Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz sz.balazs.95 #28 üzenetére
Nem így van. Én szeretek magam utánajárni a dolgoknak. Természetesen nem ellenőrizhetek le minden állítást saját magam, viszont megteszik ezt mások. Míg a vallás téziseit nem teszik próbára! Nem vizsgálják őket, nem kérdőjelezik meg őket.
Én pedig nem tételezek fel olyan entitásokat, amelyre semmi okom, és amely állítólagos entitások semmiféle kihatással nincsenek az univerzumra. Mi az, amit nem lehet megvizsgálni, mert nincs meg hozzá a szükséges technika? Ha valahogy érzékeljük, az nagyon is e fizikai világban történik, azt pedig lehet mérni. Amit nem tudunk mérni, arról tudomást sem szerzünk, mert nem érzékeljük. Akkor meg mi alapján tételezzük fel a létét? Fantáziaszülte alakokkal benépesítjük a fejünket, és közben bőszen hisszük, hogy egyszer meg is születnek a képzeletbeli lények? Angyalok, ördögök, istenek, hétfejű sárkányok…
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Glenda
addikt
Én személy szerint elhiszem azt, amit be lehet bizonyítani. Az olyan dolgok viszont megfekszik a gyomrom, hogy "ez addig hit, amíg nem bizonyítjuk". Mert így akkor én is tudok repülni.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
EmberXY
veterán
"Persze lehet elmélkedni mindenfélében, de ezeket tényként kezelni értelmetlenség, ez az egyik nagy hibája a vallásoknak is (többek között), és ebbe a hibába esnek bele az ateisták egy része is!"
A vallás is a manipuláció egyik eszköze, épp úgy, mint a média. Az emberi hiszékenységet/tudatlanságot és a szegénységből való kitörés reményét használja ki, a racionális gondolkodáshoz szinte semmi köze, arra való, hogy irányítsák vele a népet és elérjék, hogy az tisztelje a "felsőbb hatalmat". A középkorban talán hatékonyabban működött, ma szerintem csak a hagyományok tisztelete miatt tud fentmaradni. Én személy szerint nem vagyok ateista, még elsőáldozó is voltam, de ahogy felnőttem, a mesék, legendák világát teljesen félretettem, így nem tudom tovább "befogadni" a Bibliában írtakat, hiszen racionálisan belegondolva sok helyen (mindenhol) sántít, finoman fogalmazva.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest