Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Tegnapi nap folyamán én is felpakoltam ezt a 14.0.2.0-es xiaomi.eu ROM-ot, leváltva az elhanyagolt PE ROM-ot.
A belakás első perceiben szembesültem, hogy elérhető már közben 14.0.3.0 verzió is, most az utóbbi hetekben úgy néz ki úgy érkeznek az egymás utáni verziók, mintha újra weekly idők lennének. 😁
Telepítés előtt Pixel recovery-ben nyomtam egy Factory restet/Format data-t, után egy Format system-et is, biztos ami biztos, ezután újraindítva logikusan Fastboot-ba tudott csak boot-olni a teló és onnan telepítettem a First_Install... eljárással a xiaomi.eu-t.
A recovery-t nem piszkálta, az ugyanúgy maradt a Pixel recovery, de amíg úgysem akarok bármit is recovery-ben csinálni, addig mindegy is gondolom milyen recovery van telepítve.Ahog vártam, semmi gond sincs ezzel 14.0.2.0 eu-val, megszokott és szeretett MIUI, bár a végére a PE is megszerettem.
Ami egy komoly csalódás PE után, az az ujjlenyomatolvasó használhatatlansága.
Valamiért MIUI alatt mindig is hulladék volt nekem, most is az.
PE alatt meg olyan fantasztikusan érzékelt mindig az ujjlenyomatolvasó, hogy öröm volt használni, itt meg kínlódás. 😔 -
borist
tag
Sziasztok. Nem veszi a töltést a telefonom, most sajnos megy amíg bírja az akku. Ötlet, megbízható gyors szervizre pesten? Köszi előre is.
-
bupemko
senior tag
válasz snakebait #7059 üzenetére
Ahogy nézem megint sikerült félreérteni - 14.0.3 az XIAOMI.EU ROM, nem hivatalos EEA vagy GLOBAL ROM.
Kérdés ROM-olóknak:
Én is próbáltam feltenni 14.0.2-re, viszont érdekes módon míg 12.5-ről upgrade esetén szépen tudta kezelni a telepített TWRP-3.4.2b-0623-at (for Redmi K30 Pro --by wzsx150), addig ennél nem megy a frissítés, csak megnyitja a TWRP felületet és nem történik semmi... lehet frissíteni kellene TWRP-t?Aki XIAOMI.EU-t és egyéb custom ROM-ot használ milyen TWRP van fenn?
Most látom, hogy valamiért ez a TWRP nem látja a belső tárolót (Internal Storage 0.0MB), remélem TWRP frissítés megoldja...
Közben találtam ezt: Recovery for Xiaomi devices - Browse /lmi at SourceForge.net
[ Szerkesztve ]
-
bupemko
senior tag
válasz bupemko #7061 üzenetére
Sikerült feltenni új recovery-t fastboot-tal (Volume Down + Power kikapcsolt állapotban).
Ezt követően kínai lett a TWRP, ezen a következő guide segített: https://droidwin.com/change-language-twrp-recovery/
Ez a 3.7-es TWRP már látja a belső tárhelyet, így le is futott gond nélkül a 14.0.3 upgrade (persze előtte kikapcsoltam a képernyőzárat), annyi, hogy a végén kellett nyomni TWRP-ben egy Reboot to System-et.Sajnos ezzel a verzióval se működik az ujjlenyomat olvasó minden alkalmazásban, úgy néz ki muszáj lesz beiktatnom egy gyári visszaállítást...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bupemko #7062 üzenetére
Ehhez csak azt teszem hozzá, hogy ha már fastboot, akkor ugye fastboot-ból is lehet "update"-ként telepíteni a frissebb xiaomi.eu kiadásokat, bár ezt biztosan tudod.
Így kevésbé lényeges a TWRP, nálam pl továbbra is Pixel recovery van xiaomi.eu alatt is, mert nem egyelőre nem zavar. 😁Amúgy tényleg félreérthető sok esetben ez, hogy válaszolgatunk valakinek EU témában és csak később derül ki (esik le valakinek), hogy az illető gyári EU-ra gondol, nem pedig xiaomi.eu-ra.
-
fujifilm1
senior tag
Szia.
szerviz. fizetsz nem tudom mennyit (nekem 15-20-at mondtak anno.).
vagy veszel egy eredeti xiaomi panelt. kb 11eFt. a nem eredeti (kb4eFt) a második SIM-et vagy kezeli vagy nem. [link]
Hőlégfúvóval melegited és leszeded finoman a hátlapot cseréled az alsó panelt visszaragasztod a hátlapot és örülsz hogy milyen ügyes vagy.
vagy van olyan lehetőség hogy egy vékony dróttal összekötöd a töltö panelt és az alaplapot. [link] Ez ingyen van.
Ragasztó a hátlaphoz: pl: T9000 [link] -
félisten
Sziasztok!
Az EEA és a Global ROM-ok esetén maga a hardver is különböző?
Ha nekem Global van, akkor át tudok menni EEA-ra BL nyitás nélkül?
Ui: nem keverem a kínaiból készült eu romokkal.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
félisten
Értem, kössz!
Várható, hogy a 14-es MIUI az EEA után kijön a global-ra is?A napi használat (george, simple, wallet, stb.) miatt félek nagyon romolni, de ha már nyitom a BL-t, akkor lehet, hogy valami radikálisabb lépést tennék; crDroid pl.
Vagy a xiaomi.eu a jolly joker még mindig?[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Nekem most jött: MIUI 14, 14.0.1.0SJKMIXM
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
jFox
addikt
Én úgy veszem észre, hogy reszponzivabb lett a telefon ezzel az új MIUI verzióval. Minden mintha kicsit gyorsabban történne mint eddig.
Viszot az Opera-ban néha mintha nem érzékelné az érintést. Más tapasztalat ilyesmit?--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
snakebait
senior tag
Ok, rendben, semmi gond, csak mondom segítek. Amúgy nekem van Opera böngésző is fent, igaz keveset használom, de semmi gond vele.
Amúgy én azt vettem észre, hogy mióta miui14 van azóta nem bírja olyan sokáig ki egy töltéssel. Azelőtt másfél napig símán kibírta akárhogy nyúztam, most meg egy nap, vagy annyi sem😬Poco F5-12/256 +Huawei Watch GT5
-
félisten
válasz Skillet #7089 üzenetére
Nekem is ez volt, a szalagkábelt cseréltem, és megjavult.
A trükk annyi, hogy annyira óvatosan kell leszedni a hátlapot, hogy a színező fólia* ne repedezzen meg.
Nekem nem sikerült, sajna.* - a hátlap belsején van egy filmréteg-szerű fólia, ami a színt adja. Ez nagyon könnyen repedezik.
-
Skillet
addikt
Nekem szerencsére nincs gondom a telóval... Még
Remélem el is kerül a baj... de ahogy nézem, azért eléggé gyakori hibáról beszélünk. Már azon is agyaltam, hogy be kellene előre tárazni bizonyos alkatrészekből. A szakagkábelen kívül mi szokott még problémás lenni?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
addikt
válasz Skillet #7091 üzenetére
Úgy tudom, hogy csak ez a szalagkábel tud kényes lenni.
Az is inkább akkor, ha gyorsan töltjük a telót mindig (állítólag).Kíváncsi leszek engem mennyire fog elkerülni a probléma, mert másfél éve nem látta már a telóm a gyári töltőjét, mindig csak lassabb töltővel töltöm.
-
félisten
Nem a töltés sebessége számít, hanem az áramerősség.
Tud 5, 12, 19V-tal is tölteni, meg ki tudja még hányféle feszültséggel. Mindegyikhez más áramerősség társul.
Nem tudom, hogy melyik feszültség esetén mekkora árammal tölt, de tuti nem simán fordítottan arányos.
Szerintem a töltőfejtől is függ.Nekem rendszeres 12V-os autós töltés mellett pukkant el.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Hmmm. Ez érdekes infó. Akkor az enyém tán örökéletű lesz egy sima 3 portos ugreen-nel töltöm az első naptól, azon belül is általában az 1 amperes porton keresztül
De a max rajta az 5V 2.4A, szóval...
Gyorstöltőre sosem volt dugva, a saját töltőfejével sem igen találkozott. Na, majd kiderül. Idén augusztusban lesz 3 éves. Összességében nagyon elégedett vagyok vele. Nincs csere a láthatáron. Akkura leszek még kíváncsi...Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
félisten
Nálam 2.5 éves a teló, és az elejéhez képest kb. annyival merül gyorsabban, mint amennyivel többet használom.
Biztos, hogy gyengült az akksi, de általam nem észrevehető mértékben.
Szerintem bőven túléli az akksi a teló használhatóságát nálam.Szerintem akkor érdemes az akksira különösen figyelni, ha nagyon sokáig szeretnéd használni a telót; 5+ év.
De ekkor már a sokkal olcsóbb új telókkal lesz egy szinten teljesítmény szempontjából, ami végülis elég lehet, mert van benne tartalék még.[ Szerkesztve ]
-
jFox
addikt
válasz snakebait #7088 üzenetére
Respect.
Nekem is gyorsan lemerült a frissítés után. Mondjuk az érdekes volt, hogy a nap vége felé már 1%-on volt egy ideje, amikor felhívott egy barátom és kb. 15 percet beszéltünk. És a teló nem kapcsolt ki.
Utána felraktam tölteni egy sima (nem gyors) töltőre és reggel ugyanúgy 1%-ot mutatott. Pedig a kijelzés szerint elindult a töltés. Kikapcsoltam és rádugtam úgy a töltőt akkor gyorsan felszaladt 8%-ig. Bekapcsoltam akkor már 24%-on volt. Kicsit rajta hagytam ,most már egy gyors toltőn, de csak nem akart fentebb kúszik. Újra kikapcsoltam majd be és már 100%-on volt.Korábban írtam, hogy USB -n nem kommunikál PC-vel, de lehet hogy már a töltés is kezdi megadni magát. Muszáj lesz mielőbb kicserélni a portot és/vagy a szalagkábelt.
Mondjuk a fentiek szerint feltöltődött, csak valahogy a kijelzés nem követte...--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
addikt
Nálam a telóim általában továbböröklődnek a családban, ezért igyekszem az átlagnál sokkal komolyabban figyelni az akksira.
Használom ezt egy pár évet és utánam meg jellemzően édesapám használja majd a további években és persze ígyis használódik az akksi, de mégsem agyonhasznált állapotban fogja majd valamikor átvenni a telót. 🙂
-
JKalo
tag
Sziasztok!
Hátlapcsere menetéről, buktatóiról valami jó leírást, videót tudtok ajánlani? Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest