Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz tomboy0013 #7393 üzenetére
Melyik szolgáltató?
Voda/Netfone esetén nálam a Global ROM egyáltalán nem tudta a VoLTE-t, akármit varázsoltam. Xiaomi.eu, LineageOS, stb. romokkal egyből ment. Asszem talán kód sem kellett, de ebben nem vagyok biztos.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz tomboy0013 #7402 üzenetére
Nálam a Telekommal pont ment (Yeti, Voda nem).
Sokszor gondoltam rá (Főleg a Google Pay miatt), hogy maradok MIUI vonalon, de a LOS sebessége itt tart. Ha váltok, akkor is valami más lesz, nem a gyári MIUI.
Több gond tűnt el, mint amennyi keletkezett.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
tomboy0013
veterán
Azért ment vissza a gyári ROM meg zártam a bootloadert mert feleségem megkapta a telefont és a mobilfizetés meg netbank miatt nem akarok mindig szórakozni a ROM-olással meg Rott-tal. Volt régen nem egyszer hogy frissítés közben probléma volt aztán újra kellett húzni a telefont, vagy alapból megkövetelte a clean flash-t a ROM és hát ugye nálam nem volt gond a rendszer újrahúzád de egynőnél aki tojik a telefonjára nem olyan egyszerű. Mikor ezres nagyságrendben topzodnak a képek meg egyéb dolog a telón arról nem olyan egyszerű biztonsági mentést csinálni meg visszaállítást, meg hát ez csak a jégyhegy csúcsa.
Na mindegy ez a VoLTE gond gyanítom már nem oldódik meg akkor.[ Szerkesztve ]
-
bupemko
senior tag
válasz tomboy0013 #7404 üzenetére
Nekem indonéz rommal megy a VoLTE Telekom meg Digi kártyával. Nálam pont a Digi nem akarta alapból, kellett a kód, hogy menjen.
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
Újra szeretném rakni a Xiaomi.eu utolsó romját. Teljes gyalu lenne.
Mit nem szabad megformázni Recovery-ben ?
Meta adatok, Belső tárhely,Adat partició közül melyiket nem lehet ?
Vagy mehet minden ? Nem lesz baja ?Már olyan régen csináltam hogy elfelejtettem.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
Carline
őstag
Ha a xiaomi.eu romot PC-ről teszed fel akkor a .zip fájlt kicsomagolod egy mappába a PC-n, majd fastboot módba lépsz a telefonon. Azután a mappában a windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat fájllal indítod el a ROM telepítést. Ez törölni fogja amit kell és kezdheted a teljes "belakást"
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
jimmy5
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek a segítséget !!!
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Napokban már volt gondom a töltéssel, feltettem tölteni estére, de csak ilyen 50% környékére töltötte, azt gondoltam hogy biztos kimozdult a kábél... Utána semmi probléma nem volt vele.Ma hajnalban direkt ránéztem a tefonra, megint 50% körül volt, újra rádugtam a kábelt akkor elkezdte tölteni viszont 79%-nál tovább nem. Próbáltam 3 fajta kábellel, de a helyzet változatlan. Beállítások, akkumlátornál látom hogy tölti, viszont kb 1 perc után mintha nem érzékelné a kábelt, és leáll. Most viszont már odáig jutott, hogy hiába dugom be a gyári kábelt nem is tölt egyáltalán. Feleségem mi 9 pro gyári töltő+kábel kombojával sem csinál semmit, viszont ha nem szuper gyorstöltőt dugók rá, akkor tölt, de 79nél tovább nem. Mi mehetett tönkre benne?Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
pn4hvq
senior tag
válasz t.kristof #7411 üzenetére
Fiam más telefonjánál akkor volt ilyen, mikor a telefonban lévő usb aljzat forrasztása megrepedt (lassan töltött, ki-be csatlakoztatás, másik kábel esetén jónak tűnt), majd hasonló lett: gyorsabban merült, mint töltött kábeltól, töltőtől függetlenül. Az usb csatlakozó (pontosabban az egész panel, amin volt) cseréje óta működik.
Próbáld töltés közben valamerre óvatosan megfeszíteni a kábelt, hátha éppen úgy tartod, hogy működik a töltés. -
t.kristof
senior tag
válasz tomboy0013 #7414 üzenetére
Ma kettő lassabb töltővel is próbáltam, otthonival sem ment 79% fölé, a melóhelyen lévőt meg hol érzékelte, hol nem, de inkább nem így nem is töltődött. Még ma megkérdezem a helyi szervizben a javítást, de lelkileg készülök egy cserére...
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
félisten
válasz tomboy0013 #7414 üzenetére
Én 2.5 évig töltöttem a gyárival és sosem volt baja, viszont az autóstöltő pár hét után kinyírta a szalagkábelt.
Azóta az új szalagkábellel egy éve megy megint hibátlanul a gyári töltővel.Tudni kéne, hogy milyen esetben mekkora áramot vesz fel a teló, abból talán jobban lehetne következtetni az okokra.
-
jFox
addikt
válasz t.kristof #7418 üzenetére
A speedshop-nál akksi szokott lenni. Én inkább Nohon-t vettem bele. Az utángyártott ugyan, de megbízhatóbb mint a sok Eredeti(nek hazudott) akksi. Itthon a Greencell amit érdemes megvenni.
Usb portot nem nagyon láttam. Esetleg laptopalkatrészek.hu vagy notebook alkatrészek.hu ott is szokott lenni néha mobil alkatrész.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
jFox
addikt
-
félisten
Sziasztok!
Megint megdöglött a szalagkábel a telómon, így átköltöztem a régire, mert nem tudtam, hogy mennyi idő lesz a javítás.
Szerencsére egy óra alatt megvolt, most szuper.
De ha már átmentem a másikra, van időm, lehetőségem új Rom után nézni, mert LineageOS - bár gyors, meg minden, nekem kényelmetlen.
Három opciót néztem eddig:1.) Xiaomi.eu-ra visszamennék, ha már stabilan jó (hekkelés nélkül) a GPay NFC fizetés.
2.) Indonéz romról írtátok, hogy még jó alternatíva.
Erről hol tudok bővebben olvasni? Bloat, hazatelefonálás, limitáció, vagy bármi, amit tudni érdemes?3.) Valami más rom, aminek még folyamatban van a keresése.
Itt a kérdés inkább az, hogy melyik GApps legyen fent rajta.
Korábban javasoltátok a MicroG-t, ami tetszik a kis erőfordás igény miatt, de ahogy olvasom, nem minden gugli cucc műxik, ezért felsorolom azokat, amik feltétlenül fontosak;
Maps, Gmail, Photos, GDrive integráció (pl. whatsapp, viber, egyéb backup), jelszókezelő.
Ha ezek közül valami nem műxik, de van rá megbízható, reklámmentes alternatíva, az sem lenne rossz.Előre is kössz a válaszokat!
-
félisten
válasz Penguin95 #7425 üzenetére
Hát, úgy vagyok vele, hogy ha van egy frissülő, gyors, és takarékos ROM-om, akkor elengedem a Pay-t, de másokat nem nagyon.
A kérdés, hogy a MicroG tényleg annyival kevesebb erőforrást eszik-e, hogy megérje minden új appnál agyalni, hogy vajon dependál-e valami guglis cuccra, amit még nem tud a MicroG.Azt hiszem, kipróbálom az indonéz Rom-ot, amíg ez a fő telefonom, utána meg majd rárakom a lehető leggyorsabbat.
Mi a módja a gyári (indonéz) romra való visszaállásnak?
Egyáltalán honnan érdemes beszerezni?
ITT látok 2023.03.20.-ai fastboot-os verziót, meg 9 nappal frissebb Recovery-s verziót.
adb-vel is lehet BL-t zárni, vagy kell hozzá a windows-os progi?Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
pucu9011
csendes tag
Szia! Nekem november óta most harmadjára megy tönkre a töltés. Először cseréltek usb aljzatot. Akkor kb egy hónapot bírt, majd vissza vittem a szervízbe akkor cseréltek egy szalagkábelt is ami eddig bírta. Úgy döntöttem elengedem a történetet. Elérkezettnek látom az időt a váltásra ami valószínűleg egy Pixel 8 lesz
-
félisten
Az indonéz ROM-ot fel szabad tenni a flash_all script segítségével?
Nem cseszek el így valamit?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Végül feltettem az indonéz romot, de a Poco Launcher nekem nem jön be, mert nem lehet eltüntetni az app drawert és nincseneknazok az okos mappàk a föoldalon.
A xiaomi.eu-ból próbàlom kihàmozni a Mi launchert, de nem müxik egyik tool sem, amit ajànlanak.
Van ötletetek erre?
Kössz!
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Mennyit érnek most ezek a telók? Mennyiért lehet eleadni?
6/128 GBKöszönöm!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
t.kristof
senior tag
válasz pucu9011 #7435 üzenetére
Több mint valószínű..neten ezer-párszáz forint körül van...14ezer volt munkadíjjal együtt. Holnap vissza viszem újra, aztán ha kész átveszi a tartalék telefon szerepét, mivel meglett az utódja. 3.5 évet húzott le nálam, eddigi legjobb telefonom volt...
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
félisten
Sziasztok!
Egy ideje elvagyok az indonéz Rommal, megbarátkoztam a nagy mappák hiányával, meg az app drawer eltüntetésének hiányával, de azért nézelődöm alternatív ROM-ok irányába.
Ha valakinek van stabilan működő megoldása LineageOS/crDroid/stb. főzött ROM-ok esetén safetynet check-re (A Wallet-en kívül a Telekom alkalmazás sem működött nekem LOS-en.), akkor azért nyitva tartom a szemem újból a mókolásra.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy5
aktív tag
-
gombasm
aktív tag
-
félisten
Sziasztok!
7%-os töltésnél fogta magát a telefon és újraindult, majd nem sikerült bebootolnia újra, ezután a recovery-be lépett, ahonnan egy idő után megint bootolni próbál, de megint sikertelenül.
Most ez a ciklus megy órák óta, még nem merült le, és leállítani sem tudom és a töltést sem veszi.Ez mi lehet?
Indonéz rom, bezárt bootloader.
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
-
-
félisten
Úgy festett egy pillanatig, hogy megint a szalagkábelment tönkre, mert kicseréltem és utána jó volt. Ehhez az akksi is lehúztam a panelről.
Viszont most visszatettem próbeképpen a régit és azzal is tölt.
Lehet, hogy csak egy akksi lehúz-visszadug kellett neki
-
fone
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mostanában már nem sok minden történik itt, de remélem, hogy lesz válasz.
A telefont második telefonként tartom és most fizettem volna vele, de azt írta, hogy nem tehetem meg. Az ok, hogy a telefon nem felel meg a biztonsági feltételeknek.
Semmi root, nincs fejlesztői menü, az utolsó gyári rom.
Tudnátok tippet adni?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest