Új hozzászólás Aktív témák
-
Mooka-Miki
senior tag
"A konzervatívabb hívőket megbotránkoztató módon felhívta a toleranciára is a figyelmet, azt ajánlva, hogy a katolikusok nem viselkedhetnek olyan arrogáns módon, mintha egyedül ők birtokolnák az igazságot..."
Fel lett cserélve a két szó. Így helyes:
Az arrogánsabb hívőket megbotránkoztató módon felhívta a toleranciára is a figyelmet, azt ajánlva, hogy a katolikusok nem viselkedhetnek olyan konzervatív módon, mintha egyedül ők birtokolnák az igazságot... -
PC-rev-RM
tag
Ez cím mindent visz.
Az utolsó bekezdést ajánlom minden vallásos ismerősömnek. Sajnos úgy látom, ha már a pápának kell erre felhívni a figyelmet, akkor Ő maga is tisztában van vele, milyen a hívők túlnyomó többsége...
Csinálhatnának egy
sorozatotyoutube-csatornát Jézus és a haverok címmel.[ Szerkesztve ]
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
zone
őstag
Végre egy hivatalos kijelentés! Erre válaszoljon a sok ateista, ha nincs Isten, honnan van az internet?
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
törölt tag
Vagy a DARPA.
-
Thrawn
félisten
Ráadásul Isten fut windóz alatt
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
ledgeri
nagyúr
Ez aztán egy Pálfordulás....
Hiába Ferenc
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kymco
veterán
-
saelin
veterán
Ismerősömmel elolvastatom ezt a hírt, akkor hátha megszereti az internetet.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
juliabrilke
veterán
Persze, hogy Isten ajándéka, hiszen néha úgy kell imádkozni, hogy régi előfizetőként megkapjam a friss ügyfeleknek járó kedvezményeket.
-
cskamacska
addikt
Mondjuk a "hithű" ateistáknak is elkélne valami nyájasságra intő parancs, mert azt tapasztaltam, hogy a vallásosakat(legyen az keresztény, zsidó, vagy Krisna-tudatú hívő) egyszerűen bolondnak nézik, és néha úgy is kezelik.
ontopic
Változnak az idők na. Helyi lelkész is Facsén szervezi a közös programokat.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
S-eye
senior tag
Legszimpatikusabb pápa eddig. Így tovább. Az érdekelne, hogy vajon a twitterét saját maga írja-e?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz cskamacska #17 üzenetére
az a probléma, hogy akikről te beszélsz, azok semmivel sem „jobbak”, mint a hithű keresztények, vagy más vallás hívői, sőt.
Én mondjuk nem vagyok vallásos, de csak a vallást magát tartom elítélendőnek, a hívőket egyáltalán nem.
Nem értek velük egyet, ez tény, de ettől még nem tartok bárkit is kevesebbnek, csak mert valamilyen vallásban hisz. A vallást egyszerűen figyelmen kívül hagyom, mintha nem is létezne, és reménykedek benne, hogy egyszer (még talán az én életemben) tényleg ki is kopik szép csöndben az emberek életéből, és eltűnik örökre.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
BonFire
veterán
Milyen az a "hithű" ateista? Azt hiszi, hogy nem hisz? Vagy WTF? A hívő hisz. A szkeptikus ateista tud.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
PC-rev-RM
tag
Ez is igaz. Tolerancia, egymás érzéseinek, gondolatainak tisztelete,... ma már nem dívik.
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
fecg21
aktív tag
"mert azt tapasztaltam, hogy a vallásosakat(legyen az keresztény, zsidó, vagy Krisna-tudatú hívő) egyszerűen bolondnak nézik, és néha úgy is kezelik."
Az olyan embereket akik teljes egészében alárendelik magukat valamilyen "felsőbb" hatalomnak, azokat csak sajnálni lehet. Nincs bajom azzal ha vallásos az ember, csak ezzel is sokan átesnek a bizonyos másik oldalra, lásd például hit gyülekezete...
-
dajkopali
addikt
-
sz.balazs.95
veterán
Nem. Az, aki valóban vallás-semleges, belátja, hogy vannak dolgok, amiket az ember nem képes megmagyarázni, mert még nincs meg a hozzá szükséges technika. Amíg nincs bebizonyítva egy elmélet, addig az csak egy elmélet, egy a sok közül. A vallások is elméletre épülnek. Így aki a saját elméletét akarja rákényszeríteni másokra, az semmivel sem különb a többitől, csak épp másban hisz.
Persze lehet elmélkedni mindenfélében, de ezeket tényként kezelni értelmetlenség, ez az egyik nagy hibája a vallásoknak is (többek között), és ebbe a hibába esnek bele az ateisták egy része is![ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sztanozs
veterán
válasz juliabrilke #16 üzenetére
Vagy hogy menjen a dns...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
BonFire
veterán
válasz sz.balazs.95 #28 üzenetére
Nem így van. Én szeretek magam utánajárni a dolgoknak. Természetesen nem ellenőrizhetek le minden állítást saját magam, viszont megteszik ezt mások. Míg a vallás téziseit nem teszik próbára! Nem vizsgálják őket, nem kérdőjelezik meg őket.
Én pedig nem tételezek fel olyan entitásokat, amelyre semmi okom, és amely állítólagos entitások semmiféle kihatással nincsenek az univerzumra. Mi az, amit nem lehet megvizsgálni, mert nincs meg hozzá a szükséges technika? Ha valahogy érzékeljük, az nagyon is e fizikai világban történik, azt pedig lehet mérni. Amit nem tudunk mérni, arról tudomást sem szerzünk, mert nem érzékeljük. Akkor meg mi alapján tételezzük fel a létét? Fantáziaszülte alakokkal benépesítjük a fejünket, és közben bőszen hisszük, hogy egyszer meg is születnek a képzeletbeli lények? Angyalok, ördögök, istenek, hétfejű sárkányok…
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Glenda
addikt
Én személy szerint elhiszem azt, amit be lehet bizonyítani. Az olyan dolgok viszont megfekszik a gyomrom, hogy "ez addig hit, amíg nem bizonyítjuk". Mert így akkor én is tudok repülni.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
ledgeri
nagyúr
Ha már ebbe az irányba ment a beszélgetés leírom, hogy úgy "kellett" mennem református konfirmációra, hogy gyermekkorom legtöbbet lapozgatott könyve az Ég és föld, és hát lezajlott az alábbi beszélgetés:
- ... és Isten megteremtette a világot, amely azóta létezik. (mondta a papunk)
- És Isten mióta létezik, hogy jött létre? (én)
- Mindig is volt, mindig is lesz, úgy ahogy most is van...
- *De ezt hogy, vagy mi?* a tényleges párbeszédre már nem emlékszem
- Mi ezt hisszük... Jött a válasz.Na azóta, az hogyha ez a kérdés felmerül, akkor csak azt tudom mondani, hogy sokkal inkább hihető számomra az, hogy "volt a Nagy Bumm (Reccs)", minthogy "mondá <<Légy légy>>, és lett a légy..."-és társai.
(#27) kymco Picit zavaros számomra, amit állítasz, azzal hogy "az ateisták a tudásra szoktak hivatkozni, ami valójában egyfajta hit abban, hogy amit hallanak a tv-ben, olvasnak a könyvekben, az úgy van... Ezt én nem nevezném tudásnak, hanem mások tudásába vetett hitnek..."
Mivel az ateizmus az nem "<<csak emberi tudás-hívők>> társasága, hanem istenség-lét elutasítóké (az a- ,mint fosztóképző szerepel). Nomeg, amit olvasnak könyvekben..... Hagy ne írjam le, hogy hányféle könyv emeli magát "Könyvek könyve" szintre... (a TV az meg tud gagyi lenni tény...) Arról nem is írnék többet, hogy "a mások -régiek- tudása" is mennyire vallásalap.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
3.Aragorn
addikt
Jó gondolatai vannak.
-
EmberXY
veterán
"Persze lehet elmélkedni mindenfélében, de ezeket tényként kezelni értelmetlenség, ez az egyik nagy hibája a vallásoknak is (többek között), és ebbe a hibába esnek bele az ateisták egy része is!"
A vallás is a manipuláció egyik eszköze, épp úgy, mint a média. Az emberi hiszékenységet/tudatlanságot és a szegénységből való kitörés reményét használja ki, a racionális gondolkodáshoz szinte semmi köze, arra való, hogy irányítsák vele a népet és elérjék, hogy az tisztelje a "felsőbb hatalmat". A középkorban talán hatékonyabban működött, ma szerintem csak a hagyományok tisztelete miatt tud fentmaradni. Én személy szerint nem vagyok ateista, még elsőáldozó is voltam, de ahogy felnőttem, a mesék, legendák világát teljesen félretettem, így nem tudom tovább "befogadni" a Bibliában írtakat, hiszen racionálisan belegondolva sok helyen (mindenhol) sántít, finoman fogalmazva.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
kymco
veterán
A vallás is a manipuláció egyik eszköze, épp úgy, mint a média. Az emberi hiszékenységet/tudatlanságot és a szegénységből való kitörés reményét használja ki, a racionális gondolkodáshoz szinte semmi köze, arra való, hogy irányítsák vele a népet és elérjék, hogy az tisztelje a "felsőbb hatalmat".
Nos ez a tudományos szocializmus meghatározása szerinti definíció. Amolyan leninista és sztálinista osztályharcos meghatározás, ami nagyon elavult, annyira, hogy Észak-Korea és részben Kína kivételével mindenütt kihalt.
De az eszme tovább él..
Csak így tovább a lenini úton...www.refujvaros.hu
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ateista, aki nem hisz. Akinek nincs hite még nem biztos, hogy szkeptikus, lehet, egyszerűen csak nem tud hinni. Ne egymást bántsátok a hitetekkel, elvégre mindenki abban hisz, amiben tud.
Ami fontosabb, hogy végre nyitott az egyház hivatalosan a modern eszközök felé. Remélem az ökumené jegyében a többi egyház is átveszi a vonalat, hivatalosan. Ugyanis gyülekezeti szinten, függve egy-egy személytől eddig működött egyes helyeken ez a fajta internetfelfogás.
-
kymco
veterán
Egy elem kiemelése nem igazolja az egész definíciót.
Én a felvilágosodást nem vezetem vissza a jakobinus diktatúra fejetlenségéig, mert nem gondolom, hogy ezzel az egy elemmel skatulyába lehet tenni egy világképet, eszmét stb...
Az inkvizíció nem vezethető le a keresztény tanításokból, egyetlen bibliai hely, jézusi beszéd nem indokolja. És aki ismeri a történelmet, az tudja, hogy az inkvizíció a világi hatalom eszköze is volt...És az, hogy nem vagy kommunista, még nem jelenti azt, hogy nem rezonálsz a sztereotípiáira...
www.refujvaros.hu
-
Apollyon
Korrektor
Jót nevettem a cikken. Mindezek ellenére ez nem az a lapcsalád, ahol az ilyen témának helye van.
(#41) EmberXY: Ne próbáld megvédeni magad, most már úgyis a pokolra jutsz!
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
EmberXY
veterán
Én csak azt nem értem, hogy ha nem akarom azt "bevenni" felnőtt fejjel, hogy Jézus borrá változtatta a vizet (akkor pedig még nem volt tablettás bor), vagy hogy Ádámtól és Évától származunk (nekik két fiuk volt, a hittan tanulmányaim szerint), esetleg azt, hogy valaki feltámad, miután keresztre feszítve megölik (a vizen járásról ne is beszéljünk), stb..., akkor már a kommunista sztereotípiákra rezgek?
Gyerek koromban jártam templomba, még pénzt is dobtam a perselybe, és elhittem azt is, hogy a pap nem a misebortól dülöngél, csak meleg van, de ma már ez nem vonz, de arra se érzek késztetést, hogy másokat lebeszéljek róla, akinek belefér és igénye van rá, az az ő privát ügye. Én nem kötöm ezt semmilyen politikai- vagy más nézethez, csak a józan észhez.Iscariah: Ha a pokolban is vannak metál koncertek, akkor jöhet.
Up the Irons!
-
kymco
veterán
A józan ész nem sztereotípiákból táplálkozik.
A hit nem arról szól, hogy elhiszem, hogy Jézus a vizet borrá változtatta.
A hit alapvetően bizalom, hogy Isten Jézusban megbocsátott, és hogy terve van az életemmel.
Valójában a hit kapcsolat, olyan kapcsolat, nem pedig tárgyi ismeret.
És legfőképpen a hit nem manipulációs eszköz. Lehet a vallást azzá tenni, vannak erre épülő szekták. De egy hasonlattal élve: önmagában a hajtű nem gyilkos szerszám, még ha időnként ölnek is vele.
Én vitatom azt, hogy "a nép ópiuma" lenne, mint ahogyan ezt a kommunista elődeink állították...www.refujvaros.hu
-
EmberXY
veterán
"A hit alapvetően bizalom, hogy Isten Jézusban megbocsátott, és hogy terve van az életemmel."
Ha a józan ész oldaláról nézem, azt kérdezem: miért bízzak én "olyasvalakiben", aki eltűri az erőszakot, a bűnözést? Ha tervei vannak pl. az én életemmel, abból az következik, hogy képes beavatkozni, akkor az említett esetekben miért nem avatkozik be? Miért halnak meg gyerekek, miért lesz földönfutó több ezer ember, akárhányszor egy katasztrófa bekövetkezik?
Up the Irons!
-
nLali
őstag
A hit és a racionális életmód szerintem nem összeférhetetlen. Nekem Jézus nem a vallásom, hanem a megváltóm. Új életet kaptam tőle, a régiből kiemelt. Semmi nem maradt meg az önpusztító, antiszociális életemből. Tudom, hogy ki változtatta meg az életemet, tudom, hogy kivel van személyes kapcsolatom. Ha valakit személyesen ismersz, mert találkoztál vele, akkor már nem elhinni a létezését, az lenne irracionális.
A HSZ-ek alapján sokan jönnek vallásos háttérből és többüknek negatív tapasztalatuk van. A probléma az, hogy az ember mindig ki akarja magának találni, hogy milyen Isten, és hogyan lehet benne hinni. Ha az Isten által meghatározott módon közelítenének az emberek, akkor nem lenne ennyi ember, aki kiábrándult az Isten kereséséből.EmberXY : válasz a kérdéseid egy részére.
Szerencsére a filmben effektek vannak csak..[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
kymco
veterán
Senki nem kényszerít, hogy bízzál benne. Nem erőlteti Isten a hitet senkire. Jézus nem úgy jelent meg az emberek között, hogy megkérdezett volna minket. A megváltás tőlünk független, választhatóvá vált.
A józan ész nagyon sokféleképpen képes megmagyarázni a világ eseményeit. Te most ezekből azt választottad, ami neked leginkább megfelel. De ettől még nem biztos, hogy igaz.
A Sok erőszak, nyomorúság pont azért lehetséges, mert Isten nem erőlteti ránk a hitet. Egy oldalról szabadság, más oldalról nyomorúság. Amikor a fiam felnő, bár megszakad a szívem érte, de a döntéseiért, tetteiért magának kell felelnie.
Számon kéred Istenen (teoretikusan), hogy miért nem tesz semmit egy olyan világában, ahol már az is diszkrimináció, ha az ember gyereke keresztet visel ékszerként, vagy karácsonyi ünnepséget le lehet mondani (meg lehet tiltani) a tolerancia jegyében (ezek európai példák).
Ez a világ egy Istentől elszakadt világ. Ne Istenen kérd számon, hogy miért nem cselekszik, mert nem rajta múlik a segítség. Ő megtett mindent... a legdrágábbat adta nekünk, mi pedig fanyalgunk...
Az ember kezében van a döntés: Akar-e Istennel élni.
Most olvastam, hogy a föld kb 85 leggazdagabbja több vagyonnal rendelkezik, mint a fennmaradó világ szegényebb fele. 85 ember és 3,5 milliárd. Ezt a különbséget nem az Isten rendezte, hanem az emberi mohóság és kapzsiság...www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest