Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #214 üzenetére

"Gyenge középmezőnybe megfelel a lego pc tudása harmadáron?"

Nekem meg, ha neked igen :)
    Hasonló gép van bent a cégnél Intel lappal kollégánál, majd megnézem mit tud.
    (Az 250 rugóba fájt tavaly december végén, nagyjából ennyiért kapsz olyan Mac Pro-t használtan, ami ilyen teljesítményt tud, persze e-bay és társai, mert már nincsenek forgalomban.)

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

• cucka

addikt

válasz virkir #227 üzenetére

LOL ezt a teljesítményt már most cirka 2/3-ból meg lehet úszni és azt is elárulhatná valaki mekkhez értő, hogy egy asztali konfigba minek Bluetooth meg Mini DisplayPort.

Bluetooth gondolom azért, hogy az apple bluetooth-os vezeték nélküli egerét tudd használni. Esetleg a telefonodat drót nélkül is piszkálhatod a gépről, stb.
    Mini DisplayPort meg gondolom azért, mert az Apple-nek van olyan monitora, amin ilyen csatlakozó van. Nem értem amúgy, miért probléma ez, nyilván van rajta DVI is másfajta monitorokhoz.
    Hogy ezt a teljesítményt mennyiből lehet megúszni, azt nem tudom, de jelenleg sem Nehalem alapú Xeon procit, sem ehhez való 2 foglalatos alaplapot nem nagyon lehet kapni. Persze, lehet, hogy összeraksz olyan gépet, ami ugyanannyi pontot hoz benchmark-okban, mint a macPro, viszont abba sem második processzort, sem 32 giga memóriát nem fogsz tudni belepakolni. Ezek a fícsörök marhára megdrágítják a gépet (nézd meg, mennyibe kerülnek a hasonló tudású szerverlapok a régi fajta xeon alá..).
    (Pl. core2 alá egy korrekt 1 procis alaplap mondjuk 25 ezer forint, Xeon alá egy kétprocis meg 125 ezer, processzor árak is hasonlóan eltérnek, memória szintén, plusz a dizájnos házak és a halk hűtés is meglehetősen drága, ha magadnak rakod össze a gépet)

[ Szerkesztve ]

• biker

nagyúr

válasz virkir #249 üzenetére

nortont használok, nyilván hazudok is.
    Virus info adatbázis frissítésnél nem kér restartot, de a havi 1-2 alapprogram frissítésnél kér.

küldjek screenshotot hogy elhidd, most is winfos alól írok?
    Thinkpad r61i, win xp sp3 legalis, céges.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #252 üzenetére

"Ja mert levegőből jön az adat.
    Most teljesen hülyének néztek itt mindenkit aki nem almahívő?"

Tök mindegy honnan jön, még 400%-os terhelésnél sem akad a hang.
    Ilyenkor van az, hogy a Windows user teljesen természetesnek veszi a Windows gyengeségeit és el sem tudja képzelni, hogy más rendszereken ilyen nem fordulhat elő.

"1GB fizikai mem meg 15GB swap. Talán drága a ddr2 az almába?"

Közel 5 éves PPC-s Mini-je van, abban 1 GB a max. memória (mielőtt elkezdesz vigyorogni, 5 évvel ezelőtt 256-512 MB volt a PC-k átlagos memóriája).

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

• biker

nagyúr

válasz virkir #252 üzenetére

a tudatlanság boldogít, mi?
    A G4 minibe 1db DDR1 modul tehető, amiből az 1GB a létező legnagyobb (non-ecc kivitelben)

értesz is valamihez? ha már ennyire személyeskedőre vetted, akkor én is.

és nem a levegőből jön, csak az audio processek olyan magas szinten vannak...
    itt pl azért nehéz a teljes lemeredést elérni, mikor a pc a ctl+alt+del-re se reagál, mert it meg van oldva, hogy a kernel, és a közvetlen kernel processek soha nem kerülhetnek alacsonyabb prioritásba másnál, mint ez a régebbi win-eken sorra előfordult.

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

• cucka

addikt

válasz virkir #257 üzenetére

Mielőtt jöttök, hogy de ez nem xeon az LGA1366 procik gyakorlatilag megegyeznek a xeonokkal.
    Igen, csak amíg a Xeon-os rendszer olyan, hogy két processzort is rárakhatsz az alaplapra, meg beletolhatsz 32 giga memóriát, addig a nem Xeon-os procival nincs ilyen lehetőséged. Tehát a Xeon-os procik valóban megyegeznek a simával, de a köréjük építhető rendszer marhára nem. Tehát ha a te csoda Lego rendszerednél felmerülne az igény, hogy de jó lenne még 4 mag meg rengeteg memória, akkor a plusz hardvert max. a zsebedbe tudod belerakni, mert a géped nem fogja támogatni. Na pont ezért kerülnek kétszer/háromszor annyiba az ilyen Workstation-ök, mint a sima asztali gépek.

[ Szerkesztve ]

• biker

nagyúr

válasz virkir #259 üzenetére

tudna kezelni, ha lenne benne hely 2 modulnak. Láttál már minit, mekkora?
    A DDR2-DDR3 ramos új gépeknél is csak SO-DIMM-ből fér bele kettő, mert az kisebb

kezelni a G4-ek nem tudom, mennyit kezelnek, de 2GB mindbe belefér, ha nem mini

• biker

nagyúr

Nem, azzal jövünk, hogy nem tudod, mi a differencia a nonECC és az ECC registered, fully buffered ram közt.
    mondjuk árban 2,5x szorzó, itt indul

Azt a büdös életbe nem fogod nekem megmagyarázni, hogy ha a HDD nem küld adatot attól még egy folyamat gond nélkül megy tovább.
    Hogyan? Kitalálja mi lenne a következő bit?

előre beolvassa az egész számot ramba, például. de hagyjuk inkább...

Az ablakot is ugyanígy, előbb megrajzolja magának, majd ha kész, kirakja a képernyőre, nem kell nézned, hogy jééé, van keret, hurrá, van már menüsor, iiigen, lassan megjelenik a lábléc...

[ Szerkesztve ]

• biker

nagyúr

továbbá, nem 8gb max, hanem procinként 4db dedikált slot, összesen 32GB ramhoz (a kétprocisnál)
    összesen maximum 4db GT120 vga mehet bele, a Te lapod is ilyen? vagy nem tud közel sem ennyit?

ki is sarkít? ki hasonlít különböző gépeket össze?

[ Szerkesztve ]

• azbest

félisten

bocsi, lehet csak elnézem, de nem maradt ki az alaplap a Lego Pc-ből?

• Ulkesh

őstag

"Azt a büdös életbe nem fogod nekem megmagyarázni, hogy ha a HDD nem küld adatot attól még egy folyamat gond nélkül megy tovább."

Sorry, de képtelen vagyok OSX alatt úgy leterhelni a gépet, hogy egy pár megás mp3-at ne tudjon minden gond nélkül betölteni. Mint mondtam, ez nem Windows.

"Mielőtt jöttök, hogy de ez nem xeon az LGA1366 procik gyakorlatilag megegyeznek a xeonokkal."

Gondolom ezért vannak külön a Xeon procik és ezért 2x drágábbak, mert valójában ugyanazok. Értem.

Ha meg valakinek 8 magos rendszer kell (HD videófeldolgozás, rendering stb.), az vegyen ebből a LegoPC-ből mindjárt kettőt :D

Meg gondolom a listádon szereplő összes hardver úgy van tervezve, hogy együtt működjön, a drivereket is úgy írták meg, hogy optimális legyen a gép működése és speciálisan erre a vasra optimalizált rendszert kapsz kézhez.

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #264 üzenetére

"Azért azt megnézném, hogy a fent említett MacPróba hogyan paszírozol bele még egy procit ha egy alaplap 1 procis akkor ott is csak cserével tudod bővíteni."

Nézd már meg a 2009-es Mac Pro-kat, aztán rájössz.
    A procik és a memória nem az alaplapon van, hanem egy kártyán. Mivel nem láttam 1 procis verziót belőle, azt is el tudom képzelni, hogy a második procinak ott a hely, csak be kell rakni, de ha nem, akkor is csak ezt a bővítőkártyát kell cserélni.

• cucka

addikt

válasz virkir #264 üzenetére

Utánanéztem, bár elvi akadálya nem lenne a processzorbővítésnek a MacPro-n, nem garantált, hogy az Apple nem tiltotta le szoftveresen a lehetőséget. (Értsd: a régi macPro-kon meg lehetett csinálni, az újakon meg nem tudom). Amúgy az 1 procis MacPro-nak is két socket van az alaplapján és a chipset is támogatja a két processzort, szóval elvileg semmi akadálya.

Amúgy meg nem sokkal drágább a 8 magos macPro, arra viszont semmilyen legó pc-s alternatívát nem fogsz tudni mondani értelmes áron.

• biker

nagyúr

válasz virkir #288 üzenetére

Mitől lenne egy Core i7-920 gyengébb mint a mac Xeon 3500-a

mondjuk az i7 3 csatornás, csatinként 2 dimm-et kezel, a xeon 4 csatorna, csatinként 2 dimm, így jön ki a 24gb vs 32gb ram kezelés, de biztos van még tucatnyi különbség, nem véletlen, hogy két különböző termékről van szó.

• Alex91

félisten

válasz virkir #364 üzenetére

Szamitasi teljesitmenyben! Ahogy irod, de most nem ezt keressuk... :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

• Typhoon47

senior tag

válasz virkir #668 üzenetére

nem hiszem el, hogy nem vagy képes tovább jutni egy ki***szott mentális síkon, már annyiszor ki lett tárgyalva, de azért csak nem birod ki. elnézést, de ehhez már nincs türelmem.

"Education is important but big biceps are importanter"

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #668 üzenetére

"Ennyiért meg mégegyszer összerakok egy ugyan olyan gépet mint az enyém tokkal vonóval monitorral. Számítási teljesítményben ugyan azt tudja"

Az a vicc, hogy még más gyártó sem rakja össze, mert ezeket a procikat egyelőre csak az Apple használhatja.
    A számítási teljesítményt meg hagyjuk, biztos igazad van, legyél boldog a legoPC-ddel. :D

---

A mai nap kicsit sűrű volt ezért én magam is jó sok baromságot összehordtam, de azért ez kezd már unalmassá válni.
    Legalább ne olyan gépekbe kötnél bele, amik kategóriájukban olcsónak számítanak.
    Ha cikizni akarod, akkor cikizd a notebook-jait, ott van esélyed, hogy igazad is lesz, de az iMac és a Mac Pro, pont nem számít drágának a saját kategóriájában (LCD-PC, munkaállomás).

----

"Na szemezgettem a Pro marketing szövegéből."

Valahogy kifelejtetted a 4, vagy 8 magos Nehalem alapú Xeon procikat, és a 32 GB-ig bővíthető memóriát. :D

"Ezt mintha már régebben feltalálták volna elegánsabban belső merevlemezre PC-s vonalon.
    Csak annak egyszerűbb a neve RAID1."

Lényegében fingod sincs arról, hogy miről olvasol, de nem baj.... :D

[ Szerkesztve ]

• cucka

addikt

válasz virkir #670 üzenetére

Na, hát akkor most nem értem a problémádat, megtaláltad a számodra megfelelő, saját magad által összerakott számítógépet, használd egészséggel. Kit akarsz meggyőzni? Az olyan gondolkozásúak, mint te, amúgy sem vennének brand gépet, a mac váráslók meg nem fognak egyetérteni veled, mert ők más szempontok szerint választanak számítógépet.

Amúgy én sem megyek fikázni a svájci órák topikjába, hogy bezzeg az én olcsó kvarcórámon is ugyanolyan jól meg tudom nézni az időt..

• biker

nagyúr

ne tettesd már magad te....

a Time Machine lényege az adatmentés, amiből visszaállítható bármely mentett korábbi adat, a RAID esetén mindig csak az aktuális adat van meg 2x, már ha mirror a beállítás

De látom, észzel, érvvel nem lehet majd téged meggyőzni, mert vagy nem akarod, vagy képtelen vagy rá :(

a 4db 1TB vinyó az akkori legnagyobb elérhető hdd méret volt, ezért írták arra, ma már van nagyobb, de nem írták át a ciket, ennyit sem lehet megérteni?
    mert akkor inkább "hallgatni arany", ember...

• cucka

addikt

Bár Serial ATA lemezről van szó, ezt a műveletet a Mac Pro esetén kikapcsolt állapotban, lehetőleg áramtalanítva célszerű elvégezni
    Na ennyit a hot swap-ről.

A számítógépet nem csak olyan szakértők veszik meg a boltban, mint te, hanem lámák is. Na az ő kedvükért írták oda, hogy ha nem muszáj, nem piszkáljanak a működő gépbe meg ha egy mód van rá, ne ráncigálják unalmukban a vinyókat a gépből.

Amúgy te is tudod jól, hogy ők is azoktól a hardvergyártóktól vásárolják az alkatrészt, mint a többi pc gyártó, szóval milyen egetrengető újdonságot vársz ezektől a gépektől?

[ Szerkesztve ]

• moonman

titán

tájmmasínnak inkább shadow copy-t hoznám fel, ami úgy 2003 óta létezik Windows world-ben. nem csicsás, nem animált, de teszi a dolgát - plusz hardver nélkül.

• cucka

addikt

válasz virkir #676 üzenetére

Mutass légyszíves egydarab nyolcmagos Nehalemmel szereltet.
    Az új sorozatú macPro-ból a drágábbik modellben 2 darab 4 magos van. Most bele ne köss abba, hogy a "nyolcmagos Nehalemmel szerelt" és a "nyolcmagos, Nehalemmel szerelt" nem ugyanazt jelenti..

A 32GB meg megint nem akkora kuriózum mivel bármelyik X58-as lap tudja ha jól tudom de a 24-ben biztos vagyok. Na legfeljebb lemaradunk 8 gigáról.
    Akinek szüksége van ilyen brutál teljesítményű gépre, az lehet, nem szeretne lemaradni arról a 8 gigáról. X58-al a fő probléma, hogy lemaradsz a második processzor lehetőségéről, tehát max. 4 magod lehet, ez pedig már nem annyira bagatell különbség.

[ Szerkesztve ]

• biker

nagyúr

válasz virkir #682 üzenetére

a hotswapot azért kell így magyarázni, hogy a hülye user ne rángassa ki mondjuk lemezre másolás közben a hdd-t, vagy épp a rendszer hdd-t ne húzza ki, hogy berak egy nagyobbat :)
    amerikáról van szó, mikor készítik a leírást, és a magyar ennek a tükörfordítása.
    konkrétan a lemeznek nem lesz semmi baja...

a raid továbbra sem egyenlő ezzel a megoldással, mert a raiden nem található meg ugyanazon file KORÁBBI mentése, csak az azonos időbeli állapota.
    ha ezt még mindig nem érted, soha nem is fogod :(

[ Szerkesztve ]

• cucka

addikt

Én semmi egetrengetőt nem várok de ne is akarják megmagyarázni, hogy tele van egetrengető újdonságokkal mikor a fellelhető pc-s technológiát gyűjtik csokorba csak hangzatos nevekkel.
    Hát csak nem reklámozhatják azzal a szöveggel, hogy "Ez a gép ugyanaz a szar, mint amit a konkurrenseink árulnak, semmiféle extra tulajdonsága nincs."
    Amúgy minden számítógépgyártó fellelhető pc technológiákat gyűjt egy csokorba. Az általad összerakott legó számítógép szintúgy. Majd mutass egy gyártót, aki eddig soha nem látott, különleges, fellelhetetlen hardvereket pakol a gépeibe..

A Pro-t csak azért raktam be, hogy az sem 2499 dollár itthon és teljesítményre jobb gépet lehet költséghatékonyan építeni ha valaki azt állítja, hogy mennyire olcsó a mac.
    A 2499 dollár adó nélkül értendő, szóval ÁFA-t számold rá. (Meg talán a vámot is, nem tudom, hogy van pontosan)
    A négymagos macPro amúgy valóban nem éri meg túlzottan, mert kiváltható konzumer cuccokkal (értsd Xeon helyett sima core vagy corei7 proci). A nyolc magos macPro ára viszont eléggé versenyképesnek számít.

• Alex91

félisten

Te se meg moonman sem erti ezt a TimeMachine-t :DD! Most ti is ugy jartatok, mint UIkesh kollega a pixelekkel :).
    Ennek semmi koze a RAID-hez, es kulso HDD se kell hozza, csak egy masik, bar ugyannara a HDD-re is menthetsz, amin a rendszer van, bar annak olyan sok ertelme nincs...
    A lenyeg, hogy orankent menti a dolgokat akar az osszes munka lemezedrol, es amig van hely a HDD-n, adig szepen novekszik a mentett anyag mennyisege. En most kb. 2 honapra vissza tudok menni az idoben. Egy gombnyomassal visszaallithato barmely file, konyvtar, hdd elozo allapota. Ujratelepites eseten (mondjuk mert meghalt a gepben a hdd), akkor errol a mentesrol a legutobbi allapot visszateheto az uj HDD-re, azt ott folytatja az ember a munkat, ahol abbahagyta. Jo, nem nagy dolog, de azert jol johet neha, mint ahogy jol is jon.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

• Ulkesh

őstag

"Én semmi egetrengetőt nem várok de ne is akarják megmagyarázni, hogy tele van egetrengető újdonságokkal mikor a fellelhető pc-s technológiát gyűjtik csokorba csak hangzatos nevekkel."

Semmi eget rengető nincs benne, nem más mint ami, egy munkaállomás, és mint ilyen kategóriájában olcsónak számít.
    A fellelhető PC-s technológiába ugye nem vetted bele az egyedi hardverdesign-t és a per pillanat máshol nem hozzáférhető processzor architektúrát?

"A Pro-t csak azért raktam be, hogy az sem 2499 dollár itthon és teljesítményre jobb gépet lehet költséghatékonyan építeni"

Azért megnézem mit építesz te össze a nagyobbik Mac Pro ellenében (ugyebár ott 8 db 2,93 GHz-es mag ducog), már a legkisebb 2,66-os 4 magos rendszer ellenében is Core i7-es rendszert kell összeraknod és még akkor sem fogod elérni a teljes teljesítményét, mert a Xeon kicsivel erősebb cucc és a Mac Pro eleve jobban optimalizált szoftver/hardver párosítás, mint amit te valaha otthon össze tudnál barkácsolni. Az ár különbség meg talán 80-100 eFt lenne összesen.

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #692 üzenetére

"az egyprocesszoros Pro semmiben nem különbözik egy corei7-től"

Mivel egyiket sem tudom letesztelni, így nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de enyhén kétlem, hogy ha a Xeon semmiben sem különbözne, akkor mitől lenne vagy 2x drágább és miért nem építenek a sima core i7-re szervereket és munkaállomásokat?

Tudsz mutatni összehasonlító táblázatot a két proci tulajdonságairól és felépítéséről?

"amit lényegesen olcsóbban ki lehet hozni jól összeválogatott alkatrészekből."

Azért a lényegesen olcsóbb az túlzás, az árkülönbséget lazán beáldozza beármelyik cég az optimalizált működésért cserébe (50-100 eFt a különbség).

"A dualprocist meg majd akkor nézzük meg ha a többi brand gyártó is megkapja a lehetőséget, hogy ők is építsenek erre a platformra."

A régebbi Mac Pro-k ellenében sem tudtak/vagy akartak olcsóbb megoldást azonos felépítés mellett.

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #696 üzenetére

"Az egyedi hardverdesign meg abszolút szubjektív dolog.
    Nekem pl. sem a fehér sem az ezüst nem jön be hardvernél."

A hardverdesign nem a burkolat színét jelenti, hanem az alaplap elrendezést, a procik/memóriák külön leánykártyán való elhelyezését, speciális zajtalan léghűtést stb.

"Itt már egyszer összeraktam egy konfigot és a 425-729 között azért kicsinykét több van mint 80-100 eFT."

Ami konfigból nagyvonalúan kihagytál olyan jelentéktelen elemeket, mint pl. alaplap :D

Én most kikerestem az általad megadott elemeket és bár valóban több a különbség (177 eFt), de ez az összeg egy legoPC és egy brand gép között nem számít soknak ebben a kategóriában (és még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy ugyanarra képes lenne).

Core i7-920 85.000 Ft
    CORSAIR TwinX 3 GB 1600 Mhz CL9 46.000 Ft
    SAPPHIRE HD4870 1GB 59.000 Ft
    SAMSUNG 640GB F1 RAID 24.000 Ft
    NEC BC-5100S-0B Blu-Ray Combo 38.000 Ft
    Zalman ZM-GS1000-BK 58.000 Ft
    Thermaltake Tough Power W0133RED 1200W tápegység 72.000 Ft
    Akasa NERO AK-967 procihűtő 18.000 Ft
    Gigabyte GA-EX58-UD5P alaplap 85.000 Ft
    Windows Vista Ultimate OEM 65.000 Ft

Összesen: 548.000 Ft

"Utoljára írom le hátha végre megfogadod. Olvass utána mi a különbség a xeon és az i7 között."

Adj linket, tényleg nem találok konkrét összehasonlítást. Az sem ártana, ha lenne valahol sebességre is összehasonlítás, azt sem találtam.

Nem mondom, hogy nincs igazad, de tényleg 0 kézzelfogható infó van összehasonlításról.

[ Szerkesztve ]

• Ulkesh

őstag

válasz virkir #701 üzenetére

"A teáltalad számoltakhoz annyit, hogy mi a viharnak 1200W-os táp"

Csak azért azt választottam, mert a Mac Pro-ban is az van.

"Valószínűleg azért nem találsz összehasonlítást mert a 4 magosok között nincs különbség"

Továbbra is csak a Core i7-ről van infó, kétlem, hogy nincs különbség.
    Nem értem minek hozna ki az Intel két egyforma processzort, ráadásul ennyire eltérő áron, másrészt ha igaz amit írsz, akkor a gyártók miért várnak a Xeon-ra, miért nem építenek szervert és munkaállomást Core i7 alapokra?
    Illogikus a dolog.

Egyébként találtam végre tesztet, igaz csak Cinebench-et, de az tisztán processzor teljesítményt mér alkalmazás szinten.
    Ezek szerint azért van különbség.

Core i7-920:
    Single processor: 2982
    Multi processor: 12755

Mac Pro 2.66 GHz 4 mag (Nehalem):
    Single processzor: 3572
    Multi processor: 14753

Ez az eredmény a Core i7-940 és 965 Extreme közé esik.
    Szóval a proci árát a konfigban máris szorozhatod 2-vel, mert egy 940-es jószág 165 eFt körül mocorog (a 965 E 300 ezres áráról ne is beszéljünk).

[link]

• riffffraffff

csendes tag

válasz virkir #701 üzenetére

de bzdmeg! HOL A MAC ÉLETÉRZÉS ? Nem jön át az applefil hangulat. :o

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák