Aktív témák

  • ithomas

    őstag

    válasz Kafa. #4637 üzenetére

    Szia!

    Ezt a topicot ajánlom figyelmedbe.

    1-2 kiragadt részlet:

    Propylenglykol
    A kétértékű alkohol - propylenglykol (1,2-Propandiol) egy színtelen, a szokásos alkalmazásnál nem mérgező folyadék. Az anyagot számos élelmiszer, kozmetikum, orvosság és dohánytermék segédanyagként tartalmazza. Kis állatok konzerv tápja 13%-ig tartalmazza. Az említett alkalmazásokban konzerválószer, oldószer, emulgátor vagy nedvesítőszer.
    Élelmiszeradalékként elnevezése E 1520.
    Eltekintve allergiás reakcióktól, melyet majdnem minden anyag kiválthat, és könnyű kötőhártya irritációtól, a propylenglykol toxikológiailag ártalmatlan. A patkánynál az LD50 (szerk. ld lábjegyzet) mennyiség 20 - 25 g/kg, egyenlő 1,5 - 1,9 kg/75 kg, vagyis több nagyságrenddel van az elektromos cigaretta pg-tartalma felett. Tehát a jelenlegi ismeretek alapján a propylenglykol adalék toxikológiailag irrevelánsként értékelendő.

    A tanulmány elkészítéséhez a kutatók 16 laboratórium viszgálatának eredményeit tanulmányozátk át, ezek a vizsgálatok az elektronikus cigarettákban használt folyadékokban (e-liquid) és a termelt párában lévő anyagokat azonosították. A tanulmány szerzői megállapítják, hogy az elektronikus cigaretták karcinogén (rákkeltő) anyagtartalma csak nyomokban volt mérhető, 1000-ed része a hagyományos cigarettákénak.

    "Az elektronikus cigaretták használatát ellenzők azt állítják, hogy semmit nem tudunk ezekről az eszközökről, az igazság az, hogy nagyságrendekkel többet tudunk ezekről az eszközökről mint a hagyományos cigarettákról", mondja Siegel.

    De érdemes a többi részt is elolvasni.

    Real eyes realize real lies!

Aktív témák