Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • shabbarulez

  őstag

  válasz Integra #1 üzenetére

  Miért? Nálunk is 3mbps a legnagyobb lakossági csomag, belgiumban pedig 4. Evidens hogy ugyanolyan csomagokat fog továbbértékesítani amit a helyi telco nagykereskedelmileg árul. Szóval nagyon nem fog kilógni a sorból ahogy az összes ISP közel azonos kondíciók mellett kínálja az ADSL-t.

  Mellesleg a belga piac igen hasonló a miénkhez a helyi inkubens telco uralja a piacot és az összes ISP tőle vásárol, így sem az árak, sem a csomagkínálat terén nincs túl nagy kínálat és verseny. Pl. a szomszédos Hollandiában már sokkal nagyobb elterjedtséget mutatnak a helyi hurok átengedéssel operáló szolgáltatók így az árak és a csomagsebességek is kedvezőbbek.

  Mellesleg nem hiszem hogy örülnél a 4mbps mellett forgalomkorlátnak, márpedig Belgiumban az ADSL csomagok mindig is forgalomkorlátosak voltak. A legnagyobb 4mbps-es Plus csomagnak pl. 30GB-os forgalmi limitja van és a feltöltési sebesség is elég soványka 256kbps, az ára pedig 55 euro. A Go csomag sebessége hasonló de már csak 10GB limittel, A Light csomag pedig 512/128kbps 400MB limittel.Ezen kívül jó pár éve van egy VDSL csomag is 9Mbps/400kbps-es sebességen szintén 30GB forgalmi limit mellett.

  Szóval nem véletlen hogy a Tele2 ott próbálkozik. Egy viszonylag drága és többi országhoz képest lemaradt piac, bőven van mozgástere hogy játszon az árakkal. Ott ahol alapban nagy a verseny és nyomottak az árak oda viszont már nehéz betörni.

Hozzászólok Aktív témák