Aktív témák

  • Lousha

    csendes tag

    válasz turho #2038 üzenetére

    Valaki átválthatja, de csak arra, hogy nála hogyan alakult... A tőlem egy méterre ülő "megtért" egy hete még 4-5 szálas kocadohányos volt, most meg folyton félre kell legyeznem a képemből a füstfelhőit, mert rá van kattanva a málnás lötyijére, és nonstop szívja az e-cigit. Más meg láncdohányos volt, de pár héttel az átállás után már csak félóránként-óránként egyszer veszi elő az e-cigit, mert elég neki pár slukk. Az e-cigis szokásaidnak nem feltétlenül lesz bármi köze a jelenlegi cigis szokásaidhoz.

    De hogy azért egynek válaszoljak: én régen min. napi 2 dobozzal szívtam, később semennyit, majd 1-1 szálat, aztán hosszú ideig kb. 1 dobozt/nap. Végül megint letettem, meg is tudtam állni, de hiányzott a cigizés, így jött az e-cigi. Most T2-es tankkal szivornyázok, ami falja a lötyit, és állati jól is füstöl, így "hobbicizés" van, egyfolytában rajta lógok, így elmegy napi 3-5 ml lötyi. Ez beszerzési forrástól függően kerül, amennyibe kerül. Maga a T2 és a patronja eddig kb. örök életűnek tűnik, így ezekkel aktív költségem igazából nincs, jó ideje csak lötyit veszek, pontosabban lötyialapanyagot.

    Ami a lötyi nikotintartalmát illeti: nagyon ellenőrizni nem tudod, max. ha magad kevered, de még akkor is meg kell bíznod benne, hogy az alapanyagban annyi nikotin volt, amennyi rá van írva...
    Egyébként ez is egyénfüggő. Van, akinek korábbi láncdohányosként elég kezdéskor a 11 mg-os lé, van, aki a mellett még "kívánós" marad. Én a helyedben vennék kezdésnek 24 mg-os levet, hogy legyen mihez nyúlni, ha rág a nikotinéhség esetleg, meg 11 mg-ost, hogy ne fulladj meg, ha soknak bizonyul a 24. Aztán később lehet menni lefelé, ha akarsz. 24 mg fölött már ne nagyon gondolkodj, az már kockázatos.
    Viszont az, hogy mennyit fogod szívni az e-t, nem csak a nikotinéhség függvénye :) E-cigizni ugyanis klassz :) Szóval ha már nem zizegsz a hiánytól, akkor is simán lehet, hogy egész nap a szádban lesz.

    Mindezt majd kitapasztalod. Sok mindenre fel lehet készülni előre, és bölcs dolog is alaposan tájékozódni, de mindent nem fogsz tudni előre bekalibrálni. Egy biztos: jó lesz :)

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

Aktív témák