Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • #54625216

  törölt tag

  válasz azbest #2 üzenetére

  Továbbá mivel fogják felbocsátani a műholdjaikat?
  A ruszkik gyakorlatilag kiestek, az Arianspace extrém drága és kapacitása se nagyon van, az ULA a Blue Origin hajtóműveire vár már évek óta, a Blue Origin is a Blue Origin hajtóműveire vár, ráadásul ott az Amazon Kuiper projektje házon belül.
  Marad még a SpaceX, de azzal úgy lenne komoly riválisa a Starlinknek, hogy a SpaceX vinné fel a műholdjaikat nyilván nem önköltségi áron.

 • dchard

  veterán

  válasz azbest #2 üzenetére

  Már bocs, de a Starlink technológiájáról mit is tudunk pontosan? Semmit. Ebből következik, hogy a Musk által megadott műholdas kapacitást sem tudja senki ellenőrizni, hogy valós-e vagy kamu.

  Ehhez képest az 5G szabványos megoldás, LEO holdak mellett a szabvány minimális módosításával vagy kiegészítésével kapsz valamit, amit az összes eszköz tud majd használni. Például ha veszel egy 600 vagy 1000 Eurós vevőt, akkor azt majd más hálózatával is tudod használni, akár a földi szolgáltatókéval is. Eleve nem lett volna szabad olyan rendszernek frekvencia engedélyt adni az egész bolygóra, ami egy zárt, semmivel nem kompatibilis valami, ellenőrizhetetlen a performanciája vagy a biztonságos működése... Nem véletlen, hogy a távközlés évtizedek óta nyílt szabványokra épít akár drótos, akár vezeték nélküli vonalon.

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák