Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • csicso82

  nagyúr

  Ez is igaz, amit vázoltam és a kormány, vagy kormányok is próbálkoztam vele egy kényszer megoldás.

 • guni

  tag

  Persze csak ugye meg lett mondva hogy az egészségügy nem üzlet. A minimálbér után beszedett párezer forintokból meg nyilván nem lehet nyugati szintű ellátást kihozni.

 • janeszgol

  veterán

  Most pont ezt csinálják. Terelnek a magánorvoshoz. A beszedett pénz pedig nem adó már, hanem hozzájárulás. Az adót csak arra lehet költeni, amire szeded, a hozzájárulást bármire.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

 • Penge_4

  veterán

  "nem akarok okoskodni de ezt a spórolásos részt remélem te se gondolod komolyan, főleg ha az illető nem otthon anyuci-apucinál lakik és nulla költsége van és kb nem jár el/ nem költ semmire csak a tanfolyamra koncentrál."

  Ha beiratkozik és kifizet 1,5 milliót részletekben (ami úgy működik, hogy a cég bebiztosítja magát többszörösen és ha bármi akár rajtad kívülálló dolog történik, akkor míg élsz ott lebeg az inkasszó a kamatos kamattal) az mivel is jobb? Akkor talán az intenzív tanfolyam idején nem kell élnie valamiből? Vagy elmegy éjszakázni vagy délutánozni valami gyártósorra vagy takarítani, ami rugalmas és annyira kimerül és zokni lesz az agya, hogy megbukik és utána nem kap certificate-et, de a 1,5 milliót csengesse vissza.

  Pont arra célzok, hogy aki csóró, annak minden forint számít és nem dobálózhat 1,5 milliókkal, mert a végösszeg az ugyanaz a végösszeg marad attól függetlenül, hogy hány havi részletben fizeti ki a végén.

  Tehát ha YouTube howto-kból tanulsz, akkor
  1. Magadnak osztod be az időded. (sarkalatos pont, ha nem vagy rá képes, nem is leszel jó programozó, csak droid coder monkey, akit ugyanúgy baszogat a projectmanager, hogy "dógozzá', mer' itt a dedlájn a nyakunkon") egy nagyon fontos soft skill, hogy saját magadat képes legyél motiválni akkor is, ha nem áll fölötted senki, nem baszogat senki és főleg: nem mutatja meg senki mit hogyan csinálj, hanem magadnak kell rájönnöd netes kutatómunka eredményeképpen.
  2. Otthon vagy, megspórolod az utazási költséget (ha időre kell menned, nem szerencsés bliccelni) meg a kaját, ruhát, stb. is olcsóbban hozod ki, ha kvázi-bebábozódva tanulsz mint állat 6-8-10 hónapig 0 szociális élettel.
  3. Ha a második pont nem túl fancy számodra, akkor is olcsóbban jössz ki (a 1,5 milliós tandíjjal mindenképp) ha mellette bevállalsz 4-6 órás, nem megterhelő melókat, csak a tanulási időt fogod mondjuk megduplázni. De valamit valamiért, ha csak ez az egy a járható út, akkor ez.

  Végül: Ennek az egésznek akkor van értelme, ha neked minden vágyad és álmod az, hogy programozó legyél, nem pedig akkor, ha csak jól akarsz keresni. Mert akkor nem csak a munkádat fogod utálni vagy egykedvűen csinálni, de sosem leszel középszerűnél jobb, talán még az sem. És a jövedelmed is ezzel lesz arányos.

Hozzászólok Aktív témák