Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeoJoe
senior tag
Vissza a középkorba. Legyen minél bonyolultabb és nehezebb mivel pár hülye nem tud vigyázni az adataira
-
> ...internetes biztonsági kód szolgáltatás....
az OTP SmartBank mobilalkalmazásbanBővebben? Mert kifolyik a szemem, akkor sem látok benne "internetes biztonsági kód"-ra utaló menüpontot.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
v-man
őstag
Így a paypallal mi lesz? Ott hozzá van rendelve az OTP virtuális kártya, minden párszáz ftos vásárlás is külön azonosítást ker? Ill a havonta automatikusan terhelő spotify pl hogy kap megerősítést?
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
Degeczi
nagyúr
A Budapest Bank szintjét aligha érik majd el: ott uis a tranzakcióhoz tartozó, SMS-ben megkapott egyszer használatos generált kódot is kicsillagozott felületen kell bepötyögni, hadd szívjon vele a user...
Amúgy a dolog érthető, nemrég asszem pont OTP-s számlákat nyúltak le úgy, h a hülye Telenoros ügyfélszolgálatos kiadott a bűnözőknek az ügyfél SIM kártyája helyetti cserepéldányt, így az SMS-ben kapott kód már elég is volt nekik, hiszen pár órára megkaparintották így a telefonszámot...
-
Thusor
őstag
PayPal-al gondok vannak a K&H banknál. Semelyik fizetést (netflix, hbogo) nem tudja vonni, pont emiatt. PayPalon kívül, direkt kellett hozzáadnom a kártyámat, csak úgy tudja vonni az összeget havonta. Így a PayPal kb. egyenlő a nullával.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
veterán
Az OTP (meg persze a többi magyar bank is) sorra hozza az ügyfeleket szívató intézkedéseket, aztán meg értetlenkednek, hogy a Revolut miért szerzett pár hónap alatt több százezer magyar ügyfelet
Lassan a magyar bankok kártyáit csak arra érdemes használni, hogy oda kérje az ember a fizetését, aztán az egész összeget át kell tolni a Revolut számlára.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gergobaby
aktív tag
Es vajon ezeknek az SMS-eknek a dijat is kiterhelik hovegen 20ft/db aron?
-
wjbhbdux
veterán
emiatt kevesebbet fogok online vásárolni
/s
-
veterán
válasz scarabeus86 #19 üzenetére
Vagy regisztrálni egy Simple fiókot, onnan is megoldható sok havi rendszeres fizetési kötelezettség utalása.
-
thomasa
senior tag
válasz scarabeus86 #19 üzenetére
Amikor egy éves elszámolón kapsz egy +200 ezres vízdíjat, akkor nem kell a pénzed után futni, ha tévesen emelték le. Kivéve ha le kell "okéznod" a beszedés összegét, akkor az korrekt. A kiegyenlítés időpontját is te tudod megszabni, nem a kiállításkor vonják. Kivéve ha ez is megadható, hogy a fiz. hat legyen a vonás időpontja.
[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
válasz Donki Hóte #9 üzenetére
Minden európai bankot érint a szabályozás. A Revolut nem bank, így kevésbé szigorú szabályozás alá esik.
-
whYz
őstag
válasz Donki Hóte #9 üzenetére
A revolut mar ezer eve hasznalja a ket lepcsos azonositast online vasarlasoknal, szoval ez kapufa.
Illetve kerheted kozvetlen revolut/transfervise szamlara a fizetesed, sokan csinaljak igy, koztuk en is.
genlog: revolut ugyanugy bank, csak epp a magyar szabalyozas nem vonatkozik ra, mivel angliaban van a szekhelye.
[ Szerkesztve ]
-
blash
tag
"PayPallal gondok vannak a K&H banknál. Semelyik fizetést (netflix, hbogo) nem tudja vonni, pont emiatt. PayPalon kívül, direkt kellett hozzáadnom a kártyámat, csak úgy tudja vonni az összeget havonta. Így a PayPal kb. egyenlő a nullával."
utalsz at par ezret a bankszamladrol a paypalszamladra, hogy eleg legyen par honapra ezeknek az elofizeteseknek a havonkenti levonasara. -
nagyúr
Off: OTP és K&H appja jó, többi igazi, idegesítő hulladék.
On: Az SMS-t megértem, bár jó lenne, ha ingyenes lenne. A telekód viszont igazi baromság. Akinek volt sütnivalója, SMS nélkül sem húzták le. Akinek nincs, azt a telekód sem menti meg.
Inkább felvilágosítás kellene, gőzerővel, már az iskolákban.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
veterán
Nálam minden csoportos beszedési megbízáshoz van rendelve maximális összeg. Vízdíjnál ez 25 eFt (negyedéves vízdíj 10 - 15 eFt szokott lenni), szóval ha jönne egy 200 eFt-os elszámoló számla, akkor nem történne semmi.
#22 genlog:
Akkor ez valószínűleg értékhatárhoz, vagy rendszerességhez van kötve, a pázezer Ft-os NKM gázszámla kifizetésénél sosem kellett a kétlépcsős azonosítás a Revolut kártyával történő fizetésnél.
Ami a röhej a dologban, hogy az NKM azon kevés cég közé tartozik, akik nem az OTP bankkártyás fizetési felületét használják, hanem a CIB bankét. Mivel a CIB-től van a bankkártyám, gondoltam, hogy milyen jó lesz azzal fizetni, ahhoz biztosan nem kell az SMS-ben küldött kód. Hát bizony kellett Aztán egyszer véletlenül a Revolut kártyámmal fizettem, akkor érdekes módon nem kérték a megerősítést (nyáron párszáz Ft volt a gázszámla). Onnantól mindig a Revolut kártyával fizettem az NKM-nél és sosem kellett a kétlépcsős azonosítással bajlódni
A fizetést nálunk nem lehet a Revolut kártyára kérni, a mi cégünk szerint az külföldi számla, oda nem utalnak fizetést
Van valami módszer, amivel meg lehet győzni a cégeket, hogy oda utaljanak
[ Szerkesztve ]
-
-
genlog
aktív tag
válasz Donki Hóte #27 üzenetére
Ja, de ezt nem az OTP találta ki, hanem mint a cikk írja, január 1-től kötelező lesz az EU-ban. Az igaz, hogy a Revolut angol, meg van valami banki liszensze, de a fintech-cégek eleve megkerülik a szigorú banki szabályozást, amiatt tudtak feltörni.
Számla- és egyéb rendszeres befizetéskenél csak egyszer van a többlépcsős azonosítás, a többi úgyis automatikus fizetés.Pl. a valutaátváltás az angol, dán stb bankoknál is drága.
Magyarországon csak annyi az extra, hogy van külön tranzakciós díj, a bankok erreföl minden másra is díjat rónak bizonyos határig. Ha privát-banki ügyintézés alá esel, általában ezek az apróságok bele vannak építve a vagyonkezelés vagy a tanácsadás árába. -
Degeczi
nagyúr
válasz Donki Hóte #27 üzenetére
Dehát ha egyszer valóban külföldi számla?
-
cog777
senior tag
"egy sms-ben kapott kóddal hagyják jóvá a fizetést"
Ebben az a szep hogy nem kis szamban, a kulfoldon levok, csak reszben kapjak meg a kodot.
Jo lenne ha az OTP tesztelne hogy legalabb az EU-ban mukodik ez...HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
whYz
őstag
Van szamlam a Lloyds-nal es semmivel nem dragabb mint Revolut (sot, Lloyds kartyammal ingyen tudok barmennyi penzt kivenni). Ugyanazokat a szabalyokat kell betartaniuk az angol bankoknak (koztuk a Revolutnak is), nincs kivetel.
De ha nem igy van, akkor mondhatnal valami konkret peldat, mert azt eddig nem hallottam.
-
Zotya84
őstag
Elég régi a hír, de nem külföldi már egy ideje. Csak a gyűjtőszámla jelleg miatt nagyon oda kell figyelni a közleményre...
#37 whYz: Ugyan nem követem teljes mértékben a dolgot, mert bár jónak tartom, nem érdekel egyelőre a Revolut, meg társai, de szerintem ők egyáltalán nem foglalkoznak valutával. Csak devizával. Innentől nincs is náluk valutaváltás, csak devizakonverzió.
De, fenntartom a tévedés jogát.[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
andor80
senior tag
Szánni való szánalmas band. röhejes nyomorúltak.
ÉS nem a képlépcsős azonosítás miatt mert sazt még lenyelem de bakker...
Apró betűs ücska semseket kell olvasgatnom meg abból az ezer darab számot másolgatnom...
BAkker újlenyomatolvasós a telefonom az miért nem jó ????Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
arty
veterán
zseniális! (nem vagyok otépés, de tippre a többiek is hasonlóan színvonalas szolgáltatással jönnek majd...)
elmü számla kifizetése pl az app-ban jelszó mögé került (MIÉRT?!), majd ezután mégegyszer kell hitelesíteni a kártyás fizetést külön, bankspecifikusan? amikor az app kidob, akkor pedig van/lesz egy harmadik hitelesítés is: a be/visszalépéskor... tényleg beköszönt a kényelem kora
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Male
nagyúr
Pl nekem a H-tarifás óra felrakása után egymás után két évben elrontotta a leolvasó emberük... a téli fogyit beírta nyárinak, aztán volt meglepetés az elszámoló számla összegén... a másodiknál már azt kértem "kártérítésnek" (mert az már nekik is gáz volt azért ), hogy a leolvasóiknak tartsanak egy oktatást a H-tarifás óra leolvasásáról
Oké, beállítod a limitet, így visszadobja a bank... az EON meg kikapcsolja az áramot, mert nem fizettél (tudtommal már nem szórakoznak, határidő + 8 nap, aztán azt veszed észre, hogy nincs áram). Persze lehet nézegetni a bankszámlát rendszeresen, hogy jó-e minden, de ennyi erővel be is fizethetem kártyával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Ukrajnai háború
- E-roller topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...