Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"A p2p technologiat azert kellett dobni, mert mobilon nem megy a p2p. Vagy szerinted megy?": jééé, tényleg, nem megy a mobilon a p2p. oh wait, akkor én hogy szkájpoltam a tabletemről mobilnettel??? ha nem emlékeznél rá, az eredeti skype p2p volt. tehát működött a p2p. igen, mobilon is.
most gyüttem a hathúszassal csókolom, én mindent elhiszek (nem), még azt is, hogy az ms sose szedte össze a biztonsági jelszavakat meg kulcsokat a windowsból, az a sok cikk nem átallott hazudni erről.
a push technológia meg max. a hívásfelépítéshez kell, attól, hogy a beérkező hívásról meg a partner adatairól push technológiával értesíti a klienst, magának a beszélgetésnek nem kell azzal működnie.
"Egymillioszor elhangzott ez mar mindenfele, ennyire nem megy at?": ezt a véleményt én még nem hallottam mástól se, pedig kifejezetten szoktam emlékezni ilyenekre.
"Peldaul az ISP oldalarol igen. Ja, hogy az ISP az joarc, a Microsoft meg rosszarc.": az isp-re vonatkoznak a magyar törvények, az ms-re meg nem. igen, az ms az ördög rossz arca. *
"Hat nezd, a Signal protokollt hasznalja. Tudsz ennel biztonsagosabbat, amit kettonel tobb ember hasznal?": zseniális csúsztatás és terelés a részedről. a kérdés ugyanis nem az, hogy van-e biztonságosabb protokoll, mint a signal, hanem az, hogy a signal elegendően biztonságosan van-e megvalósítva. mert pl. az a lemeztitkosító protokoll is elég jó, amit az onedrive-hoz használ az ms, feltéve, hogy nem backupolod a jelszavad az ms cloudba.
* szeretném jelezni, hogy nem lezárt lista.
szerk: még annyit: ahhoz, hogy a csúnyabácsik listájára felkerülj, már a titkosítás sem feltétlenül akadály. ha üzentél egy terroristának, akkor maga az üzenet ténye is elég ahhoz, hogy kapcsolatba hozzanak vele, nem kell hozzá az üzenet tartalma.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
félisten
Nem. Ha valakivel nem tudsz out-of-band kapcsolatot letesiteni (szemelyesen, stb.), akkor az egesz titkositasi kerdes ertelmetlen, mert effektive a titkositas elso lepese az autentikacio (autentikacio nelkuli titkositas = pl. invalid SSL cert, azaz nem tudnak lehallgatni, viszont fogalmad sincs, kivel kommunikalsz valojaban). A Whatsapp tamogat out-of-band keysharinget (nem csak SMS-t, stb.), igy az SS7 es tarsai nem problemasak.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
> hanem az, hogy a signal elegendően biztonságosan van-e megvalósítva
Amennyit en olvasok a temaban, azok alapjan elegendoen (egyelore nincs ismert, koncepcionalis serulekenysege).
> hogy az ms sose szedte össze a biztonsági jelszavakat meg kulcsokat
'Biztonsagi jelszo' wut? Wifi passwordokre gondolsz, meg IE-ben eltarolt jelszavakra?
> az isp-re vonatkoznak a magyar törvények, az ms-re meg nem
Ez igaz, nem mintha a magyar torvenyek barkit megvedenenek (a magyar allamtol ).
> ha üzentél egy terroristának, akkor maga az üzenet ténye is elég ahhoz, hogy kapcsolatba hozzanak vele
Teny.
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
"Amennyit en olvasok a temaban, azok alapjan elegendoen (egyelore nincs ismert, koncepcionalis serulekenysege)": ezt hajlandó vagyok elhinni, hogy nincs koncepcionális sérülékenysége, kérdés, hogy a brute force ellen mennyire elég.
az igazi kérdés az, hogy a megvalósítása is korrekt? mert attól, hogy a mindenható megteremtett egy jó titkosítást (=nincs koncepcionális sérülékenysége), még nem biztos, hogy a halandó programozók akarják és képesek azt úgy megvalósítani, hogy jó legyen.
de valójában ezek mellékes kérdések. a kiindulási alap az volt, hogy miért nem jó az ms féle szkájp. többek között azért, mert ezek ott mind nincsenek.
-
Kilobeat
tag
Linux
Terrorista vagy?
Az megvan, hogy mindenkinek lehalgatvatóvá kell tennie a szolgáltatásait, legfeljebb valaki azt hazudja, hogy ezt nem teszi meg?
A GOOGLE viszont nem csak 3 betűsök kérésére teszi ezt, hanem eladja a hírdetőknek a magánlevelezésed is.Mióta Mac-em volt imádom a Windows-t :p
-
bambano
titán
-
őstag
Pl. a mobiltelefonos üzletág ill. maga a nokia(lumia)? 2 év alatt taccsra vágta. Felezte a saját mobil OS-nek piaci részesedését, de úgy néz ki, hogy még nincs vége. A lakossági mobil üzletágat 1 éven belül gyakorlatilag lenullázza és egy kis volumenben már csak a Surface vonalon az üzleti szférában lesz jelen.
Ha Te is az 1% alatti megmaradt Windows mobilos közösség része lennél, aki jobban átéreznéd és jobban anyázád az MS-t... mint anno a blackberry-sek.
Satyáék eltolták és most még kiszórnak egy csomó pénzt egy üzleti soc.network-re, mert az jól fog mutatni a senkinek sem kellő surface phonok mellett.... a telefon dobozára logózva... MS fiók össze lesz kötve a LinkedIn fiókkal. Hurrá... Jó drágán!Meliora sunt bono inimica
-
hallador
addikt
Az elmúlt pár évben? Csak a Windows-os verziót fejlesztik, ez tudom ilyen microsoftos, de akkor is, talán már megoldották, hogy ne össze vissza pakolja az üzeneteket. Mostanában nem egyszer kellett a Linux-os verziónál bejelentkezni leresetelni a jelszavakat, mert csak... Mondjuk ezek a Microsoftnál standard szokott lenni, de van akit azért zavar.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
daninet
veterán
LinkedIn = kepmutatas lvl 9000
ez a kedvenc cikkem a temaban
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
YM
senior tag
Úgy látszik a részvényenkénti $100-os árfolyam túl olcsó volt nekik
Így viszont $60-t fizettek regisztrációnként, aminek több mint fele inaktív.
Hogy fog ez visszajönni?!RIP annak aki shortolta
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Azért az tök vicces, vagy inkább szánalmas, hogy akárhányszor előkerül a Skype itt a fórumon, akkor azt az apróságot hajlamosak egyesek elfelejteni, hogy a Skype - NSA együttműkődés már az MS felvásárlás előtt elkezdődött, ahogy a központosított serverekre való átállás is...
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
félisten
Nem, de nem errol szol a termek. Ahogy GMail, Hangouts, Facebook Messenger sem. Tehat az, hogy 'nem tett ellene', nem ekvivalens azzal, hogy 'tonkretette'. Szerintem. A Skype fo baja, hogy egy szarhalom volt a kodja az elejetol fogva, es az MS-nek ugy kell modernizalnia, hogy kozben nem hal le (tul sokszor) a rendszer.
while (!sleep) sheep++;
-
pomorski
őstag
Amire a Microsoft ráteszi a kezét, az szarrá válik, -ha esetleg előtte nem volt szar. Lásd pl. skype.
-
Apollyon
Korrektor
" A Skype fo baja, hogy egy szarhalom volt a kodja az elejetol fogva, es az MS-nek ugy kell modernizalnia, hogy kozben nem hal le (tul sokszor) a rendszer."
Jelenleg a skype fő baja az ms. A világ legnagyobb szoftverfejlesztőjének évek alatt sem sikerült "modernizálnia" úgy a skype-ot, hogy egyébként 9 milliárd dollárjába fájt csak a megvásárlása. Ilyen szép jövő vár a linkedin-re is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
őstag
-
félisten
Egy ekkora biznisznél az a minimum, hogy tök nulláról írják újra az egészet egy alternatív környezetben, és amikor azt kitesztelték, akkor jön a csere. Addig az eredeti rendszer mehet tovább sértetlenül, minimális pofozgatással, ha muszáj.
Mi is netes szolgáltatásban utazunk, mi is vettünk már meg más céget, terméket, és ez volt a legjobb módszer a modernizálásra, integrálásra.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Tuti nincs annyi, mint a skype-nek, de mondjuk tized annyi egészen biztos van. Csak saccolok, mert mi is sok tíz millió felhasználóval vagyunk megáldva.
Kifejthetnéd, hogy miért gondolod így, mert akkor meg tudnám válaszolni, hogy a felhozott problémát mi hogy kezejük. Akár privátban is.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
az ms az utolsó, akire kód modernizálást bíznék a világon.
lásd ie.(#73) emvy: az, hogy megvásárolt rendszert tartalék szervereken újraírnak nulláról, mióta függ felhasználó számtól? mostanában csak ilyen üres marhaságokra futja, ha elfogytak az érveid?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A felhasznalok szama nem tulsagosan relevans -- egy webes szolgaltatas alatt motort cserelni lehetseges, persze. A jellemzo problemak:
- tul bonyolult az uzleti logika, es nem eri meg ujrairni
- tul gyorsan valtozik a kornyezet, es ha eltolteszt par evet az ujrairassal, addigra mar ujra elment melletted a piac
- vannak olyan elemei a rendszernek, ami nincs a te kezedbenTehat az elso kerdesem: mennyi ido alatt irtatok ujra az adott komponenst?
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
> az, hogy megvásárolt rendszert tartalék szervereken újraírnak nulláról, mióta függ felhasználó számtól?
Ez mukodhet, de ha a protokollt akarod megvaltoztatni, akkor azt nem lehet csak ugy, a hatterben megcsinalni, nyilvanvalo okokbol
> mostanában csak ilyen üres marhaságokra futja, ha elfogytak az érveid?
Hm.
while (!sleep) sheep++;
-
julius666
addikt
Ha csak a kód minősége a szutyok, de architektúrálisan azért rendben van a rendszer, akkor az iteratív újraírás persze jó alternatíva lehet, a komponensek egyenkénti lecserélésével.
Ha architektúrálisan, alapjaiban már el van szabva az egész, az előbb-utóbb újra lesz írva úgyis, jó esetben van a régi rendszerből áthozható elem, nem mindent 0-ról kell. Kis projektnél azért, mert nem akkora költség, minek a régivel szarakodni. Nagy projektnél meg nem lesz az az ember, aki normálisan átlátja az egészet, a nagy, előremutató módosítások költsége, kockázata lazán az újraíráséval vetekedhet és akkor még mindig megmarad a régi rendszer lábszaga.
Más kérdés, hogy melyik vezetőség fogja az újraírással járó kiadásokat bevállalni, ha az a régi rendszerrel való napi szívás költségeinek sokszorosa. Tudomásom szerint a Longhorn fiaskó óta Redmondban sem rajonganak az "írjunk mindent újra" ötletekért.
-
félisten
Hadd válaszoljak sorban:
"- tul bonyolult az uzleti logika, es nem eri meg ujrairni"
Az MS pénzéből szerintem ki kell telnie, pláne, hogy az ő méretük esetén többet ér egy ütős szoftver, mint amibe kerül.
"- tul gyorsan valtozik a kornyezet, es ha eltolteszt par evet az ujrairassal, addigra mar ujra elment melletted a piac"
Ez szerintem elég sánta érv. Az MS saját maga által diktált infrastruktúrán szerintem azt csinál, amit akar.
Ha pedig a konkurenciára gondolsz, akkor egy újraírt átlátható szoftverben sokkal könnyebb új funkciókat létehozni, mint a régi szarban turkálni."- vannak olyan elemei a rendszernek, ami nincs a te kezedben"
Skype esetén mik ezek? És ezek nélkül nem is lehet újraírni valamit?
"Tehat az elso kerdesem: mennyi ido alatt irtatok ujra az adott komponenst?"
Másfél-két év alatt megvolt minden. Ebből 5-6 hónap csak a tervezés volt, mert közben mást is kellett csinálni. Persze mi csak kb. 70 fejelsztővel rendelkezünk ilyen célokra.
Feltételezem, hogy az MS nél egy skype újraírás nem lenne több ennél, vagy ha igen, akkor fel tudnának venni elég embert a célra, az első feladat úgyis a tervezés, és modularizálás, ami alatt az új csapat felveszi a ritmust.[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Újraírják, közben a "régi" kliensen keresztül (meg e-mailben meg weboldalon meg 2 millió híroldalon) jelzik a felhasználónak, hogy "itt lesz az új kliens, töltsd le bmeg, mert a régivel nem fogsz tudni bejelentkezni". Adnak az átállásra X hetet vagy hónapot. Mi olyan bonyolult ebben?
Nyilván egyszerűbb szarni bele, mert minek áldozzanak rá időt és pénzt, ha a júzernek úgyis jó, meg nyilván az adatokat is kell gyűjteni, nem lesznek hülyék maguk ellen dolgozni.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
félisten
-
félisten
Szerintem pont ez a baj, hogy az MS nem fektetett bele elég pénzt, energiát.
Alapos tervezés és dokumentáció után rá kell szabadítani egy rakás embert és akkor hamar gatyába lehet rázni.
Nálunk a régebbi saját termékek csak irigykednek, hogy az új dolgoknak milyen jó doksijai és unit tesztjei vannak, mert újabban nagyon sok energiát fektetünk ezekbe, és nagyon hamar be is jön az eredménye.Egyébként én arra gyanakszom, hogy az MS-nél a túladminisztrálás a gond. Legalábbis az USA csapatból voltak olyanok, akik ott dolgoztak és mindig meg vannak lepődve, hogy egy-egy döntés nálunk pár nap alatt megvan legrosszabb esetben is. És hogy nem kell 10 meetinget tartani minden apróság miatt. Mi már a 2-3 megbeszélés miatt is reklamálunk, persze enniy általában szükséges azért.
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Mintha egy kisse elszabadultak volna az ms hater linux trollok es elkanyarodtunk volna a tematol
Ti komolyan elvezitek, vagy ez valami igazsag ligaja, kernel-man, bash-er, opensource-girl, mega-gnome es barataik tarsasaga?
Nem lehetne azt fejtegetni mire kellhet az MS-nek a linkedin? Mert ezzel elegge ratenyereltek a hr-recruitment piacra tobbek kozott, salesforce-nak komolyabb konkurenciat adhat, meg vegre normalis adatvedelem lehet a linkedin-en.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
spammer
veterán
válasz Döglött Róka #84 üzenetére
"meg vegre normalis adatvedelem lehet a linkedin-en"
Az biztos.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
bambano
titán
válasz Döglött Róka #84 üzenetére
elég szánalmas képet állít ki az emberekről az, ha nemcsak, hogy szó nélkül hagyják az adataik ellopását, de még észre sem veszik, hogy baj van.
minek kellett az ms-nek? főszabály: pénzt keresni. ez annyira evidens, hogy erre nem lehet topicot alapozni.
mellékszabályok:
- megveszem én, vagy megveszi más és akkor nézek
- hegyekben áll a készpénz, optimalizáljunk adót, költsünk belőle"vegre normalis adatvedelem lehet a linkedin-en.": lol. meg kecskére káposztát.
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Ne haragudj, de a te hisztidre nem tudok reagalni. A kocsmabolcsessegeket meg mellozd: "pénzt keresni". Gratulalok, erre egyedul sikerult rajonni?
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Glenda
addikt
elég szánalmas képet állít ki az emberekről az, ha nemcsak, hogy szó nélkül hagyják az adataik ellopását, de még észre sem veszik, hogy baj van.
Nem hiszem, hogy hatalmas különbség lenne a régi LinkedIn, a MS, a Google, az Apple vagy a Facebook privacy policyje között.
minek kellett az ms-nek? főszabály: pénzt keresni. ez annyira evidens, hogy erre nem lehet topicot alapozni.
Pontosan. De a Jóskapista Kft is pont ezért működik, a Red Hat is, a Prohardver is. A régi LinkedIn is. Nem igazán látok erre megoldást, ez nonprofit úgysem fogja átvenni a fejlesztést. Miért is tenné, ha nincs bevétel, minek csinálnák?
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Béééla
őstag
Egy ilyet még cserélni is necces. Nem mondhatod azt, hogy "bocsi, két óráig leállt" mert hasra esnek a részvények...
Bélabá
-
foodlf
csendes tag
-
julius666
addikt
Érdekes írás. Ezek szerint a jóval nagyobb forgalom kiszolgálására is képes ([link]) alkalmazásszerver-példányok kénytelenek csak 10-30%-on "lötyögni" a húdehűde skálázódó Azúr felhőben csúcsidőben is, annak felépítése miatt. Azért jó látni, hogy MS belsős fejlesztői csapatként, nyomott árak mellett legalább megéri ott üzemeltetni a cuccost. A "prioritásos" supportot elnézve mondjuk azért vannak ott rejtett kockázatok.
Kíváncsi vagyok, a többi felhőszolgáltatónál is hasonló-e a helyzet, vagy ott képes nagyobb forgalom épkézláb kezelésére a rendszer. Érdemes összehasonlítani a számokat stackoverflow kiszolgálásához használt vassal. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Nem. Azt írtad, hogy az ms tönkretesz mindent, amit felvasarol. Erre írtam egy pár ellenpéldát, tehát az állításod, általánosításod nem igaz. Most komolyan ragozzuk ezt még tovább feleslegesen? Vagy az ms tönkretette, elnézést, a sullyesztobe küldte az általam felsorolt cégeket, termékeket?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Döglött Róka #98 üzenetére
DE!!!
-
buherton
őstag
Nem arról értesít, hogy üzenetet kaptam, hanem arról, hogy nem. Ha lett egy missed conversation, akkor ezzel ha beakad úgy szétszpammeli a fiókod, hogy csak leshetsz. Egy rakás hulladék a Skype és az MSO 2016 is. Az első találkozásról két kezemen nem tudtam megszámolni annyi bugot találtam benne.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest