Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • dchard

  veterán

  válasz azbest #17 üzenetére

  Naná hogy számít a cella méret is, de ugye az ebben az esetben minden holdnál azonos. Magassága nem változik, spotbeamek száma nem változik stb.

  "Gyanítom az fcc és más amcsi hatóság oldalain kellene böngészgetned technikai részletekről. "

  Megtettem. Szólj ha találsz valamit. Én eddig habos-babos bullshit bingón kívül nem láttam semmit ami konkrét és műszaki.

  "Nem várnak 10-20 évet arra, hogy majd kitalálják"

  A helyzet az, hogy a spektrum közös erőforrás. Ha 10-20 évet nem is, de mondjuk 2-3 évet lehet hogy érdemes várni amíg ezt szabványosítják és nem szarja tele az egész bolygót és zár be mindenkit valamibe, ami már közép távon sem lesz jó megoldás.

  A mobil szolgáltatómnál pontosan meg tudom mondani, hogy mit várhatok tőle, mert a szűk keresztmetszet a rádió, megnézem, hogy adott cellán hány vivő van, mekkora csatorna sávszéllel, milyen modulációval és már tudom is. Nem átviteltechnikán van jellemzően a szűk keresztmetszet. A Starlink-nél viszont semmit nem tudok, nagyságrendileg sem tudom elhelyezni, hogy hol lehet a reális kapacitás vége.

  Robitrix:

  Nem neked szól amit most írok, de ez az "új műholdak már jobbak", meg a "több holddal gyorsabb a szolgáltatás" ezek mind Musk féle bullshitek, amikre a műszaki ismeretek hiányában annyit tudok mondani, hogy vagy elhiszem vagy nem. Arról nem beszélve, hogy az új holdak jobbak mint a régiek, amikről szintén nem tudunk semmit... Mennyivel jobbak? 20 helyett 40gigabit, vagy 100?

  dabadab

  Ezen az alapon a töltő csatlakozót sem lehet rajta számonkérni, mégis megteszik :) És nem is tesz jót a villanyautózásnak (bármit is gondolok róla egyébként), hogy nem egységes. Egyébként sem a Musk-nak kell feltétlenül felróni, mert ő pénzt akar csinálni. Sokkal inkább a szabályozóknak lehet ilyesmit felróni. Azt mondták volna neki, hogy szerezzen rá 3GPP meg ETSI pecsétet a frevencia engedélyért, akkor most szabványos lenne, ráadásul licencelhetné is (cserébe lenne konkurencia).

  Valszeg azért vagyok ilyen harcias szabvány ügyileg, mert nem feljetettem el, hogy annak idején a Qualcomm hogy toszott seggbe mindenkit, amikor rátelepedett IP-ügyileg a 3G szabvány néhány kulcs technológiájára. És az egész bolygó rosszul járt ezzel...

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák