Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Én ez nem értem. Hogy lehet elkövetni ekkora hibát egy szoftverben??
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Dany007
veterán
Szerintem a lustaság megint...
Olyan nagy dolog lett volna a dátumot 4 számjeggyel leírni és nem csak mondjuk '77-et írni... -
aktív tag
Nekem sem világos, hogy hogyan lehet ilyen szinten el sz*rni a dolgot.
Ha 2 számjegyet használnak, annak is bőven elegendőnek kellene hogy legyen. De még az 1 db szám is elég, igaz akkor lehet hibázni évtizedet, a két számjegy esetén meg évszázadot.
Milyen elborult vagy kevert algoritmus eredménye, hogy a bankkártya(!!) nem működik... Elképesztően trehány munka lehet a háttérben.
-
Dany007
veterán
Ilyen esetben végülis érthető, hogy a bakkártya nem működik. Mert mondjuk ugye '99 után a '00 következik, amit érthet úgy a program, hogy 1900 és nem 2000. Ezesetben viszont a bankkártya érvénytelen, mivel az illető mondjuk 1995-ben igényelte és onnantól aktív, ergo még van 95 éve, hogy érvényes legyen... Vagy hasonló...
De miért kellet így megadni a dátumot? Mért nem lehet 4 számjeggyel kiírni a 2010-et vagy akárhányat...És akkor biztos nem lenne gond, mert mehet a szám 9999-ig minden gond nélkül. -
kételkedem
addikt
A „késleltetett Y2K” nem csak Németországban jelentkezett, hasonló problémával találkoztak Ausztráliában is, ahol egy bank rendszere a 2010-et 2016-nak értelmezte LOL
WTF!
Április 1 van, vagy mi?Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
WonderCSabo
félisten
Ez nagyon gáz.
-
juliabrilke
veterán
Az biztos, hogy a jelenlegi bankomat simán otthagynám egy ekkora tévedés után.
-
aktív tag
Az átlagos bankkártyák 2 évig érvényesek. Mivel 2010-et írunk ezért elégé nem valószínű, hogy a kártya kiállításakor 19-el kezdődött volna. Csak akkor lehetne gond, ha 3 számjegy előre rögzített, akkor lehet hogy 2009 után 2000-re ugorjon, de 2009-ben hogy nem lehet ilyenre gondolni, illetve az egy számjegyes tárolás lenne, úgy, hogy 3 számjegy fixálva.
De mint mondtam, lehet simán 1 számjegyet alkalmazni, hiszen max évtizedet lehet téveszteni egy max 2 éves ciklusú dologgal. -
FTeR
addikt
állítólag egyes winmo-k is beakadtak, meg az egyik spamszürő rendszer is, ha nem telepítették a frissítéseket.
-
Elrood
őstag
Majd 2038-ban nagyobb galiba lehet: Year 2038 problem
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
dqdb
nagyúr
válasz kételkedem #6 üzenetére
Nincs is szebb, amikor a rendszer egyik fele BCD-t, a másik fele hexadecimális számábrázolást használ
decimális 9 = bcd 09 = hexa 09
decimális 10 = bcd 10 = hexa 0a
decimális 16 = bcd 16 = hexa 10tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ntomka
nagyúr
válasz deathtania #14 üzenetére
Pl addigra mindenki 64bites rendszert használ majd, amin ez már nem probléma? Inkább ez a valószínű. A kettes számrendszer meg jó ideig még alap marad a számítástechnikában.
ツ Headphones on - World off
-
deathtania
senior tag
beírom megint: egy banknál ez hogy fordulhat elő ilyen tömeges méretekben? mert ha egy ember elront valamit, azt mondom, hogy ok, elnézzük, van egy kis leállás, de hogy ennyi kártya hirtelen használhatatlan lesz, az azért ütős egy kicsit.
a 2038 problémától meg szerintem annyira nem kell félni, addigra már vagy nem 2es számrendszert fognak alkalmazni a számítástechnikában, vagy megoldják valahogy- pl igen, a 64bites rendszerben nincs ilyen probléma. bár ahogy a mostani tendenciákat elnézem, addigra nem 64, hanem minimum 256 bites rendszerek fognak süvíteni a gépeken
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest