Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Integra

  titán

  fura egy kérdés ez a home office.
  szívesen dolgoznék home office-ban kipróbálni egyfelől, és idővel valszeg úgy is fogok (kötelező lesz), ugyanakkor tudom, hogy megöli a szocializálódást, a kommunikációt és a munkamorált is hosszú távon. arról beszélve, hogy nem úgy kel fel reggel az ember, mintha irodába menne. törvényszerű dolgok ezek.
  és jelenleg ezért nem is dolgoznék úgy, kevesebb képzés, kevesebb kommunikáció, kevesebb visibilty, nekem kell, hogy emberek között legyek és fizikailag is beszéljek, érintkezzek másokkal. ha pedig home office, akkor is heti 2-3x bekell járni. mondjuk én most kifejezetten nagyvállalati környezetről beszélek, nincsen tapasztalatom kis és közép vállalkozásoknál ilyen munkavégzésről.
  aki magának való és amúgy sem egy társas lény, azt megértem, hogy inkább otthon lenne, de megint csak azt tudom mondani, hogy alapvetően magának tesz vele rosszat hosszú távon, mert még inkább elszigetelődik a társadalmi érintkezés helyett.
  szóval jó ez a home office dolog valahol, de nem vagyok biztos benne, hogy annyira szeretnék így dolgozni..

  ami a biztonságot illeti, jogos és kevésbé.
  laptop necces, és mai napig sokan tárolják az adatot fizikailag rajta, érthető, mert lassúak a hálózatok, ha netán az ember lotus-t használ, az még rosszabb, szóval sebesség gondok vannak, érd már el a doksijaid központból, hahaha:)
  ugyanakkor smartcard, jelszó, hdd password protection, vpn.. egyszerűen szabályozni kell az otthoni/mobil munkavégzést is. muszáj.
  a lopás meg ja.. az is ott van, főleg ha egy egyszerű beosztott notesz átlag értéke is cégtől függően akár eléri corporate szinten a fél millio dollárt.. ipari kémkedés, információ szerzés és absz jogosan félnek/rettegnek a cégek ettől.

  [ Szerkesztve ]

  ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Hozzászólok Aktív témák