Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Hát igen, én is ezzel kezdtem windowsos pályafutásomat...
-
Kriza
őstag
Biztos vagyok benne, hogy sok helyen még sima DOSt is használnak.
[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
sztikac
őstag
Emlékszem a 386SX16-mon 4 Mb RAM-mal hogy száguldott
-
félisten
"A kérdés most az, hogy mi következik ezek után a beágyazott rendszerek készítőinél? Jön egy következő Windows, vagy áttérnek egy Linuxra?"
Milyen win jöhet a helyére? w85, w98? Ezekhez még adnak licenszet?
Vagy valami windows mobile?
Szerintem jó lenne, ha az MS kiadna többféle windows-t, különböző hardverkövetelményekkel. Lenne butított változat, meg még butítottabb változat. pl, ha lenne valami nagyon olcsó win, ami annyit tud, mint egy w95, csak biztonságosabb, nem megy a gépigénye a w95 szint fölé, és semmi beépített progi nem lenne benne, akkor lehet hogy meg is venném.
Igaz, ez nem szolgálná a hardvergyártók érdekeit.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
erdoke
titán
Egy lecsupaszított Win2000 nem eszik sok erőforrást, már ha a mai asztali és laptop rendszerekhez hasonlítjuk. A 3.1-hez képest persze habzsolja a memóriát, pár alkalmazás akár akadozhat is 128 MB RAM-mal.
Viccet félretéve, én a Win-hez ragaszkodó beágyazott rendszer építők helyében kihagynám a 95-98-as verziókat, a 2k-val még elég sokáig ellehetnének.A legjobb aláírás a héten
-
azbest
félisten
kicsit fura ez a szoftver üzletben.... gyakorlatilag megszűntették a terméket és nem lehet legálisan használni, mert nem adnak licenszet és nem is teszik ingyenessé...
-
FTeR
addikt
példának okáért ezt követően használhatják a Windows Embedded terméket, ami nem meglepő módon beágyazott rendszerekhez lett kitalálva.
-
azbest
félisten
persze, ez igaz... de új rendszerre tenni gyakorlatilag nem lehet... bár ha a dobozos verzióból elég sok licensze van a cégeknek, akkor talán a régi kiselejtezettekről áttehetik az újakra... de ha eladásra szánt eszközökben használták akkor annak vége
(#7) FTeR:
akármilyen testre szabható is, komolyabb hardver kell hozzá (több flash, több ram) és persze hogy ezek filléres dolgok, de 1 centért is képesek a gyártók alkudozni. Nameg az alkalmazásokat is jó eséllyel át kell írni.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Aki ma kisteljesítményű ( ~Win3.1) beágyazott rendszernek x86 hardvert fejleszt, az sikeres ember nem lehet. Olyan kész vasat meg, amin ne futna az Embedded Win aktuális verziója, már vadászni kell.
Úgy gondolom, ez nagyon-nagyon kevés embert érint.
Dabadab: lényegében a W3.11 is csak 32 bites prockón működik
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
OkosTibiKing
tag
eszembe jutotak a régi szép idök mikor még 4.-es voltam és még nemvolt a suliban win 95-öt biro gép aszem 10mhz-s procik voltak kb 4 mb meoriával bár még 1-2 megvan abban a suliban muatni a fejlödés menetét vagy mire
Okos Vok.
-
tsikorgo
csendes tag
válasz OkosTibiKing #14 üzenetére
Eszembe jutnak a régi szép idők, amikor egy kísérletező kedvű olasztanár videoton 128-n [beépített joystick!] ellenőrizte tudásunkat, a számtech teremben Plus 4-esek voltak a menő gépek. A kor nem érdem, tudom.
-
félisten
Nekem meg eszembe jutott, hogy régen csináltunk 1.44-es floppyról működő 3.1-es windows-t. Kipucoltunk belőle mindent, és nem is kellett a gépbe winyó. Éppenhogycsak ráfért egy bad-sector mentes lemezre.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Rive
veterán
Nem hallucináltál, de Win 3.x 286-on az öngyilkosság különösen kegyetlen formája - nagyjából, mint a '95 386-on...
Ui.: emellett amíg 386-os (ill. 386-tól P1-ig) embedded rendszert még csak-csak találni, ha ritka is, de 286-ost már vagy öt éve nem láttam
[ Szerkesztve ]
-
klaczi
aktív tag
Kötőgépeken dolgozom. A gépekbe egy 286os processzor van beépítve. A program hozzá MS-Dos alapú. Ezek az ujabbak mondjuk nálam. A régebbiek 1988ban épültek XT gépeket adtak hozzá és DOS 4 verzióval futottak. Most egy P1 133as notival használom őket WIN 95, hogy kényelmes legyen. A mintakészítő programom a PhotoFinish 3 ami Win 3.1 alá készült. A notepadot használom a feljegyzésekhez és a rendszer piszok gyors. A progik gondolom csodálkoznak milyen "erős" gépeken kell fussanak. A végtermék világszinvonalú. Még így is lehet.
-
john_007
csendes tag
Ez is csak ugyanaz mint az xp meg a vista. programokat lehet futtatni oszt kész. No meg a pasziánsz.
-
_AnTi_
tag
Nagyon jó ez a videó a cikkben... Eszembe jutnak a régi szép idők!
#23 klaczi : Ilyesmire nem is gondoltam volna (mármint, hogy hasonló korú szoftvereket még használnak)...[ Szerkesztve ]
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
dajkopali
addikt
válasz #06658560 #27 üzenetére
nem mernék nagyon határozott véleményt nyilvánítani , de annak, amit említesz, más oka is lehet: például az, hogy egész más szempontok alapján választanak eszközöket, szoftvereket (egyszerűség - hiszen minél egyszerűbb vmi, annál kisebb a hibák valószínűsége, illetve annál könnyebb és olcsóbb a javítás, lásd Trabant, Wartburg, Rába kamion stb. -, masszivitás, mittomén...)
az persze kérdés, hogy miért nem gyártják le ezeket maguknak...
de biztos lesz, aki megmondja"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
neduddki
nagyúr
HI!
par evvel ezelott belefuttoma egybe, aszem vga-t kellet cserelne alatta meg drivert hozza, hat mekkuzdottam vele mig eszembe gyutt hog kell /pedig jopar evet kehuztunk egyutt/:- )))
udv
neduddki
p.s. dos-bol sokkla kesobb szaltma ki mint w311-bol
mod: dabadab: nalunk otthon a "enterprise terhelesturo" billej miatt kelelt atalni pc-re /de annak mar lassan 17eve, gyakmasfel-2 evet birt kis aktiv konyvelessel, erdekessegketn a 60perces kazetta mindket oldala vegig a sajat penztarkonyv volt tele, igy ne kelelt tekergetni csak a vegen forditani /
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Rive
veterán
válasz dajkopali #28 üzenetére
az persze kérdés, hogy miért nem gyártják le ezeket maguknak...
A NASA szinte mindent alvállalkozóknak ad ki, ilyen jellegű saját gyártási kapacitása tudtommal nincs is. A repülésirányításért felelős fedélzeti számítógéprendszert talán a Rockwell intézte, és néhány spéci IBM gép adja alá a 'vasat'. Azóta lehet, hogy változott a dolog, volt felújítás, mifene.Az efféle rendszerek felépítése HW és SW oldalról is totál speciális, és szimplán azért nem nagyon változtatnak, mert ami jól bevált, azon minek.
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
jaja, igazad van, pontatlanul fogalmaztam
A NASA ilyen szempontból pont olyan, mint a másik csúcsintézmény, a DARPA (vagy az Interpol, ami valójában szintén virtuális intézmény ). Ezek csak agytrösztök, kitalálnak célokat, szerveznek, de minden tényleges munkát projektek keretében az iparági vállalkozók, illetve kutatás esetében az egyetemek, vagy az erre szervezett tudóscsapatok, esetleg a nagyvállalatok teamjei végeznek."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
törölt tag
válasz dajkopali #28 üzenetére
Teljesen én sem tudom, de a számtítástexhnikai oldalt mintha nem nagyon fejlesztették volna, legalábbis erről nem ovlastam sehol. És bizony a nyolcvanas évek nem most volt már. De mivel jópár éve ovlastam erről, ezért lehet léptek előre, komplett rendszercserét viszotn tuti nem végeztek, vagyis valahol még bújkálhatnak apróbbságok.
Egyébként itt olvastam PH-n, hogy a processzor és memóriagyártóknak szinte nyűg a katonai piac, mertott nem tudnak áttérni a modern méretekre, hisz azok kevésbé sugárzásállóak, ezért is vannak régebbi cuccok a gépeken. És azért a csykszéleség csökkenése nem olyan túl régóta ilyen veszett méret, valami 95nm-re emlékszem, mitn utolsó infó, ami még kellően sugárzásálló.
-
ttower
aktív tag
lehet még valahol kapni?
ha igen milyen áron?It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
dajkopali
addikt
nekem még megvannak a telepítőflopik, de nem adom - lehet, hogy már nem is működnének
gondolom vadászni kell rá, láttam olyat, ahol 5 dollárért adják, de a cd-s változatok, úgy láttam, még az amazon oldalán is kaphatóak, most nem néztem utána, de azt hiszem 9 dollár volt...
de persze hivatalosan már rég nem lehet megvenni őket[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Rive
veterán
válasz #06658560 #33 üzenetére
...a számtítástexhnikai oldalt mintha nem nagyon fejlesztették volna...
A repülésvezérlést - avionika a rendes neve, csak a multkor valami izébogár nagyon leoltott, mert merészeltem nevén nevezni - egyszer tuningolták, talán kapott fél helyett egy mega ramot, meg valami gyorsabb procit. Gondolom elkérték a megahertzet, vagy efféle. A pilótafülkét többször is felújították, mostmár talán LCD monitorjaik vannak.
-
adam_454
tag
no és tudja valaki, hogy miért pont ilyen _öreg_ konstrukciókat használnak a NASA-nál?
-
-
@Erdoke : 128Mb RAM-mal a 2000 tetű lassú. 256-tal kezd élni.
Amúgy egy csomó beágyaztt cucc teljesítménye nem éri el a P1-ét sem... A win2000 alá meg azért nem árt egy P2-es proci.
Azt meg várhatjuk hogy a Mikrofos ingyenessé tegyen valamit... bár tizen-valahány év után talán még a szoftver szerzői joga is elévül. ..
Egyébként igen, én is sok cuccot láttam már amiben régi proci + régi gép volt, de a teljes vas ára mégis több milla. Pl. forrasztókemencék, SMD szerelőgépek, ahogy itt valaki mondta, jelzőlámpák... Egyszerűen minek bele nagyobb proci? MAga a berendezés meg évente több millió nyereséget termel. És pl. lehet hogy olyan gép kell a mi full passzív és nem ijed meg egy kis portól. (Pl. egyszer voltam gyakorlaton egy egyetem számítóközpontjában, és behozták a telefonos gyűjtőgépet. Ezen DOS volt, 486-os proci - DX33, mert arra nem kellett venti.
Ugyanis a gép tele volt porral, évek óta hozzá sem nyúlt semmi.
Annyi portól bármilyen ventis hűtés alatt ropoósra sült volna a proci. Passzív heatpipe-os C2D isMutogatni való hater díszpinty
-
KrAt
veterán
Szerettem
-
Beágyazott rendszeren lehet hogy találkozol azért ilyen 8Mb-s cuccokkal... Arra ha 2000-t teszel...
WinCE lehet még megoldás.
Ha komolyabb a vas akkor XP Embedded (na, ilyen is van itt a cégnél, utáljuk mint a ****t), de ez csak újabb esetekre igaz.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
gardener
senior tag
Ez legalább mérföldkőnek volt nevezhető. Nem úgy mint a Vista.
-
demagóg
aktív tag
válasz VladimirR #47 üzenetére
Tapasztalatom szerint már így is többet foglalkoztál vele a kelleténél. Van egy két konstans fikázó aki mindenhova beböfög valamit. Ha megpróbálsz türelmesen válaszolni, akkor rátesz még egy lapáttal. Ha részletesen fejted ki csak az ő kedvéért (hátha képes felfogni), akkor kifogyván a hülyeségekből keres magának másik terepet és odapiszkít megint. Legalábbis én így jártam.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
klaczi
aktív tag
De kár! Eddig olyan örömmel olvastam a kemencéket, szökőkutakat meg mindendenféle jópofa holmit amit múlt évezredi holmikkal f@szán működtetnek. Nosztalgiázunk! Vagy nem?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest