- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
kevered a dolgokat. azt, hogy mit árul a szolgáltató, nem szabályozhatják a vállalkozás szabadsága miatt.
ezért lehet nulla garantálttal is szolgáltatni.a másik, a tájékoztatási kötelezettség, arra keményen ugrik a hivatal, ha nem teszik meg. meg is teszik.
"A boltban a literes dobozos tejben sem csak 2 vagy 1 deci van.": hány hasonló szemét megoldás volt, amikor de... a cigisdobozban már csak 19 szál cigi van, a félliteres dobozos sör 4 deci, stb. súlyosan tájékozatlan vagy, ha azt hiszed, hogy más iparágakban nem vernek át a palánkon ennél sokkal jobban.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
"Igenis az állam felelőssége, hogy nincsen előírás a reklámozott és a garantált sávszélesség arányára.": jaja, és helyesen teszik, hogy nincs.
"Egyébként csak úgy próbaképp megnéztem, és az UPC weboldalán egyik internetes csomaghoz sincsen odaírva a garantált sávszélesség, még apró betűvel sem.": szemészeten gyógyítják, én megnéztem, és ott van mindegyikhez. oké, elismerem, szakmabeliként tudom, hogy hol kell keresni, de ott van. kedves ügyfél is lehet tájékozottabb.
-
bambano
titán
válasz Tigerclaw #18 üzenetére
ha nagyon akarnám folytatni a konteódat, akkor megkérdezném: ugye most már látod, miért olcsó a német t ügyfélnek ugyanaz, ami a magyar té ügyfélnek drága?
a nagyságrendekkel drágább az ugye legalább két nagyságrendet jelent magyarul és matematikailag, vagyis vidéken százszor annyi a net? ne már... hol fizetsz te vidéken 470 ezer forintot a netért?
a net árát rendes helyen a kereslet-kínálat kellene, hogy alakítsa. az ászf-ek szerint a kialakított ár költségalapú, legalábbis árat emelni csak költségemelkedésre és inflációra hivatkozva lehet. tehát ha nagyon indokolatlanul magas az ár szerinted, akkor csinálj egy új isp-t és add olcsóbban.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
mert a kapitalizmus meg a szabad piac nem úgy működik, hogy állambácsi beletenyerel mindenbe. azt a komcsik csinálták, és komoly veszteségeket okozott.
a szolgáltatás ára elsősorban aszerint változik, hogy mennyit sikerül eladni belőle. ha nagy az igény, marad az ár, esetleg emelik, ha nincs elég igény, csökkentik. ennyi. egyébként a szolgáltatások költsége sem ugyanaz.
"Nagyon szabályozni kellene itt a dolgokat.": szerencsére és kivételesen erre jobb megoldás született. én mondjuk sikítok tőle, mert személy szerint velem nagyon kibabrálnak, de az előfizetőknek jobb lesz. talán. vagy legalábbis most az induláskor úgy néz ki, hogy tényleg jobb lesz.
-
bambano
titán
válasz #81556480 #61 üzenetére
ahol én lakom, egy beállással, nagyjából 30x30 méteren 112 lakást lehet elérni.
ahol szolgáltatunk, ott meg egy kilométeren van 10-12 lakás.többek között ezért kerül nálad 5 mega 5000-be, nálam meg 1 giga 5000-be.
-
bambano
titán
válasz Rickazoid #86 üzenetére
"Műholdas TV-nél értelmetlen garantált bármiről beszélni": ez nyilván nem igaz, több paraméterre is van értelme "bármiről" beszélni.
"A műholdas net jobb példa lenne, de ott azért nincs garantált, mert nincs rá kötelezettség.": egyik szolgáltatásfajtánál sincs garantáltra kötelezettség. mindegyiknél olyan paramétereket vállalsz, amilyet akarsz, arra van kötelezettség, hogy ezeket jogszabályban meghatározott módon tudasd az előfizetővel.
-
bambano
titán
válasz #81556480 #81 üzenetére
már az országon belül is teljesen mások a feltételek, például attól is függ, hogy hol melyik áramszolgáltató van. sőt, az egyik áramszolgáltató a dunántúlra más árakat ad, mint a tiszántúlra.
más országban? nálunk lehet, hogy túlzásba vitt liberalizációval tekintenek egyes dolgokra. például ha én lennék a miniszterelnök, régen porzósra rugdaltam volna az áramszolgáltatók seggét azért, amit csinálnak.
-
bambano
titán
"A "csinálj olcsóbbat" stilusú hsz-ket meg nem is minősítem mert ez a vitakultúra kb kiscsoportban fogadható el...": ebben teljesen egyetértek veled. a "csinálj olcsóbbat elv" alapvető közgazdaságtani elv, mindenhol kezdő makroökonómiai kurzuson tanítják, még az elején. közgázra hivatkozni szerintem is kiscsoportos vitakultúra, tekintve a közgazdászok eredményeit az utóbbi pár évben. persze más vélemények szerint lehet, hogy az kiscsoportos, hogy valaki ennyire műveletlen közgázból, de azért beleszól.
"Mondjuk arra lennék kíváncsi, hogy ezek a fórumtagok mit szólnának, ha holnaptól mondjuk 10x annyiért kapnák a vizet": például én drágábban kapom a benzint, gyakorlatilag az összes közszolgáltatást, mint a pestiek. pedig én nem kis vidéki faluban lakom, hanem az ország legnagyobb vidéki városában.
"Csak a T szarik behúzni a kábelt 2-3-4 utcányira, mert itt kevesebben laknak.": azt is mondtam már párszor, hogy ennek sokáig törvényi akadálya volt, de falra hányt borsó.
az upcnak tudtommal nincs műholdas netje. valaki tájékozatlan.
-
bambano
titán
elmondtam, hogy gondolkodnak az isp-k. erre neked jogod van olyan véleményt mondani, címkét akasztani, amilyet csak akarsz. mondhatod, hogy kiscsoportos dolog, ettől neked se jobb napod nem lesz, se jobb szolgáltatásod. ha neked az a jó, hogy minden fórumon minden hírnél eldarálod ugyanazokat a sirámokat, és soha nem veszed figyelembe mások véleményét, információit, akkor tegyél így, magánügy.
"reális megoldás lenne a problémára hogy valaki indít egy saját ISP-t": de ha neked nem reális az, hogy ott szolgáltatást indíts, akkor miért várod el, hogy egy isp-nek reális legyen?
"Remélem téged is megnyugtat ez a magyarázat ha mondjuk jogtalanul birságolnak meg,": ha jogtalanul bírságolnak meg, akkor fenékbe billentem őket. de előtte elgondolkodom a konkrét helyzetről.
"Ráztak le azzal, hogy nem kötik be a vizet mert nem éri meg?": olyannal még nem ráztak le például villannynál, hogy nem kötik be, de olyanra már volt példa, hogy megmondták, mibe kerül (sokba) és ki kellett fizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest