Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
válasz Alvin_ti4200 #3 üzenetére
Mégis mihez képest túlárazott?
Ha a Mini-t vesszük, akkor egy hasonló teljesítményű barebone proci, ram, vinyó és szoftverek nélkül kerül majd annyiba, mint a Mini mindenestől.
Ez pl. 164 ezer Ft [link] a Mini mindenestől 186 ezer.
IMac? Aki szerint drága, az lesse meg a Sony hasonló gépeinek árát, majd megváltozik a véleménye.
Mac Pro? Fele annyiba kerül mint a Dell, vagy HP hasonló gépe (igazából nem hasonló mert ezek gyártók nem árulnak 8 magos rendszereket, a 4 magos, régebbi procival szerelt rendszereik drágábbak).
A notebook-ok esetén valóban van felára az exkluzivitásnak, de ha mutat valaki aluházas PC-s notebook-ot olcsóbban, azonos vagy jobb teljesítménnyel...
A Microsoft meg jobb ha hallgat ha felárakról van szó.
A Vista Ultimate 320 dollár, az OSX 10.5.6 129 dolcsi (csomagban iLife-al és iWork-el 169 dolcsi).[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
sztikac
őstag
majd ő megmondja, hogy kinek mire van igénye
az a másik Steve lesz -
PowerBuldog
veterán
válasz Alvin_ti4200 #28 üzenetére
Ulkesh ezen megállapítás viszont akkor sem helytálló.
"A Linux nem igazán ellenfél egy OSX-nek, vagy Windows-nak a minimális szoftverellátottság miatt."
Másrészt meg a Linux-on legalább használhatóak a Windowsos dokumentum formátumok is.
(ppt, doc stb.)
Barátnőm pont a héten panaszkodott, hogy a tanszéken nem tudja OSX alatt megnyitni az otthoni dokumentumokat...
De hogy témánál maradjak:
Apple terméket az életben nem fogok venni. Hihetetlen áraik vannak számomra.[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Mikoto
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #34 üzenetére
csak miattad
Gigabyte Ga-P35-DS3L
Intel Core 2 DuO E6400 v 6600
Geil Ultra 2x1gb vagy Kingston
Audigy vagy az integralt hangkari is mukodik
Samsung vinyo mondjuk 320as
NEC DVD iro
GF 9800GT vagy 8600as valamelyik valtozata hibatlanuol meg de rengeteg ATI kartya is.
Gondolom egy haz, meg kijelzo meg tap kell meg es kesz.lehet picit tobb mint 130 de mindig ki lehet fogni jo alkatreszeket, es nem kell rogton mindent bolti aron venni.
ezen a konfigon minden mukodik, es meg webkamerat is lehet hozza rakni, a quickcamok 75 szazaleka mukodik vele.
ehhez hasonlo gepre raktam fel az osx-et regen, amig pc-m volt, egyedul azert huzodott el a dolog es lett kinszenvedes mert raidben akartam hogy menjen, de nem sikerult. amikor csak sima sata-val csinaltam 30 perc alatt volt fent.
-
Mikoto
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #34 üzenetére
es a frissitesekrol annyit hogy 3 napra a frissites kijovetele utan mar felrakhato. spec en a kalyway -osxet probaltam, tobbirol sajna nem tudok velemenyt mondani.
-
riffffraffff
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #19 üzenetére
Amíg a Mac PCre nézve kiegészítő termékként volt jellemző, addig nem is volt nyílt konfrontáció, de az elmúlt években az Apple nagy mértékben megnövelte a felhasználó bázisát és sokkal inkább kiváltó termék lett. Mivel senki se szeret piacot veszteni, főleg egy egyeduralkodó, így akcióba lépett a stáb.
OSX nem egy nagy was ist das, ha csak erre építene az Apple, szívtak volna rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz Alvin_ti4200 #64 üzenetére
két kedvenc példám az iPhone 3G bemutatója, ami kb arról szólt, hogy a 3G gyorsabb, mint a nem3G, valamint a MacBook Air egyetlen USB portja, amiről a végén kiderült, hogy még sok is. az aluházat meg a nyolc magot hagyjuk, sima parasztvakítás.
szóval amíg ezekre verik a nyálukat, addig ne jöjjenek nekem azzal, hogy a PC ígyszar meg úgyszar. ha fehér lenne és alma díszelegne a tetején, egyből "bőven elég" és "minőségi" jelzőket kapna.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #63 üzenetére
Hááát, ezekre mindre alkalmas a v3xx-em és a k800i-m is, sms, mms , internet, email, sőt, legalább a pda-mmal is tudom modemként használni.
ok, az iphone 3.0 tudni fogja mindezt, majd akkor talán veszek is egyet, addig nem.
mert én vagyok olyan tök, hogy utálom a "hekkelt beta0.2" féle sw-ket, amikkel mindenféle +-al felcsicsázzák. gyárilag legyen jó, és ha nem jó, vihessem vissza
addig nem veszek iphone-t, míg a 3.0 sw ki nem jönElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Major Major
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #74 üzenetére
Én két külön kategóriában tartom számon őket
Hát talán pont azért vagy sznob mert az általuk használt számítógép alapján kategóriákba sorolod az embereket.
-
Major Major
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #102 üzenetére
Csak hogy a stílusodban maradjak: nem kicsit vicces egy ilyen hozzászólással mások oktatási hátterét firtatni.
És képzeld, értem én a felosztásodat, vannak a profik, akik brand gépekkel tolják, és jól megvannak a kis klubjukban. ("én nem találkoztam még itthon olyan Apple-ös ismerőssel, aki egy brand gépet nézett volna le...") A másik oldalon meg ott vannak a szerencsétlenek, akik a dzsunka PC-jük miatti kisebbségi komplexusaikat állandó hadakozással vezetik le. Én elhiszem neked, hogy vannak rossz tapasztalataid, de akkor sem általánosíthatsz, mert menthetetlenül rajtad marad a szűklátókörűség bélyege. (Látod, én most egy Thinkpadről kötöttem beléd )
-
v.tom
őstag
Az az audi, ami csak logóban és designban tér el a volksvagentől,
Egyébként szerintem nem ócsárlás volt ez a nyilatkozat, hanem egyszerűen elmondta azt, amit mindenki tud. A mac-ek ugyanazzal a hardverrel szerelve jelentősen többe kerülnek, mint egy pc, a jelen helyzet közepén pedig, amikor mindenhonnan fogy a pénz, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a plusz kiadást.
-
moonman
titán
válasz Alvin_ti4200 #201 üzenetére
ott a linkben a neve MediaSmart (Windows Home Server)
-
Ulkesh
őstag
válasz Alvin_ti4200 #213 üzenetére
Igen, mindkettőnél a gép hőzónákra való bontása a lényeg, így könnyebb a szerelhetőség, átláthatóbb a gép és főként halkabb, hatékonyabb a hűtés.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz Alvin_ti4200 #271 üzenetére
"elég csak egy Youtube HD videót megnyitni sokadik fülnek Safariban, mindjárt biceg az iTunes egy kicsit."
Milyen gépen?
Mert egy ilyen művelet anyám CD 2GHz-es iMac-jét sem hatja meg.
-
Oliverda
félisten
válasz Alvin_ti4200 #275 üzenetére
Ez megintcsak lazán megoldható jópár alaplappal amin van 4db erre alkalmas PCI Express slot. Ez (sem) nem kuriózum.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Ulkesh
őstag
válasz Alvin_ti4200 #323 üzenetére
" Ha egy Mac Pro előtt ülnék biztos nekem sem tűnne fel, hogy be lehet lassítani, nade kérem ne egy 7-800 ezer forintos gépből induljunk már ki..."
Ha munkáról van szó, akkor egy munkaállomásból indulok ki.
A párhuzamként emlegetett PC-k sem videó játékok, hanem Dell Precision munkaállomások.
Nem egy iMac-ből, vagy Mini-ből fogok kiindulni, mert elsősorban nem az otthoni videóimat akarom megvágni és a családi fotóim rendezgetni."Ha tennék neked arra a Mac Pro-ra egy Vista-t az is úgy menne, mint az álom."
Gondolom az inkompatibilitásból származó problémáim helyből eltűnnének, mert Mac Pro-n fut a Vista. Ezt nem kéne.....
-
Ulkesh
őstag
válasz Alvin_ti4200 #328 üzenetére
Van a családban iMac is és bár azon nem munka folyik (családi gép) de azt se láttam még megakadni (iWork, Photoshop CS3, Garageband, iLife programok, játékok, böngészés, levelezés, Skype stb.).
De használtam már Power Mac-et, régebbi iMac-eket, Mini-t és Macbook-ot is, valamiért ilyen gondom soha nem volt."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
virkir
veterán
válasz Alvin_ti4200 #700 üzenetére
Lassan mindenki megy aludni
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?