Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • #06658560

  törölt tag

  válasz proci985 #34 üzenetére

  Németországban a mérnököknek leginkább csúsztatás jut, de sok esetben az is csak korlátozottan, ha túlóráról van szó. Megkapod a fizud, végezd el a munkád. hogy ezért a fél életed a cégnél töltöd, lelked rajta.

  A távmunka amúgy még annyira nem terjed minden szektorban, pedig a menedzseri munkakörökre tökéletes lenne, hisz tényleg csak megbeszélésekre rohangálnak leginkább, a fejlesztés érdemi részét nem ők végzik. Elég lenne kapásból kisebb iroda mindenhol, kevesebb lenne az utazási idő a nagy többségnek, ha csak tényleg annak kéne utazni, akinek feltétlen fontos. S ha a cég úgyis adja a munkaköri laptopot, akkor már mindegy hol használja az ember.

  Hogy az egész napos otthonléttől mehetnékje támad valakinek? Inkább örüljön neki, nekem pont az egész napos- napi 9-10 óra munka, +45 perc kötelező ebédidő, plusz napi 2+ óra utazás mellett már pont a kimozdulásra nincs időm, energiám. Pedig jó lenne hétköznap is sportolni valamit, meg elmenni néha színházba, vagy bármilyen más rendezvényre. Amúgy meg ha elkezdek dolgozni, akkor sok esetben munkahelyen is tengek egész nap, majd este öt fele elkezdek felfrissülni, jönnek a gondolatok, ötletek, és képes lennék hajnalig tolni a munkát, fáradás nélkül. Nekem is jó lenne a távmunka vonal, még heti egy-két nap irodába bejárással is. Ha a gépeken, amiket adnak nekünk nincs "merevlemez" csak egy marha nagy romba feltolt OS plusz szükséges programok, s a desktop is, meg minden egyéb adat a céges hálózatról jön, plusz bár a progi fenn van, licencet is a cégtől kell kérni, de semmilyen adatmozgatásra alkalmas periféria nincs, már meg is van oldva a probléma, hogy ne lehessen illetéktelen irányba mozgatni adatokat.

 • 8nemesis8

  veterán

  Ez a lopási arány, 26% picit meglepett azért.
  Én különben is különösen figyelek a cuccaimra.

Hozzászólok Aktív témák