Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    Na, ez mai story :
    Ismerős csaj kiírta facere, hogy a laptopja szarakodik SOS help, mert keddre egyetemi beadandót kell leadnia, a gép lassú stb. nem ingyen kéri. (itt azért reméltem, hogy pénzbeli juttatásra gondol, mert hiába egyetemista, valahogy nagyon de nagyon nem az esetem). Ráírtam, hogy express ki tudom segíteni a bajból (elvégre remek indok az itthonról kimozdulásra egy gép szerelés, plusz némi zseton is jól jönne, mert gyérül megy a szekér újabban).
    Na némi tünetleírás után (ami kimerült annyiban h "lassú") valamint azt sem tudta milyen Windows van rajta pontosabban "asszem 10" volt a válasz, és hogy 7-est szeretne inkább mert 5+ éves a gép és erre nem való ez. Jött a sakk az időponttal. Előbb kezdte hogy hát sürgős, mondtam neki h azonnal is tudok indulni. Majd jött h jajj de nem most, mert a beadandót meg kell írni, majd utána. Mondtam neki h hétfőn és kedden is bármikor ráérek történetesen (a jelenlegi helyzet miatt) szóval döntse el.
    Jó, akkor legyen hétfő. Vagyis inkább kedd. Na jó, hétfő. (mindezt így anélkül h beleszóltam volna)
    10 perc múlva rámír legyen már inkább mégis csak ma, mert nagyon nem halad a géppel és nagyon sürgősen kéne. Ma tutira, fixen. De tényleg, ma, mert sürgős.
    jajj vigyek már valami lite Win7-et mert tényleg nagyon gyenge ez a gép. Érdeklődésre, hogy mégis milyen géphez lesz (bal)szerencsém, közölte hogy régi. Semmi mást nem tudtam róla megtudni. Egyszerűen nem értem, hogy emberek hogy képesek úgy élni, hogy fogalmuk sincs arról, hogy milyen gépük van, vagy milyen oprendszert használnak. Tehát ez szerintem annyira alap, hogy mindenkinek tudnia kellene.

    Közben csináltam a telepítés utánra más programot is a városba, amit mostmár nem mondhatok le.

    Ezután Win7 lite megkeresése, leszedése, DVD-re kiírása következett, majd csináltam egy pendriveos telepítőt is, biztos ami biztos, de azért előkerestem a 64-es Win7-et is pendriveon és DVD-n egyaránt, sosem lehet tudni. Utilokat tartalmazó pendrive detto, gyorsan elkészültem (az egész megvolt kb fél óra alatt). Majd mikor felöltöztem, írja a csaj, h most volt itt ismerőse, és elvitte a gépet, mert majd szétszedi meg összerakja.

    MIVAN? :/
    Most engem néz hülyének, vagy őt nézte hülyének az "ismerőse"? Mert Windows reinstallhoz eléggé kétlem, hogy szétkéne szedni egy laptopot. Tájékoztathatott volna, hogy mással (is) tárgyal/megállapodott a hátam mögött.
    Ilyenkor legszivesebben kifizetettném vele az előkészületekre szánt időt. Na meg azt, hogy átszerveztem a fél napomat miatta, végülis totál ingyen.

    A tanulság is megvan azért :
    1. Már többször rájöttem, de ismét : ha valaki elkezd az időpontokkal variálni, abból vagy semmi nem lesz, vagy a pénzzel is elkezd variálni, ez egy indikátor, hogy engedjük el a dolgot minél gyorsabban
    2. Egy Win reinstallhoz szét kell szedni a laptopot xD mindenesetre ha ezután ismét megkeres, mert elbarmolták a gépét, akkor 2× szorzóval és sürgősségi felárral is fogok dolgozni neki.
    3. ilyeneknél be kell vezetem, hogy 2000ft előre, ami beleszámít a végösszegbe

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák