Új hozzászólás Aktív témák
-
-
legenda
nem olyan egyszerű az, legalábbis szerintem, bár nem vagyok szolgáltatós illetékes, csak részint látok rá a dolgokra.
sokan vannak mozgásban gépkocsival, vonaton...stb gyorsan változhat a tartózkodási hely, vélhetően nem ér annyi időt és energiát az egész.
meg ugye ezzel terhelni az amúgy is problémás rendszert...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
akkor meg az lenne a baj, hogy csak rövid ideig, volt valaki a halott cellában, a másikban meg esetlegesen már működött, mia fenté csesztetik üzenetekkel.
GP-Sz; ahogy utólag olvastam a hírekben, aránylag nagy területet érintett, de nem az egész országot, de mint korábban is írtam, a probléma keresése és javítása alatt biztos nem akarja ilyesmivel terhelni a szolgáltató az amúgy is problémás hálózatot, meg aztán sokan észre sem vették, biztos nem lett volna a szolgáltatónak, ha azok is háborognak, akik amúgy nem is használták volna, csak kapva a lehetőségen, cirkuszolnának...
jogos, hogy probléma a kimaradás, én is csak előfizető vagyok, engem is zavart - annak ellenére is, hogy a t-s kábelnet működött otthon, és épp nem készültem sehová -, de amennyire rálátok a rendszerre - inkább csak közvetve, egy korábbi munkahely miatt -, megértem, hogy nem az sms értesítés olyankor a fő szempont, hanem másra koncentrálnak.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
D@ve89
tag
Ehhez egy külön szerverpark kellene ilyen különleges alkalmakra, ha a szolgáltató meg akarná határozni, hogy mely előfizetők jártak bizonyos területeken. Ha online kérdezné le, hogy ki merre van, akkor meg telefonálni nem lehetne emiatt az országban. Ja és még így is később tudná meg az összes érintett listáját, mint ahogy most elhárították a hibát. Arról ne is beszéljünk, hogy mikorra érne ki az a sok SMS, ami megintcsak fennakadásokat okozna egy nagyobb területű hiba esetén. Most viszont még csak területi hibáról sem esett szó.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Aham es akinek amugy esze agaban sem lenne betelefonalni az is be fog mert hiba van zsenialis...
Ilyenkor azt szoktak csinalni, hogy az IVR fomenube tesznek bemondast: Tajekoztatjuk tisztelt ugyfeleinket, hogy xy korzetben xy tipusu hiba van stb stb...New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
Higyj nekem. Hosszu evekig dolgoztam a Telekomnak.
Ha kikuldesz SMS-t nagyon sokan betelefonalnak mert felreertelmezik a tajekoztatast.
A masik meg hogy dobalozni konnyu azzal, hogy nem hasznalnak adatbazist.
Gondolod ezek a rendszerek olyanok, hogy van egy adatbazis es minden rekordnak van egy hiba flag-je amire csak egy query-t kell futtatni?
Select name from systems where errorflag = 1 and send sms "nyugi" ?
Sajnos nem letezik ilyen adatbazis. Plane, hogy amig egy user nem jelez kifejezetten hibat sok szolgaltatasnal nem is lehet megmondani, hogy mi a status. pl azert nem online a user mert nem hasznalja vagy azert nem mert rendszer oldali hiba van.Sima pl. DSL-nel ellatsz egy bizonyos pontig. Ha a user kihuzta a modemet mit latsz?
Esetleg lathatsz elojeleket ha elkezded monitorozni vagy logokat bongeszni igen utolso 48 oraban volt 37x reconnect vagy power loss. Ez is lehet meg user oldali ilyenekkel senki nem foglalkozik amig valaki nem jelent be hibat. Igen ezek mind logolva vannak es latni ha jozsibacsi minden nap kihuzza a modemet a konnektorbol.
Kuldjunk neki SMS-t? Ha valaki reconnectal routert resetel kuldjunk neki SMS-t?
Nem olyan egyszeru ezeket megvalositani. Plane ha adott korzetekben kulonbozo okokbol szakadnak le eszkozok a halozatrol vagy maga a halozat doglik meg. Mobil halon meg egy kicsit bonyolultabb mivel azert mobil mert a user rohangal a cellak kozott. Kuldjunk mindenkinek sms-t aki az adott cellaban volt/van a hiba ideje alatt? Minek borzolni azon userek idegeit akik nem is akartak hasznalni az adott szolgaltatast?New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
A pelda kedveert irtam hogy lasd miket figyel a rendszer.
Jelenleg nem lehet ezeket egyertelmuen megkulonboztetni egy adott pillanatban es kiszurni azokat akik eppen halozati hiba vagy mas okbol leszakadtak a halorol.
Sose fognak ilyen uzeneteket kikuldeni mert nem tudod kivenni a halmazbol azokat a usereket akik nem hasznalnak a szolgaltatast de a hibas teruleten tartozkodnak.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
D@ve89
tag
Annyit még hozzátennék, hogy azért a távközlő hálózatok nem pont a real-time nyomkövetésre lettek kitalálva, és bármilyen hihetetlen, nem tárolják a hálózatban azt, hogy ki pontosan merre tartózkodik adott pillanatokban. Ha valamit csinál (hívást kezdeményez, hívást fogad, internethez csatlakozik, sms-t küld, stb), akkor már logolva lesz, hogy pontosan merre volt akkor, de ha csak úgy áll a telefon feljelentkezve a hálózatra, akkor nem tudni, pontosan hol és mely cella alatt van. Plusz megintcsak mondom, nem érdemes egy félig haldokló hálózatra annyi sms-t ráereszteni egyszerre. Másrészt még mindig területtől független volt az a probléma, amihez most is kommentelünk, szóval mindenkinek lehetett volna küldeni sms-t, hogy bizonytalan a szolgáltatás - ez megintcsak egy öngyilkos módszer a hálózat szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
GP-Sz
senior tag
Egyébként én már a múltkori röhejes hóviharos sms poénnál elgondolkoztam azon, hogy mi a túróért nem definiáltak a GSM-be egy kikapcsolhatatlan, mindenképpen megjelenő cell broadcastot, katasztrófahelyzetekre meg akár ilyen hibaüzenetek küldésére is kiváló lenne. Mondjuk lehetne vagy három kategóriája a cell broadcastnak fontosság alapján, a legfelső lenne a katasztrófahelyzetekre fenntartott, azt nem lehetne kikapcsolni, a középső a fontos, de nem életbevágó infóknak (mint pl ez) és egy harmadik a szemétnek. A cell broadcast ugye nem terheli a hálózatot és egész jól behatárolt területileg, mintha erre találták volna ki, csak nem gondolták végig teljesen Az amcsik amúgy csináltak egy ilyesmi rendszert katasztrófahelyzetekre, Commercial Mobile Alert System a neve. Mondjuk ez abba se fért volna bele, de attól még jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest