Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
2010-re azért elvárnám a microsoft-tól, hogy a Win7-et már csak 64bites címzésre építené és hasonlóan a MAC új 10.6 snow leopard-jához egyszerre tudná munkára fogni a CPU és a GPU számítási kapacitásait. Erre kb. olyan apróbb újításokat akarnak bevezetni a Win7-el a Vistához képest, ami a dizájn témakörében inkább a női nemet érdekelheti
[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
fordfairlane
veterán
A design dologgal valamennyire egyetértek, de az, hogy 64 bites címzés, vagy hogy GPU-n is számol (mit?), az részletkérdés. A Vistával kapcsolatban a legnagyobb problémát abban látom, hogy nagyon erőforrásigényes, nem skálázható megfelelően az adott hardverre, és ezen lenne érdemes javítani.
x gon' give it to ya
-
robyeger
addikt
sok fogodzót nem attál egy szakmai eszmecserére, így csak találgathatok, hogy az új beviteli eszközöket nevezed programozástechnikailag forradalmi találmányoknak vagy netán szerver alkalmazás területén lényegesebb fontosabb fajsúlyú Hypervisora, ami már win2008 is elfut tökéletesen, tudtommal Talán egyszer rájönnek a Microsoft-nál is, hogy az emberek egy-két könnyen nélkülözhető előnyért nem fognak rendszeresen 1-2évente pénzt adni egy újabb oprendszerért.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
sh4d0w
félisten
Tökéletes 5letek, de pont azt mondta az egyik csóka itt a cikkben, hogy kevesebb inkompatibilitást igényelnek a vásárlók. Ha áttérnek csak 64 bitre, ez nagyon nem fog megvalósulni (de egyébként mindkét 5let jó).
LordX: igen, de ennél hasznosabb feladattal is el lehet látni egy GPU-t, pl. igen számításintenzív feladatok ellátására - és mint továbbra is állítom: a hardware nem az OS-nek van, hanem az alkalmazásoknak.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
leviske
veterán
Tudom, hogy láma kérdés, de nem tudja valaki, hogy hol lehet tesztelőnek jelentkezni? Vagy külsősként csak az első béták megjelenése után lehet?
Előre is kösz a választ.
-
robyeger
addikt
válasz fordfairlane #3 üzenetére
nekem is van kisebb errőforrásokkal rendelkező gépem, és eszembe nem jutna Vistát vagy annál valami újabb oprendszert felrakni rá, amire használom ahhoz nem kell új oprendszer, 2014-ig nem kell ez miatt idegeskednünk, viszont ha hiszed ha nem, a főgépemen gyorsabb a Vista64bit, mint a 32bites XP SP3, mert az XP-nek vannak korlátai, de abban is biztos vagyok, hogy a Win7-el már nem gyorsulna jobban hiába növelném a memóriát vagy akármit. Csúnya lenne elvárni egy újabb szebb játéktól vagy komplexebb programtól, hogy csak az oprendszer segítségével gyorsuljon egy régebbi hardveren is...
-
nap
addikt
Jo dolog a rendszeres, tervezheto megjelenes. Foleg, ha az nincs negativ hatassal a termek minosegere. Ebben ugye mar a dx11 lesz?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
robyeger
addikt
persze lehet használni tiltva nincs ez kétségtelen, csak a microsoftnak meg van az a piaci befolyása amivel egységes mederbe tudná terelni a CUDA és a CF féle irányzatokat, de nem mer élni vele. Pedig biztos vagyok benne, hogy a jövő ez lesz. Azért annak a hírnek nagyon megörültem mikor egy ATI kártyán le tudtak NV féle PhysX kódokat futtatni.
-
leviske
veterán
Nem hinném, hogy szükség lenne a MS-ra. CF vs. SLI ott dőlt el, mikor az AMD kiadta a licenszet az Intelnek, tehát az Intel karik is CF-ben fognak menni szükség esetén.
A CUDA-t annyira nem ismerem... ha ő szólna a Havok ellen (tehát, ha CUDA=PhysX), akkor az is ott dőlt el, hogy a CF-ért cserébe az AMD megkapta a Havok licenszét.
-
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
dióhéjban offolva:
AMD: Crossfire, Havok, Close To the Metal
NVIDIA: SLI, PhysX, CUDA
INTEL: Crossfire, Havok
Én annó már a Win98 (Memphis)-nél meguntam a tesztelést.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
veterán
Where is Moonman?
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Neil Watts #20 üzenetére
Költözik.
-
robyeger
addikt
válasz #06658560 #19 üzenetére
Igen, mondhatni.
T72killer-nek: Szerintem akinek nincs szüksége DX10-re vagy 64bites címzésre, az maradjon az XP SP3-nál 2014-ig. A Vista az SP1-el elég jól kiforrta magát, a Win7 esetében ez 2011-nél előbb nem hiszem, hogy bekövetkezne. Viszont 64bitre írt program még mindig nincs elegendő, sajnos.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
Keem1
veterán
Nem nagyon akarok lehet, nem is tudnék beleszólni a szakmai eszmecserébe, csak a cikkhez fűznék valamit.
Nekem eddig semmi motivációm nem volt arra, hogy lecseréljem az XP SP3-at rá, munkahelyi használat jelenleg bőven elég.
De ha a Win 7 ezt többszörösen felülmúlja, és úgy érzi az átlag user (mint én), hogy igen, márpedig mindenképp Win 7-et kell használnom XP helyett, akkor feltelepítem. Sokaknak hiába a jelenlegi Vista marketing, hiába a "hűű, ez jóval biztonságosabb", ha a tények és tapasztalatok más képet építenek fel az olyan emberben, aki nem informatikus, vagy nem gamer.
Szóval én drukkolok a Win 7-nek mind a megjelenés tarthatóságában, mind minőségben és használhatóságban. -
LordX
veterán
Mármint mire gondolsz? Hogy x86 kódot on-the-fly fordítson át architektúra specifikus GPU kódra? Ha az alkalmazás nem GPU kódra van fordítva, soha az életben nem fogja sem a Windows, se a Linux, sem semmi más OS ott futtatni. Ha meg GPU-ra van fordítva, akkor meg már XP alatt is működik. Szóval miről beszélsz?
-
Winner_hun
titán
januári megjelenése után után adjuk ki” – írja
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
klambi
addikt
ez azért már remélem totál 64 bites lesz.. addigra meik gép ne tudná már...
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Depression
veterán
válasz fordfairlane #3 üzenetére
A Vista már egy 50e Ft-os gépen jól érzi magát. nem arra kell hivatkozni, akinek 3-4 éves a gépe, és nem hajlandó újítani, mert az új op.rendszert sem vásárol. De aki új gépet vesz, annak már a Vista a jobb választás szerintem.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
h-yle
addikt
Lesz még 32bites is sajnos. mondom ezt úgy hogy jelenleg az asztali gépemben egy P4 (Northwood) van, szóval sehol nem vagyok a 64 bittől. De egy 2010es oprendszertől (mint azt előttem már sokan írták) nem is várom el, hogy fusson a 2004es gépemen. Viszont a 64bit only legalább valószinűsíthetően jobb 64bites teljesítmányt, és kompatubilitást, valamint a 64bites programok elterjedését jelentené. Remélem azért a programozók/driver írók számára már a 64bit lesz az elsődleges platform.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
k.
őstag
válasz Depression #30 üzenetére
Teljesen egyetértek.Uj gépre modernebb oprendszert érdemes tenni.Ha valakinek régebbi gépe van használja nyugodtan az xp-t.De uj gépre vista.Ofkorsz.
-
sh4d0w
félisten
Jóember, én nem mondtam, hogy a GPU futtassa az OS-t! Én csak azt mondtam, hogy a GPU befogható jól párhuzamosítható, számításigényes feladatok elvégzésére és erre inkább legyen befogva, semmint az OS grafikus felületének megjelenítésére - mint ahogyan írtam, erre már van működő példa.
-
ronaldo
őstag
Lehet én vagyok paréj, de a 64 bites Windows OS-ekkel csak a szopakodás volt. Kb. akkora macera, mint amikor valamely linux disztribre kell alkalmazásokat vadászni. Anno a 64 bites XP-t csak pár napra próbáltam ki még az A64 idejében, mert hogy mekkora hype, de a Vista64-el is csak a baj van. Persze, biztos lehet megfelelően, kompromisszummentesen használni, de nekem valahogy nem az az egyszerűbb, kézenfekvőbb.
Szóval amíg a 64bites OS azt jelenti, amit ma, akkor nyugodtan várhatnak akár 2012-2014-ig is a kizárólagos bevezetéssel.
-
Bibby
addikt
Ez érdekes... lehet hogy a Vista lesz az első windows ami úgy kompletten kimarad az életemből.
Ελευθερια η θανατος
-
sh4d0w
félisten
Igen, egyelőre tényleg csak a gond van a 64 bites OS-ekkel, de hamarosan (nagyon közeli jövőben) valamit lépni kell, mert a 32 bites desktop OS-ek elérik a megcímezhető memória 4 GB-os felső korlátját, tehát vagy át kell térni teljesen a 64 bites rendszerekre (és ezzel egy csomó pénz megy ki az ablakon), vagy a meglévőket kell képessé tenni a magasabb memória-tartományok elérésére (lásd. Windows Server 2003 32 bites verzió). Manapság már nem furcsa, ha otthon valakinek 3-4 giga memória van a gépében, ismerve a memória-árakat; előbb-utóbb (de inkább előbb) az ilyen felhasználók száma eléri a kritikus mennyiséget és a MS-nak - ha nem akar piacot veszíteni - előbb-utóbb (de inkább előbb) erre reagálnia kell.
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
Ebben igazad van. Pontosan azok raknak 64bites OS-t otthonra, akiknek 4-8gb memóriájuk van. Én is csak ekkor gondolkoznék el a váltáson - és tenném is meg, ha az előbb említett macerák - inkompatibilitások, teljesen triviális programok futásában tapasztalt anomáliák - nem lennének meg.
[ Szerkesztve ]
-
broaff
tag
fo, hogy tokeletesen kepben vagy
sebaj, a jatszoter legalabb megvan, ahogy bambano mondana, itt a napi windoze-linux flame topicMilyen jogos és milyen igaz!
Amúgy jó lenne már ha letaszítanák a trónról az m$-t mert már túl nagy hatalma van.
A mostani időkben amikor már minden iszonyat fejlett jobban kihasználhatná a win a hardwereket. Szégyen ami most van. És kivan az ember szolgáltatva. Ha játszani akarok muszáj win-t használnom.(azt is használom) Vista is milyen drága már, egy csomó ország visszautasította a vistát és inkább linuxot vettek az irodákba, hivatali gépekre. Bezzeg magyarországnak meg kell venni a vistát igyis olyan jó helyzetben vagyunk, hogy ilyenekre ...... el a pénzt... -
leviske
veterán
Ó... Mitől drága? Olcsóbb, mint annó az XP. (Ultimate-től eltekintve)
Szerintem felesleges egy ilyenbe belemászni, hogy kit kéne hova taszítani, az Apple ugy sz@rja le a PC használókat, ahogy vannak.
A Linuxnak pedig kicsit többet kéne letenni az asztalra, hogy megfelelő alternatívát nyújtson... amelyik piacon meg domborít a Linux, ott veszik is, mint a cukrot.
Konklúzió: nem kell senkit sehova taszítani, igény szerint mindenki vegye azt az op.rendszert, amire ugy érzi, hogy szüksége van... A Linux elterjedéséhez mondjuk pl: elég volna, ha nem használna senki kalóz op.rendszert.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 11. 30.)
- Destroy All Humans DNA Collector's Edition (PC,új)
- The Guild 3 Aristocratic Edition (PC,új)
- Spellforce III Collector's Edition (PC,új)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest