Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Somatom #6769 üzenetére

    Szia!

    Én nem a pinges megoldást preferálom, hiszen ha már dinamikus DNS címről van szó, egy egyszerű DNS lookuppal, s az A rekordokra szűrve meg lehet kapni az aktuális IP címet mögötte. Kicsit jobban kifejtve a duckdns minden IP frissítéskor frissíti a valami.duckdns.org domainhez tartozó rekordot. Ez tehát, amennyiben IPv4-es címed van, egy A típusú rekordot frissít a domainhez. Ezt pedig a dig nevű parancssoros eszközzel (például) egyszerűen ki lehet nyerni. Viszont a buktató a dologban, hogy Androidra root nélkül nehezen tudod felfaragni ezt a dig binárist... Így más megoldáshoz kell folyamodni. Én Taskerrel azt csináltam, hogy lekértem ezt az oldalt (whatever helyére a saját cím kerüljön):

    https://www.digwebinterface.com/?hostnames=whatever.duckdns.org&type=A&ns=resolver&useresolver=8.8.4.4&nameservers=

    Ami az említett dig binárisnak egy böngészős változata. Ha ezt az oldalt le tudod kérni valahogy, s a tartalmát egy változóba tudod tenni, onnan tudok segíteni az IP kinyerésben. Egyébként számomra nagyon meglepő, hogy a robot magában nem képes HTTP Get kérések lebonyolítására... Ok, hogy van URL letöltése opció, de az nem képes fájlon kívül másba menteni, illetve fejléceket stb-t sem lehet vele küldeni. Próbáltam a Restask pluginnal kivitelezni a változóba mentést, de annyira nem ismerem a robotot, hogy tudjam itt hogyan érkeznek vissza a változók a plugintól. Konkrétan a %rtres változóra lenne szükség...

    Igen tudom, az URL letöltésével le lehet szedni fájlba az oldal tartalmát, majd egy következő műveletben kiolvasni a fájl tartalmát változóba, de ez annyira körülményes megoldás, meg a Taskerhez szokott agyamnak nem is szép, hogy nem lehet sehogy sem rávenni a használatára (ott két parancsból megvan az egész)! :DDD Jobb megoldás lenne, ha Tamás fejlesztene a robotba egy HTTP Get és Post opciót, vagy esetleg a JS webview részből jó lenne, ha működne az XMLHttpRequest (amit mellesleg nem értek, hogy miért nem megy, hiszen hiba nélkül lefut a parancs, s a webviewből minden további nélkül működnie kellene). Vagy akár a Restask változó elkapásának módjára is vevő vagyok. De ha egyik út sem járható (ezt Te tudod, Te ismered a robot lelkivilágát), akkor marad a csúnya megoldás, ha kell majd megosztom privátban.

    A pinges megoldással pedig nem jutottam előre, mivel a rootolatlan Androidos eszközömön csak grep parancs van (ez tűnt egyedül alkalmasnak a feladatra), amiről tudvalevő, hogy ahány helyen egyezést talál, azt mind ki fogja írni a kimenetbe. head parancs viszont már nincs az eszközön, amivel ezt a kimenetet le lehetne csonkítani az első sorra.

    PS: Amennyiben tiszták az emlékeim, a TP-Link székhelye Sencsenben van. Erről pedig mindig ez a bejegyzés jut eszembe. :D

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák