Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideje lenne már az input lagot is megadni, mert a válaszidő önmagában a lófallikum.
Make Asia Great Again!
-
awexco
őstag
Kibaszás , hogy a freesinc tn a másik meg va .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Cassi
őstag
Eléggé úgy néz ki, hogy az AOC brosúra hibás, és a második monitor is TN. Talán a készítő sem akarta elhinni, hogy 700 euróért TN-es monitort akar eladni a cég.
Továbbá a HDR is félreérthető, mert alighanem a FreeSync 2 HDR-támogatásról van szó, aminek vannak extra szolgáltatásai, és játékok alatt képes automatikusan HDR-módba váltani. De ez nem vonatkozik a teljes Windows desktopra, tehát nem tekinthető teljes értékű HDR monitornak.
-
Killer01
őstag
Ez a TN panel mindig reinkarnálódik valami marketingmaszlaggal körítve....
-
KisDre
senior tag
Hajlítással a TN panel nem lesz még rosszabb a betekintési szögek tekintetében?
KisDre.artstation.com
-
őstag
-
awexco
őstag
-
kopi72
aktív tag
TN panel , havi +1 dioptria.
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
Aprósólyom
addikt
OFF: Annak nézz utána mitől romlik a szem.
ON: 0,5ms response time és 144Hz/165Hz-el viccelődnek. Ebből egyértelműen lesz majd egy újabb sorozat, hogy lehúzzanak majd még egy bőrt a termékekről, mikor megjelenik majd egy 200-240Hz példány. Én addig várok. Egyébként tisztességes fejlődésnek nevezhető ez az 50%-os javulás. Remélem az átlagos respons time is jelentősen javult.
Tényleg lehetne display lag time megjelölés is, ha már játékosoknak szánják. De majd biztosan lesz valaki, aki leteszteli. Addig biztosan elő nem veszem a pénztárcámat.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
awexco
őstag
válasz Aprósólyom #13 üzenetére
200-240Hz et mivel hajtanád meg ? és milyen game tudna annyit ? pasziánsz ?
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Fred23
nagyúr
Hatalmas parasztvakítás ez így! Nekem szerintem jó a reakcióidőm, de elégnek tartom a 8ms-os válaszidőt is. Ezt meg ma már talán az összes monitor teljesíti, szóval többet érne ma már input lag értékeket megadni akár a válaszidő helyett. Az még mindig 10ms-es átlagokat hoz, vagyis ott kéne inkább javulni.
-
Egy jó gámer PC-nél kb így jön össze a késleltetés:
1. egér input (1-2 ms)
2. frame render (fix 144 fps esetén ~7 ms)
3. monitor input lag (1-2 ms)
4. LCD válaszidő (2-5 ms)Jó cuccoknál az egér input elhanyagolható, és a monitor input lag is. Az ultra alacsony válaszidejű 144 Hz-es monitorok legfeljebb azért tűnhetnek gyorsabbnak mert a tulaj egy kakkanat 20-30 ms válaszidejű monitorról váltott. Nem a 144 Hz miatt igazán gyors, hanem az alacsony input lag miatt. Az LCD válaszidő meg kb mindegy, ha már nem látod az utánhúzást. A frame render az, ami legjobban beleszól a késleltetésbe.
Nekem a késleltetést a hanggal legkönnyebb észrevennem, amikor van egy digitális zongora, leütöm a hangot és az valamennyit késik. Ott létszükség az ultra alacsony késleltetésű hangkártya, s tipikusan 10 ms alá érdemes beállítani, ott már nem veszem észre. Ez monitoroknál meg már egy jó ideje megvan egy jobb 144 Hz-essel ha alacsony az input lag. Nem kell több, az már csak péniszméregetés. De érdekes módon a hanggal már nincs ilyen, pedig ott még mindig igencsak magas a késleltetés.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Fred23
nagyúr
Köszi, én leragadtam ott, hogy az input lag jellemzően 10ms körül van monitoroknál! Egereknél is jónak tartottam már a 8ms-ot, de ott mondjuk a firmware is jelentősen módosíthat. Zowie patkányoknál például jellemzően 8ms a click latency, és ez elég talán bárkinek. Akinek nem, azoknak ott a Logitech.
[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
Egy zongoristának pl. 2 ms alatti elvárása is lehet, de a legtöbb esetben a 3-4 már elég szokott lenni.
Amatőr felhasználásra vagy nem élőzésre a "10 ms alatt" nem olyan rossz.Filmek nézése közben a videótól néhány ms-ra elcsúszó szinkron egyáltalán nem zavaró még, illetve eseményspecifikus. Éles hangú csattanások (nagy tranzienssel) elcsúszva a határozott képi megjelölés mellett felismerhetők.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
Milyen késésük? Sokféle van. (Pl. teljes hurok pl. ADC-n és DAC-on keresztül; MIDI-n keresztüli vezérlés stb.)
Az enyém nem mai darab és nem is "drága" profi, de 2 ms alatt van az egy irányú késleltetése ASIO-n szoftverből egy DAC-on keresztül.
Ez ma már nem nagy szám, mert erősebbek a procik is.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...