- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Azt azért megmagyarázhatnád, hogy miért teszik jól, hogy nincs előírva ez a dolog. Persze jó lenne, ha objektívan tennéd.
Az a dühítő, hogy Én 6000 ezer forintot fizetek ugyan azért a netért az Invitelnél, (színvilág valami)- és kapok érte 10 megás netet.-, mint a haverom 25 kilométerrel arrébb szintén 6000 ezret fizet ugyan azért az elnevezésű csomagért és kap érte 60 megát, Egyazon szolgáltatónál. Értem én, hogy optikai meg stb, de akkor ha nekem nem tudnak olyan minőségű szolgáltatást nyújtani, ne is kérjenek érte annyit.
Nagyon szabályozni kellene itt a dolgokat."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tigerclaw
nagyúr
Viszont a kapitalizmus része verseny, ami nálunk nincs és ellene vannak a monopóliumnak, ami nálunk van. A monopólium a piaci verseny halála. Nálunk jól el van egy rakás cég a langyosban, itt pl. drágán adja a netet, mert nincs olyan konkurenciája, aki versenyezni akar, (mert az is jól el van a langyosban), vagy épp semmi konkurencia nincs. Gyakorlatilag itt 10 éve nem fejlesztett hálózatot a Telekom, mert ugye minek...hiszen így is több pénzt szed be a szar elavult netszolgáltatásért, mint máshol a rendes szélessávú netért.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Glenda
addikt
a net árát rendes helyen a kereslet-kínálat kellene, hogy alakítsa. az ászf-ek szerint a kialakított ár költségalapú, legalábbis árat emelni csak költségemelkedésre és inflációra hivatkozva lehet. tehát ha nagyon indokolatlanul magas az ár szerinted, akkor csinálj egy új isp-t és add olcsóbban.
Bakker, azt hiszem a PH! pályafutásom kezdete óta először értek egyet veled.
[ Szerkesztve ]
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Gergosz2
veterán
szerintem a többségnek, beleértve engem is, most nem a "drágábban kapom" szúrja a szemét, hanem az, hogy többszörösen drágábban kapja meg a netet. Én is vidéken lakom, sőt falun szóval nem kell magyarázni. De egyet értek veled.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
nemlehet
őstag
"ebben teljesen egyetértek veled. a "csinálj olcsóbbat elv" alapvető közgazdaságtani elv, mindenhol kezdő makroökonómiai kurzuson tanítják"
Ezt még el is tudnám fogadni, ha ez egy vállalkozói fórum lenne és reális megoldás lenne a problémára hogy valaki indít egy saját ISP-t. Innentől ez nettó kötekedés. Remélem téged is megnyugtat ez a magyarázat ha mondjuk jogtalanul birságolnak meg, hiszen akár alapíthatnál egy államot ahol ez nem fordulhat elő. Kb ennyi realitása van a dolognak.
"például én drágábban kapom a benzint, gyakorlatilag az összes közszolgáltatást, mint a pestiek. pedig én nem kis vidéki faluban lakom, hanem az ország legnagyobb vidéki városában."
Van 4-5x árkülönbözet? A szolgáltatás eléri a pesti színvonalat? Ráztak le azzal, hogy nem kötik be a vizet mert nem éri meg?
"azt is mondtam már párszor, hogy ennek sokáig törvényi akadálya volt, de falra hányt borsó."
Még jó, hogy az egész országban pontosan tudod, hogy mindenhol mit miért csinálnak a szolgáltatók Ha azonos kategóriájú (tehát nem belterület/külterület vagy egyéb pl műemlékivédelem alatt álló stb) utcák között hol van szerinted törvényi akadály? De amíg 2 utcányira van több társasház itt csak 1-2 személyes háztartások kertekkel, tehát sokkal kevesebb a felhasználó. Konkrétan megmondták a szerelők, hogy ezért nincs itt fejlesztés.
"az upcnak tudtommal nincs műholdas netje. valaki tájékozatlan."
Ez jogos, nem tudom miért emlékeztem így. Valóban nincs neki.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
floatr
veterán
Még mindig ezen a piaci árképzésen pörögtök?
"Digis" lakóházban egy időben körberohangáltak a T-s dílerek, hogy 200 Ft-al aláígérjenek a diginek. Persze zsengébb volt az áru, de nem volt lényeges a különbség. Senkinek nem kellett, viszont elméletileg ezt a csomagot tudnia kell adni máshol is, csak mélyen hallgatnak róla, mert nyilván nem éri meg nekik. Akkor miről is beszélünk, hogy ki miért olcsóbb és hol?Igazából nem is lenne annyira lényeges 1000 Ft, csak sokan nem látják, hogy mekkora különbség van a szolgáltatás minőségében -- felénk pont a digi javára. Amúgy meg ha olcsóbban tudja "előállítani", akkor nem az van, hogy hulljon a többi...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest