- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
modd3r
őstag
Egy újabb elrettentést szolgáló hír, ezt a mentalitást már megszokhattuk az ASVA-tól.
(lásd: moziban a filmek előtti spot, DVD-k intrójába berakott NE LOPJ spot, stb.)
Az ASVA nem szórakozik olyan fogalmakkal, hogy ''saját felhasználás'', stb, mindenki aki letölt -szerintük- bűnöző.
Ezzel, a sajtónak kiszivárogtatott hírrel üzent Kálmán andrás, hogy él és virul a szervezet, nem hiába költenek rá támogatás formájában súlyos pénzeket a hazai filmforgalmazók és szoftver cégek... -
ftc
nagyúr
Pedig a Sony-t nem érdekli,hogy feltörik e a PS2-t....múltkori előadáson volt róla szó...
néha jó lenne megtudni honnét veszik ezeket a számadatokat... -
rzoli
senior tag
Azért mondjuk most profikat kaptak el, nem pistikét, aki otthon töltöget ezt-azt, csak azért, hogy meglegyen, s villoghasson a haveroknak...
Ezek profik voltak, üzletet láttak benne, gondolom a kockázatokkal és mellékhatásokkal is tisztában voltak.
A DVDn lévő ne lopj klipp engem is marhára irritál, főleg, amikor a gyáriról szól rám...
bye
ZMotorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
jerry311
nagyúr
Hagy hulljon a férgese, üzletszerű kalózkodást sosem támogatta senki.
-
dabadab
titán
A chippelessel mi a baj? Ugy ertem, konkretan milyen torvenyt sert es miert?
DRM is theft
-
- iSO -
tag
Nagyon kemények...
A chippelést szerintem sem tiltja semmi és senki !
Garanciavbesztés és kész.
Ilyen alapon bűnözök, ha firmware-t cserélek egy wl500 GP-n ??
iSO -
dabadab
titán
A konkret szamok gondolom a jo oreg a ''hasunkra csapunk, negyzetre emeljuk majd megszorozzuk harommal'' modszer alapjan keszulnek. A multkor egy parlamenti bizottsag meghallgatta a BSA kepviselojet, aki elmondta, hogy fogalma sincs, hogy honnan vannak ezek a szamok, kulfoldrol kapjak, ok meg elhiszik. Egyebkent most Ausztraliaban is van nemi balhe, miutan a fougyesz szamara keszult egy jelentes, ami kb arra jutott, hogy a BSA es tsai altal felhozott mindenfele kalozkodasi statisztikak leginkabb a bullshit kategoriaba tartoznak: [link]
DRM is theft
-
REDeath
őstag
chippelést semmilyen törvény nem tiltja!!! ezért nem is értem mért balhéznak ezen, míg nincs rá törvény. persze a kalózmásolatokat megértem, meg filmek meg stb... de a chippelést nem foghatják rájuk hogy bűn kb. olyan mintha beleszólnának hogy tuningolom a gépem, (vagy akár az autóm, bár autóknál vannak korlátok).
és mi a helyzet az mp3-akkal? razziáznak a házunknál? (arconcsapom és feljelentem zaklatásért...)Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
shev7
veterán
nem vagyok benne biztos, de nem lehet, hogy a chippeles ugyan abba a jogi kategoriaba tartozik, mint a telefonok fuggetlenitese? (A szellemi termek tulajdonosanak beleegyezese nelkul nem modosithatsz rajta, vagy valami ilyesmi...)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
krokk
senior tag
nem akarják korlátozni a vevőiket avval hogy a biztonsági másolattal is tudjanak játszani és igazuk is van. az is szívjon aki drága pénzér megveszi és biztonsági másolatot készít a saját drága játékáról hogy az ne menjen tönkre 2 hét folyamatos játék után?... szerintem chipelje aki akarja... én se foglalkoznék a sony helyében ilyen dolgokkal. amíg sokan veszik kit érdekel mit csinálnak vele miután megvették.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
shev7
veterán
azert ez nem ilyen egyszeru. Nezzuk pl az XBox 360-at. Az alapgep 75k. Nem ismerem a pontos arakat, de sztem csak a benne levo 3 proci tobbet er. Egyertelmuen nem a gep eladasa az uzlet, hanem a jatekokbol szarmazo bevetel.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
akkor ha chippeltetem/moddoltatom/flasheltetem (amelyiket eppen lehet) es utana masolt jatekokkal jatszom, akkor azzal ''megroviditem'' a gyartot. Akkor miert lenne legalis? A biztonsagi masolat dologgal egyet ertek, arra megoldas lenne, ha az elhasznalodott/eltorott cd helyett adnanak egy ujat...
-
ftc
nagyúr
nem röviditet meg a Sony-t csak a játékfejlesztőket...mivel meg kell vennie a játéjfejlesztőknek a fejlesztői kittet ami nem olcsó mulattság és azt utánna is van még valami költségek...
A biztonsági másolat érdekes dilemma,mert ugye azt irják,hogy küldenek ha megsérül,de én erre nem tenném a fejemet.. -
Goose-T
veterán
A telefonok függetlenítését kizárólag a mobilszolgáltatóval kötött szerződés tiltja. PS vásárlásánál nem vállalsz ilyen kötöttségeket, az teljesen más tészta.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
shev7
veterán
vegulis igaz, gondolom fix osszeget fizetnek azert, hogy fejleszthessenek, es nem az eladasok utan. Igy mar csak akkor nem lehet erdeke a konzolgyartonak a ''moddolas'' ha a tul konnyen kijatszhato masolasvedelem miatt a jatekfejlesztok inkabb mas konzolra fejlesztenek.
-
shev7
veterán
300/C. § Számítógépes csalás: (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett, vagy kárt okozva valamely számítógépes adatfeldolgozás eredményét a program megváltoztatásával, törléssel, téves vagy hiányos adatok betáplálásával, illetve egyéb, meg nem engedett műveletek végzésével befolyásolja, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Hat sztem ide besorolhato...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
válasz #95590400 #30 üzenetére
mert? vegyuk pl az Xbox 360 esetet, ahol a meghajto firm-jet flasheli ujra, hogy az elfogadjon masolt DVD-ket. Ezzel szerintem a ''számítógépes adatfeldolgozás eredményét'' megvaltoztatja, nem?
De ha nem, akkor mondj masikat, amibe besorolhato''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Szabtom
senior tag
300-400ezer konzol? Magyarországon kb 800ezer háztartás van tudtommal.
-
dabadab
titán
''ha chippeltetem/moddoltatom/flasheltetem (amelyiket eppen lehet) es utana masolt jatekokkal jatszom, akkor azzal ''megroviditem'' a gyartot.''
1. Ha jatekot masolsz, azzal megserted a szerzoi jogi tv-t, vagyis ezt a helyzetet a chippeles tiltasa nelkul is kezeli a jog.
2. Nincs olyan torveny, ami garantalna, hogy a konzolok arusitasa nyereseges legyen.
3. A chippelesnek vannak teljesen legitim felhasznalasi teruletei is, pl nekem ket moddolt Xboxom is van, konkretan azert, hogy az XBMC [link] fusson rajtuk.
Szabtom: tekintve, hogy cirka 10 millio ember el itt, haztartasonkent atlag talan 3 emberrel, a 800.000-es szam egy kicsit alacsonynak tunik Az a 300-400.000 konzol meg szerintem ugy jon ki, hogy abba beleszamoltak a Commodore 64-eket meg a Videoton TV jatekokat is
[Szerkesztve]DRM is theft
-
Male
nagyúr
Ez biztosan nem erre vonatkozik... ez sokkal inkább a különböző adatbázisok megváltoztatásával elér csalásokat takarja (pl ''átározal'' ezt-azt)
Megveszem a konzolt, utána azt csinálok vele, amit akarok... ha kedvem van összetöröm, vagy kitámasztom vele az ágyat... ehhez utána már senkinek semmi köze. (a telefon azért más, mert ott szerződést kötsz a vásárláskor) -
shev7
veterán
sztem nem. (Marmint persze kitamaszthatod vele az agyat) de a szoftver nem lesz a tied. A szoftvert tovabbra is vedik a szerzoi jogok, szoval ha nem Creative Common es tarsai csoportjaba tartozik, akkor nem modosithatod kedvedre. Sztem.
-
shev7
veterán
''2. Nincs olyan torveny, ami garantalna, hogy a konzolok arusitasa nyereseges legyen.''
Azt nem, de ha kart okozol valakinek, azt mar annal inkabb szankcionalja...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
dabadab
titán
A ''kart okozast'' csak eleg jol korulirt esetekben.
Pl. azzal is kart okozok a Tesconak, ha a Sparban v a sarki boltban vasarlok, aztan megse csuknak le erte Vagy azzal is kart okoztam az Intelnek, hogy nem vettem 500-as Celeronokat, hanem 366-osokat, aztan felhuztam oket. Lehetne sorolni napestig: ha valamilyen torveny explicit nem tiltja az adott tevekenyseget, akkor szabad.DRM is theft
-
shev7
veterán
ok, meghajlok hatalmatok elott. Eljen a warez. Chippelt/moddolt konzolt mindenkinek.
-
dabadab
titán
''Eljen a warez.''
Szeretem a jol megszervezett hangulatkeltest, amikor a racionalitas utolso vedobastyaja megadja magat a barbar hordak elott es meltosagteljesen alahanyatlik, de ez most nem igazan jott ossze
A megjegyzesed egy kicsit furcsan veszi ki magat, mivel:
1. par hsz-szel ezelott emlitettem a szerzoi jogi torvenyt, mint a warezre vonatkozo szabalyzast
2. a chipeles meg a warezolas ket, egymastol teljesen fuggetlen dolog, egyik sem feltetele a masiknakDRM is theft
-
Bikeman
aktív tag
Érdekes, mégis elérhető a honlap (már?)
-
shev7
veterán
''2. a chipeles meg a warezolas ket, egymastol teljesen fuggetlen dolog, egyik sem feltetele a masiknak''
Ebben elviekben igazad van. Csak azert kivancsi lennek, hanyan chippeltettek azert a gepuket, hogy a sajat legalis biztonsagi masolatukkal jatszhassanak.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest