Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ezeken az adótornyokon visongó népeken nagyon jókat szoktam szórakozni biológusként. érdekes módon a drágalátos mobiltelefonjuk valahogy soha nem válik a rettegés tárgyává.
nyilván egy ilyen félőlénytől nem várok el értelmes gondolatokat, de vicces ez a diszkrepancia hogy egy gyakorlatilag folyamatosan adó-vevő eszközt nem félnek a testüktől pár centire tartani amikor nem a kezükben van, az adótorny viszont jaj-jaj.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Varázslóó #18 üzenetére
igen, ismerem az oldalt, példaként szoktam felhozni arra hogy hogyan kell világi baromságokat összehordani úgy, hogy amúgy (hellyel-közzel) releváns forrásokra hivatkozol. a trükk az hogy vegyél ki kontextusból adatokat és tálald őket alátámasztásként egy teljesen más kontextusban.
a router faraday kalitkánál abbahagytam az olvasást mert nem bírtam tovább röhögés nélkül.
nem kell válaszolnod, ezek után se meggyőzni se komolyan venni nem szándékozlak.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz Varázslóó #42 üzenetére
"Az étel ital tápanyagát leviszi 0 hoz közel. Ez tény és nem összeeskűvés"
hangosan felröhögtem kérlek magyarázd el hogy hogyan rég volt már a fórumon olyan shitpost jellegű kontent amit tudok vinni a szakos chatbe röhögni, ez önmagában még így kevés. gondold át, addig csinálok popcornt.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fatpingvin
addikt
vitamint hogyan redukál le? ha arra gondolsz, hogy az ételben a koncentrációt csökkenti, abban lehet valami, az aszkorbinsavról el tudom képzelni (C vitamin) mert hogy az hőérzékeny.
nyilván elektromágneses sugárzástól számítunk rá hogy valami változást fog produkálni, de az én educated guess-em az lenne hogy ez a hőkezeléstől érdemben nem fog különbözni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
mondj nekem kérlek EGY protein jellegű vitamint. csak hogy biztosak legyünk abban hogy ugyanarról beszélünk.
a tanulmányokat nagyon szívesen elolvasom amit ajánlasz, link nem is kell, DOI szám elég.
a kulináris élményről meg egy szó nem esett eddig, a témához kapcsolódó veszett sületlenségek volt a téma.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
nagyon vaskosan kevered a szezont a f.....mmal...
az megvan ugye hogy pont azért használjuk a mikorhullámú sugárzást ebben a frekvenciasávban, mert az ételek víztartalmával rendelkező szerves rendszerek esetében pont ez az aminek az elnyelése pont abban a tartományban van ami nem áll meg a felszínen, de az elnyelődése is elég erős ahhoz hogy ne csak átmenjen a matérián hanem ott hővé is hasznosuljon? máskülönben pontosan ott tartanánk hogy tök felesleges sugázozni, elég a légteret bemelegíteni majd a kaja átveszi.
a skinhatás teljesen más kérdés, elektromos vezetőknél áll elő (ahogy írtad is) nem pedig elektromágneses sugárzás elnyelésénél.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
küldöm mindenkinek aki szereti. elvileg valami olyasmi van írva a diplomámra hogy biológus (rég néztem, ki tudja már azt...), pedig vegyésznek indultam, az elektronika csak hobbi igazából a számtech is, de aztán csak szakma lett belőle részben a bioinformatika okán...
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
" Az elektromágneses sugárzás pedig (örvény)árammá alakul ezekben"
vagy nem. amire te gondolsz az az indukciós elven működő főzőlap, ne keverjük már össze a kettőt könyörgöm... kb semmi köze nincs egymáshoz.
a mikrohullám simán elnyelődik az anyagban ahol a részecskék kinetikai energiáját fogja növelni (azaz hővé alakul). a tudása ennek a frekvenciasávnak pont az hogy nem csak a felszínen nyelődik el de egyben nem is megy át az anyagon elnyelődés nélkül. már persze értve ez alatt a vizes rendszereket: a polietilén pl a mikrohullám számára gyakorlatilag átlátszó, kipróbálhatpd, dobj be egy darab LDPE csomagolóanyagot a mikróba, akármeddig mikrózod nem fog érdemben melegedni. szemben mondjuk egy PET palackkal, az is áttetsző de az valamennyire elnyel, műanyag flakont meg tudsz valamelyest melegíteeni mikróban.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
"Hogy a mikrohullám meg pont hogy alakul a testben hővé, azt ne firtassuk inkább akkor."
dehogynem, pont erről beszélgettünk. illetve hogy ez volt az eredeti kérdés, de nekem egyre erősebb az a benyomásom hogy te valójában sokkal kevésbé vagy képben a fizikával mint amennyire magabviztosan írsz a fórumra.
ilyen hogy "mikrohullámú szigetelő" ilyen nincsen. ez egy elektromágneses sugárzás három dolgot tud ilyen kontextusban csinálni, írom mindhez a látható fényes példát: visszaverődni (tükör), áthaladni (ablaküveg) vagy elnyelődni (mondjuk egy széndarab)
antennákon a burkolatot mikrohullám számára átlátszó anyagokból készítik, ennek semmi köze ahhoz hogy ez eelektromosan vezető vagy sem. pl a vulkanizált gumi is elektromosan szigetelő, aztán mégis egész jól elnyeli a mikorhullámú sugárzást. de ugyanez igaz elég sok kerámiára is.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
leírtam már, szimpla elnyelődés esetén hővé. hogy mennyire tekinthető mondjuk az élő szövet elektromos vezetőnek arról vitatkozhatnánk (másodfajú vezetőnek is viszonylag gyenge).
a medencés történettel meg nem tudom hogy mit akarsz bizonyítani, hacsak azt nem hogy van medencéd, vízálló bluetooth csipogód meg mobilod amiről tudsz BT-n kerestül zenét játszani (nekem egyik sincs de ez lényegtelen)
mint méréstechnika, hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis mondjuk térerősséget így nem lehet mérni hogy még van kapcsolat vagy már nincs. egyébként egy szóval nem állítottam hogy a vízen nem hatol át valamennyire a mikrohullám: kb hasonló a jelenség mint sűrű ködben a látható fény.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
ha nem demonstráltad volna korábban a Dunning-Kruger díjas gondolatmeneteidet, most belemennék hogy mekkora világi hülyeségeket írtál, de úgy érzem ezen a ponton hogy nem zavartatnád magadat különösebben egy szakmai állásfoglalástól, legyen az statisztika vagy biológia (csak hogy a saját szakterületemen maradjak...)
-
fatpingvin
addikt
szerencsére a saját szakterületemen tökmindegy hogy egy fórumon ki mit okoskodik, csak azt sajnálom kicsit hogy idáig korcsosul a világ hogy tökmindegy hogy ki mihez ért, mi a szakterülete, minden témára lesz valami jobbantudó, okoskodó idióta valahol aki teli torokból nyomja a baromságait ahelyett hogy figyelne és okulna, de ezzel zárom is a soraimat, hullába kár az infúzió. majd aki visszaolvassa eldönti kit tekint hitelesnek.
-
fatpingvin
addikt
ezt így konkrétan számok szintjén nem tudtam, de valóban érdekes. mondjuk hozzá kell tenni mind az adóoldalon van egy irányított parabolaantenna, valamint a földön nagyon komoly fókuszáló felépítményekkel dolgozik a vevő.
most megnéztem, a frekvenciasáv is nagyjából stimmel, a DSN 18-as csatornája 2.3 és 8.4 GHz lehet.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Gargouille #89 üzenetére
az egész prohardver egy psyop és én vagyok az agent mögötte
-
fatpingvin
addikt
valami ilyesmi következtetésekre jutottam én is miután tanúbizonyságot tett arról hogy nem tudja értelmezni a mágneses erőtér és az elektromágneses sugárzás közti különbséget... csak ebbe még nam akartam annyira beleállni, a Maxwell-egyenletekre rákérdezni gondolom övön aluli lett volna, amikor viszont engem, mint biológust kezdett kioktatni a baromságaival az kezdett már kicsit sok lenni...
-
fatpingvin
addikt
válasz Gargouille #92 üzenetére
miről beszélsz, te én vagyunk schizo-posting on
Új hozzászólás Aktív témák
- RTX 3090 Ti (ha szereted a ritkaságot)
- Canon A-1 + Tokina 80-200mm
- Samsung SP-LFF3 - Hordozható Smart projektor - WiFi - Multi Bluetooth - HDR & HLG
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest