Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    válasz fatpingvin #12320 üzenetére

    A probléma összetett. Nekem is volt olyan porblémám, hogy csöpögött a csapom. Elballagtam egy old stile alkatrészboltba és vettem tíz forintért két darab gumigyűrűt a csapbetétbe. Ekkor szembesültem azzal, hogy nincs otthon se 17-es csillagkulcsom, se fransziakulcsom - a számítógépszereléshez ritkán kell ilyen szofisztikált műszer.

    Elkezdtem hívni a kerületi kisokosból, meg a postaládánkba dobált iparos-ajánló cetlkiről szakikat. SENKI nem vállalta a két ötforintos gumigyűrű cseréjét. Mindenki azt tukmálta rám, hogy ötezerért kicseréli a csapbetétet, vagy tizenötért az egész csaptelepet. Szóval már nincs olyan szaki, aki a célzott problémamegoldásnak a legegyszerűbb módját választaná, mert nem éri meg neki kijönni. Ezért csak a drágább, de számomra felesleges megoldást vállalják.

    Egy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban megengedhetik maguknak, hogy vegyenek egy új autót, ha az előzőnek megtelt a hamutartója. Vagy nem szarozik a metszőolló megolajozásával, hiszen nincs is otthon olajozója! Minek? Azért tartson otthon csöppentős adagolót, hogy ötévente olajozzon egyet? Akkor inkább vesz egy újat. Belefér.

    Mi, itt a vasfüggönyön túl, még a rendszerváltás előtt születve úgy szocializálódtunk, hogy a hiánygazdaságban vérrel fizettünk minden hatos anyáért. Hát persze, hogy gyűjtöttük! Manapság meg bemész egy barkácsboltba és veszel kilóra. Én is próbálok átszokni, mert érzem, hogy ez valahol rossz, hiszen folyik ki a sok jó-lesz-az-még-valamire cucc a szerszámos/barkács szekrényemből.

    De nem ítélem el a szomszédodat sem azért, ahogy ő él. Ő meg úgy szocializálódott.

    [ Szerkesztve ]

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák