Új hozzászólás Aktív témák

 • ALI_G

  veterán

  válasz Crystalheart #4 üzenetére

  olaj 50+ évig van még :((( rengeteg tanulmány kimutatta. most nem megyek bele mikre emlékszem cikkekből.

  #2: a napenergiát eddig ''alig'' tudjuk hasznosítani. Mindazonáltal a megújuló energiaforrásoké a jövő, ha nem akarjuk porrá zúzni amit az évmilliók létrehoztak. De itt a legfontosabb, hogy az előállítás és az az általi környezetszennyezés még óriási lenne ekkora méretben. Persze hosszú távban kell gondolkozni. Én most fűzöm fatert, hogy vegyünk 500k-ért napkollektort, amihez csak télen kell kiegészítő fűtés. Sajnos a 15+ éves megtérülés miatt a legtöbben nem vágnak bele.

  én egyenlőre USA-t vetném górcső alá, akik alig írnak alá valamit, mivel fekete arany alapú az iparuk, és ezzel tartják a világhatalmukat máig is. Az egy főre jutó szennyezés ott a legnagyobb (vagy legalább is azt gondolom), mindazonáltal, ha a fejlődő országoknak minden tartozását elengednék, már akkor csökkenhetne a légszennyezés az által, hogy azoknak az országoknak több pénzforrás jutna fejlesztésekre, főként az ipar fejlesztésére. S, ha ezt a plussz forrást jól használnák fel, akkor nyilván sokkal hamarabb elérnének egy olyan szintet, ahol már odafigyeletnek a légszennyezésre is. (persze ez utóbbi csak elmélet)

  Az írás fontos, jó, hogy kitették, sokan olvashatják. A szeletkív hulladékgyűlytést pedig nem lehet eleggé hangsúlyozni.

  Mikortól kell az autókat és minden egyéb elektronikai eszközt úgy gyártani az EU-ban, hogy annak a szétszerelése és újrahasznosításának mértéke elérje az X (15% majd 25%-ot?) százalékot? Ez is nagy lépés. Az EU sokkal jobban foglalkozik a Föld témával.

  ui.: a légkondit kapcsoljátok ki, ha elmentek otthonról. Ezek a több KW-os vackok qva sokat esznek ha csutkán járatjuk. Én vájogházban lakom, 26 fok van bent légkondi nélkül, kint meg 40-nél kiakad a higanyos mérő!!!

  [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák