- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- OpenWRT topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Linux kezdőknek
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Windows 10
- DIGI internet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CSS topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi
senior tag
Nem rossz, de arról nem láttam a cikkben infót, hogy valamiféle csomagütemező van-e benne. Gondolom nincs (ahhoz túl olcsó, hogy ilyen extra dolgokat tudjon), valóban ez a helyzet?
ldm start-reconf primary
-
Peet
senior tag
Ami tetszik benne:
- Port forwarding-nál Comment hozzáfűzése
- viszonylag olcsó
Ami nem:
- nincs benne Dyndns
- lehetne már 10/100/1000-es is -
őstag
Én ilyet használok kb. 3 éve (6104P). Nagyon stabil jószág, már vagy egy éve nem kellett újraindítanom. (Bezzeg a melóhelyemen lévő dlink 604-est minden héten újra kell...) Én még 27 ezerért vettem.
#2: Nekem van benne DynDns.If it is not broken then don't fix it!
-
kBagyula
senior tag
Hello!
A MAC address-t lehet benne változtatni?
(ua. LANnetem van és kiváltanám egy ilyennel esteleg a jelenlegi erre a célra használt PC-t)
Üdv,
kBagyula -
Flashy
veterán
hát nemtom, kicsit olyan volt a teszt mintha egy sima 500forintos egeret teszteltetek volna: van 2 gombja, a görgő görög, a tetejét kell fogni, az alját meg letenni az asztalra, és a gépbe bedugni. nem akarok reklámrontó lenni , a teszt korrekt amennyire csak lehet egy ilyen eszköznél, de ez az a bizonyos kommersz router amiből 12 egy tucat és mind tök ugyanolyan. érdekesebbet (is) kérünk!
-
MaUser
addikt
''A motorházban katonás rend uralkodik'' Valahogy ez jutott eszembe a cikkről is, tetszik.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
X@b3e
addikt
Cégnél ilyet nyúzunk mi is. Korrekt, olcsó de ha vmi kínja van, akkor el lehet vele sz@rakodni egy hetet, mire újraéled
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Kain
senior tag
Úgy is kéne nekem egy router,ez pont megfelelőnek tűnik.Kösz a tippet.Szaladok is Kellyhez.
-
nekem is az a véleményem, hogy egy kis sebességmérés/összehasonlítás ha lenne benne, akkor nem csak ismertető lenne, hanem cikk is.
pl: itt az alaplap, ezek vannak rajta, ezeket tudja, játszottunk is vele, és jó volt. ez max hírek, nem cikk,
bocs Rudi, ez a cikk nekem nem cikkA bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
nagyúr
Jó lenne egy átfogó WLAN broadband router teszt! Nagyon szeretnék már venni egyet, és nagyon az Asus tűnik befutónak, de ebből tényleg nem akarok szívósat venni.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rudi
nagyúr
BEMUTATÓ!!! Teccikérteni?! Sok-sok olyan ember van, aki még nem hallott a routerekről egyáltalán, pedig az aDSL és kábelnet láz igazi beindulásával itt az ideje hogy az egyszerű emberek is megismerjék, hogy ilyen is van. Túlmagyarázni meg éppen ezért nem is érdemes, meg nincs is mit, jobbak otthon házi szerelőkészletből is össze tudnának forrasztani egy ilyet mint anno az orosz zsebrádiót (nekem még ékes cirilikával volt hozzá a szerelési útmutató)
Idővel összegyártunk majd hardkórabb routeres wlan-os TESZTET.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
válasz Jim Tonic #15 üzenetére
A WLAN cuccok eléggé helyspecifikusak, általában érdemes a kiszemelt helyszínen többet is megnézni, ami itt jó, az amott nem biztos, hogy tuti. Nézd meg a garanciás cikket Bővebben: link (és korábban), elvileg ha nem válik be x napig, akkor visszaviheted.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Kiegészítés Joco nevű kedves Edimax router használótól:
Hello, neharagudj hogy zavarlak, de a cikkbol hianyoltam azt hogy nem
emlitetted meg ''linux fut a routeren'' es hogy az edimax kiadta a teljes
forrasat , letoltheto az edimax oldalrol.
Egyebkent nagyon gyors 40Mbit-el idaig a legolcsobb es a leggyorsabb
router, a tobbi az altalam probalt kozul (surecom,trendnet,linksys) vizet
sem vihet a max 15-20Mbit mellett.
Azt mondjuk lehet nem kell emliteni a nagykozonsegnek, hogy
hackeljek is meg es meg jobb lessz (mint nalam)
Joco.
És a link Bővebben: link picit lejjebb kell görgőzni, de vájörlesszhez is kinn a forráskód.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
gesuz
senior tag
Nekünk 6104P van és nagyon tetszik semmi probléma vele. csak még sehogy nem sikerült beállítanom a printerszervert
valami nagyon szájbarágosan kellene, az is lehet, hogy a pc oldali printer driverrel van valami (win xp prof).Kötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
llamada
csendes tag
A 6104wb-t is csak az áramszünet állította meg, lassan egy éve.
Korábban másutt viszont elmondták (hacsak azóta ki nem javították az újabb fw-ekben), hogy a setup oldal alapból elérhető a külső ip címen, a 80-as porton, és ugyanígy, az 53-as porton a name service is elérhető, ezért ezt a két portot bejövő irányban el kell irányítani valami nem használt belső ip felé. -
psn
tag
Hali skacok, ebbe a routerbe keresztbecsatolt madzagot is be lehet gyömöszölni, vagy meg kell vágnom előtte?
Attól, hogy sok ember mond hülyeséget, attól az még hülyeség marad!
-
-
kBagyula
senior tag
Hello!
Valaki megtudja mondani, hogy Szegeden hol tudnék ilyet venni?
Üdv,
kBagyula -
ripityom
csendes tag
udv most fedeztem fel hogy sulinetben a pc direkt kft forgalmaz par edimax routert:
keresd ki hogy szegeden melyik kisker van kapcsolatban veluk.
Bővebben: link <- arlista
Bővebben: link <- boltkereso
Edimax broadband router, print szerverrel BR6104KP 9 790,- Ft
Edimax vezeték nélküli router BR6114WG 17 695,- Ft
[Szerkesztve] -
GD
őstag
üdv!
a cikkben említett router ''boldog'' tulajdonosa vagyok 2 napja azóta csuklanak biztos..
ha megy a tűzfal szinte semmi nem megy ki weben kívül hiába van port forwarding, nyitott portok.. 3.15 firmware edimax br6014k
dc++ nem tölt..
total commander passzívba is lehal ftp-n
vmi mentő ötlet? -
robagp
tag
Hello!
Van egy edimax br-6104k(g) router-em és vele a probléma.
Először is nincs semmilyen magyarnyelvű leírás, a dobozban(cd-n se).
A második ami nagyobb baj, hogy ha elindítom a dc-vel a letöltést egy idő múlva (15 perc- 1 óra)
kék halállal(csak egy pillanatra látom) reseteli a gépet. A router nélkül nem csinálja. Más letöltésnél(pl flashget) nem csinálja csak ha dc-zek.Nem vírus, új rendszerrel is, másik dughelyen is(routerban).
Akkor is újra indítja ha használom a gépet és akkor is ha csak a dc megy.
Ha vki tud segítsen!
Előre is köszi! -
Chieftec
őstag
Hello!
Sürgősen kéne az Edimax routerekhez használt felh név, jelszo. Nem nekem kell, hanem egyik haveromnak akitől azt is nehezen tudtam meg hogy ki a gyártó. -
Rommel6600
őstag
ugyan nincs ilyen routerem, de amig nem jön valaki aki tuti tudja, megpróbálkozhattok egy
admin/admin vagy admin/jelszót üresen hagyni párossal
de ha az edimax vmi trükkösebb mint pölö az én SMC-m ahol smcadmin a jelszó, akkor majd megmondja egy tulaj, vagy neten lehet mindenféle user's guide-t átnyálazni ami fenn van!
sok sikert! -
Chieftec
őstag
válasz Rommel6600 #29 üzenetére
admint mi is probáltuk.. thx
-
Rommel6600
őstag
-
Chieftec
őstag
válasz Rommel6600 #31 üzenetére
Az a baj h nekem sincs mind1 kösz az eddigi helpet.
-
jerry311
nagyúr
És én ezt csak most találom meg?
Na mindegy...
Ki mit tud a BR-6541K részletes beállításairól?
Telnetes router konfig? SNMP? Ezek általában szerepelnek mindenhol, ahol eladni akarják ezt a routert, de az edimax-nál meg sehol sem.
Nos?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dépé
csendes tag
Nekem ilyen routerem van, de naponta kell újraindítani, annyira fos egy darab. 3 gép van rajta, de ha valamelyiket bekapcsoljuk, újra kell indítani, ráadásul manuálisan, mert a reboot nem használ neki semmit. Aki tud, ruházzon be egy drágább, minőségi termékre.
-
user12
őstag
Ahogy néztem, elég érdekes egy cucc - dual wan port Nekem a 6204wg maximálisan bevált.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Biaggio
őstag
Már próbálkoztam az Invitel topikban is, de itt hátha kapok egy jó tippet, mert kezdem feladni...
Pantel / Invitel ADSL-em van, a problémám két hete kezdődött, a D-link routerem adaptere tönkrement, mivel csak drágán találtam új adaptert, így inkább egy olcsóbb Edimax routert vettem. Az ADSL modem egy D-link 380T.
A hibajelenség az, hogy a routeren keresztül nem megy a net, egyszerűen nem kap IP címet. Ha közvetlenül a gépet dugom a modemre, akkor is gyakran szenved az IP cím kiosztásával. A szolgáltató azt mondta, ha egy eszköz több mint 6 órát van fent, akkor automatikusan kap új IP-t. Az új router azonban hiába volt fent ennél jóval többet is, se kép, se hang. Az ügyfélszolgálatos végigvezetett a modem beállításainak lépésein is (VPI, VCN, bridge mód, stb.), de még mindig nem megy stabilan...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest