Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz headhunter #11426 üzenetére

    Az az a hőlég, amivel nem kéne NYÁK-ot fújkálni...
    Ilyen gép volt nálam is nemrég, de én elbontottam :D

    ON :
    Még régebbi sztori.
    Volt több szolgáltatás azon a melóhelyen, aminek a szervereit mi működtettük. Amikor jött az agymenés, hogy egy csapat=egy szerverkörnyezet, akkor átadtuk az egyiket valami indiai bandának, én írtam a doksit, és én tartottam az oktatást is nekik. Követelmények cégen belül azonosak, stb.
    Na, kb. egy év múlva rám ír az egyik, hogy hát kéne a management modul jelszava, mert összeborították a Linuxot, és nem tudnak bejutni a gépre :D (De hogy hogyan csinálták? Néha le kellett frissíteni, az alkalmazás meg olyan szögegyszerű volt, hogy semmit nem igényelt. Mondjuk kb. arra is volt jó, hogy a helyet foglalta :D )
    Mondtuk, hogy az nem fog menni, mert központi jelszókezelés van, és abban lejárnak a jelszavak, a régebbieket meg nem nézik vissza, tehát mi sem tudjuk, mi volt 1 éve beállítva :D
    Kérdezték, hogy ez miért nem volt átadva?
    Mondom
    - át volt
    - pont neked
    - pont én mondtam el
    - de ha nem lett volna, akkor is az a céges policy, hogy minden jelszót abban kell tartani :D
    (Lehet, hogy ennek köze volt ahhoz, hogy egyszer egy szerverpark átvételekor plaintextben kaptuk a root jelszavakat? :D )
    Egy ideig tanakodtak, és mondták, hogy akkor az nekik baj, mert nem tudják, ki a local support.
    Mi tudtuk (sőt, a doksiba is bele volt írva :DDD ), és azt is, hogy nem lesz nekik egyszerű megoldani, hogy valaki odamenjen, és átüsse a jelszót, mert ilyet egy akkora cégnél nem lehet ám... :D (Külsős cég, és valami borzalom volt őket elérni :D )

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák