Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • justmemory

  senior tag

  válasz Tigerclaw #18 üzenetére

  Azért önmagában a minél gyorsabb és könnyebb is felvet sok problémát... Ilyen ugyanis szerintem nincsen... A befogadó féltől függ, hogy a tudásanyag, a tények mennyire "mennek be a fejébe". Igen, a módszertanokon lehet reszelni, de végső soron kell egyfajta kapacitás a fogadói oldalon is. És akkor kell még az is, hogy a sok tény összeálljon egy olyan rendszerré, melyben alanyunk az összefüggéseket elkezdi átlátni, tényeket tényekhez kapcsolni, majd abból kvázi újabb tényeket maga megalkotni. Tehát itt azért nem csak a konkrét tudásanyag átadása lenne a lényeg, hanem a gondolkozásra nevelés/formálás is.
  Amiről mi beszélünk, az igazán a nevelés/oktatás része. A Wikipédia ezzel szemben ugye egy mindenki számára elérhető bázis, tehát 80 évesen ugyanúgy olvashatom, mint 8 évesen... Nem mindegy...
  Tehát azért azt is differenciálni kell, hogy voltaképp egy oktató platformot kellene-e létrehozni, vagy egy mindenki számára szabadon elérhető enciklopédiát (mint anno a könyvtárakban), amit bárki olvashat. Óriási a különbség a kettő cél között.

  --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

Hozzászólok Aktív témák