Új hozzászólás Aktív témák

  • matteo_szg

    őstag

    válasz viano #6747 üzenetére

    Igen, tőlünk volt. Átolvastam a tesztet, a flashipes összehasonlításnak két oldala van - szerintem furcsa, de a szerkesztői oldalát is értem, miért ezekkel a telefonokkal lett összehasonlítva.

    A melegedés helytálló, de csak annyira, mint az összes egyéb ZenFone-nál vagy egyéb hasonló teljesítményű SoC, készülékkialakítás esetében. Leírtam a másik topikban, hogy szerintem semmi extra, ráadásul nálunk több Zoom is van, egyik sem melegszik jobban, mint bármelyik ZE551ML. Plusz személyes tapasztalat, hogy egy BlackBerry Priv a Zoomhoz képest egy rezsó, életemben először láttam Cooling Down rendszerüzenetet annál a telefonnál. A Lumia 950 XL is sokkal jobban melegszik; ezek ugye a kiemelt melegedéssel rendelkező készülékek, amikről mindenki tud.

    Na, a Zoom nem ez a szint; se fotózás, se videózás során a mi tapasztalataink szerint. Ha a tesztelő mást tapasztalt, szíve joga, parttalan vita lenne részünkről meggyőzni, hogy márpedig az nem úgy van. Pár hazai tulajdonos és szerintünk nem ennyire kiemelendő, mások szerint meg igen. Lassan ez a melegedés faktor is olyan szubjektív lesz, mint a kinézet - ráadásul vásárlási szempontok közé kerül.

    Az viszont elképzelhetetlen, hogy mi belenyúlkáljunk a cikkekbe; nekünk a terméket magát kell vállalnunk és képviselnünk, az újságírónak pedig a véleményét. Mi is tudjuk, hogy a kamera nem úgy teljesít, ahogy az elvárható lehetne ettől a készüléktől; mindenképp szükség van szoftveres finomhangolásra, mert egy egyszeri tesztelés láthatóan nem elég ahhoz, hogy stabil fotózási teljesítményt nyújtson a készülék. Az egyik első külföldi Zoom teszt szerint pl. az automata mód felejtős, mert nem ad jó eredményt, kb. semmilyen szituációban. Viszont kézi módban képes olyan fotókat lőni, ami már kiemeli az átlagból. De azzal meg pepecselni kell, plusz véleményem szerint sem eléggé kiforrott még a Zoomhoz készült PixelMaster szoftveres réteg.

    A Mobilarena pedig vállalja, hogy neked a legjobb tudása szerint teszteli a készüléket, és vállalja azt, amit leír. Most is ez történik; szerintem problémás lenne, ha a mi, tulajdonosok vagy egyéb tesztek hatására elkezdenék átfogalmazni a tapasztalati részeket publikálás előtt vagy után. Egy-egy negatív résznek mi is és mások is utánajárnak, és pl. nekünk tök fontos volt KillHates kommentje; aki a saját szubjektív tapasztalatai szerint cáfolt pár dolgot, vagy legalább enyhített.

    Így célszerű nézni a Zoomot is - egyébként más telefon tesztjét is -, nem az a szentírás, amit egy tesztelő leír; viszont egy jó kiindulópont, ami kiszélesedik, amint megérkeznek rá a felhasználói tapasztalatok.

    jupiiii

Új hozzászólás Aktív témák