Új hozzászólás Aktív témák

  • Elliotdr

    tag

    Ugyan nem vág a rom témába de érdemes elolvasni.

    lítium-ion akkumulátorok töltésé.

    A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK A SAJÁT töltőjéval. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.

    Jótanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont.

    Felesleges éjszakára töltőn hagyni a telefont. Az áramot fogyasztja de mérhető kapacitásnövekedést nem eredményez. Szokjunk hozzá, hogy a telefont lefekvés előtt 1-2 órával kezdjük tölteni és éjszakára húzzuk ki a töltőt!

    Havonta egyszer érdemes teljesen lemeríteni és feltölteni őket, hogy a cellák között keletkezett különbségek megszűnjenek. Ezek ugyanis hibás diagnosztikához vezethetnek, azaz például a telefon azt mutatja, hogy már csak félig van az akkumulátor, miközben még majdnem televan, vagy éppen fordítva.

    ONLINE Androidos telefonok függetlenítése 1000 Ft/db

Új hozzászólás Aktív témák