Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Költözöm a legközelebbi amazon raktárhoz, veszek egy puskát és elkezdek e-bayen mindenféle kacatot árulni.
-
xmaas
őstag
Lol csak latotavolsagban szallithatnanak . Viccesek ezek a FAA nel komolyan jo hogy a sok katonai dron szarra pakolva bombakkal amik kepesek legyalulni fel varosokat azonak nem szukseges hogy latotavolsagban legyenek azok nem veszelyesek .
-
akoska07
nagyúr
Ha jól olvastam akkor ez az USA-ban lesz.
Jöhetne ide is (UK).
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
BlackPriest
őstag
mert ha látom a drónt, akkor biztos jobban működik az automatikája (nem olvastam a koncepciót, de gondolom nem jut minden drónra egy ember, aki irányítja, gps szerint repülnek, különben akár az irányító is kivihetné a cuccot)
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
B.i.L
senior tag
válasz BlackPriest #4 üzenetére
Skypatrol . Hack megoldható?
Gondolom járőr lesz,de milyen paraméterekkel bír a Dron?Horgászni mentem...B.i.L
-
lajthabalazs
senior tag
Katonai drónokból nem fog több tízezer repkedni amerikai nagyvárosok fölött, emberi irányítás nélkül.
Szerintem nem technikai jelentősége van egyébként a szabályozásnak, hanem pszichológiai, így szem előtt vannak, hogy az emberekben tudatosodjon az esetleges veszély.
Amúgy nem egészen értem a koncepciót. Felcsönget kaputelefonon, vagy az ablakon fog berepülni?
-
iSheep
csendes tag
válasz lajthabalazs #10 üzenetére
Nyilvanvaloan uj dokkolorendszer. felülről tölthető csomagláda vagy akármi.simán megoldhato.
-
tatabike
őstag
"...az FAA csak úgy engedélyezné a drónok felhasználását, ha azok látótávolságban maradnak..."
Esetleg szólni kéne ennek a hatóságnak, hogy a drón az nem a szobában vagy az udvaron röptetett, hatezer forintos minihelikopter... Azért az elég gáz, ha egy repülésügyi hatóság nincs tisztában azzal, mi az a drón. Egy kicsit lépést kellene tartani a korral, vagy valami...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
A kiszállítás a videón látható formában szerintem nem fog működni. Így még egy focilabdával is le lehet rúgni a levegőből...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
-
tatabike
őstag
válasz lajthabalazs #19 üzenetére
Igen, de ott sem mindenki lakik kertes házban. Meg millió és egy videó van a neten arról, hogy az egyik futár ellopja a másik futár által hozott csomagot, mert abban jobb cucc van, mint amit ő hozott...
Ha ezt be is vezetik, rengeteg korlátja lesz. 30 perc alatt milyen messze jut egy ilyen drón, 4-5 kilométer? Ezeket karban kell tartani, tölteni, esetleg ha sűrűn van fuvar, akkor egy az egyben akkut cserélni, mert nincs idő tölteni, stb... Nem hinném, hogy emiatt kevesebb munkahely lenne, csak másfajta lesz a munkakör.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Érdemes lecsekkolni a South Park erre vonatkozó részét
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
lajthabalazs
senior tag
válasz horvathkrisz #23 üzenetére
Annak tényleg nem lenne sok értelme, hogy egyenként elvisznek száz csomagot drónok az átvevőpontra, hogy aztán az embereknek még sétálni is kelljen érte.
A karbantartás is egy jó felvetés, nem csak a rendszeres töltés, hiszen, ha az emberek feje fölött repkednek, akkor szigorú előírásoknak kellene megfelelniük, redundáns vezérlés, feketedoboz, ezeknek a rendszeres ellenőrzése, összemérhetőnek kellene lennie a biztonságának a személyszállító repülőgépekével. Már önmagában is sok kárt okozhat, hiszen ami 2.5kg-ot tud emelni, az nem egy kis oktokopter. De ha mondjuk berepül egy busz szélvédőjén és esetleg a sofőr rosszul reagál, akkor hirtelen megnő a romboló ereje.
(#24) haxiboy
South Park rész lényegét nem sikerült megragadnom. Szerinted mi volt az üzenete?
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz horvathkrisz #23 üzenetére
Ez a rendszer a futárt hivatott kiváltani, ami ajtóig jön. Átvevőpontos szállításnak is van létejogosultsága, különösen nagyobb távolságoknál, de az egy másik történet. Futárt azért rendel az ember, hogy 3 métert se kelljen sehova sétálgatni, nem hogy töb kilométert. Átvevőpontos rendszernél 10-15km-es távolásgokkal lehet reálisan elképelni ezt a megoldást, az meg már korántsem házhozszállítás...
Másik gond a biztonság. Kellemetlen lesz, ha pl. egy lokális szélnyírás miatt a fejekre hullanak ezek a szerkezetek...A futár viharban is kiszállít, de ezek nem lesznek rá képesek...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz lajthabalazs #27 üzenetére
Szélsőséges esetek előfordulhatnak, de a drónok nem csak szupercellában képtelenek repülni, hanem mér erősebb szélben és ködben is, ami nem ritka esemény...
A tudomány a valóság költészete!
-
tatabike
őstag
Viszont egyszerűbben a tudtára adhatod az Amazonnak, ha nem vagy megelégedve a vásárolt cuccal, amit a drón hozott. Visszaküldesz vele 1kg C4-et...
-
leeate
senior tag
Ki akar jönni jövő hétvégén drónlesre a János-hegyre?
[ Szerkesztve ]
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
BlackPriest
őstag
köd nem hinném, hogy zavaró a cuccnak. viszont a demó videón elég sok kérdést vet fel. tényleg a címzett vette e át a csomagot (akár tévedett pár métert a drón gps-e és a szomszédnál landolt, a doboz is jár a csomaghoz, vagy azért jön egy másik drón, hogy visszavigye, mi van, ha sérült a termék, stb)
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz BlackPriest #31 üzenetére
Ameddig fent repked a többiekkel, addig elég a GPS, 10 méter ide vagy oda, legfeljebb nekimegy egy magasabb fának vagy toronyháznak. De amikor ember magasságba ér, villanyvezetékek, szárítókötelek, közlekedési táblák, nem árt ha jól lát, és sem a köd, sem az eső nem igazán kedvez az optikának.
-
BlackPriest
őstag
válasz lajthabalazs #32 üzenetére
van olyan szoftver, aminek egy ekkora gépre elegendő számítási teljesítményt lehet tenni ahhoz, hogy analizálja amit lát és cselekedjen is?
-
Helsing
aktív tag
válasz BlackPriest #33 üzenetére
Olyan szenzorokat simán rakhatnak rá amivel érzékeli ha túl közel kerül valamihez. Szóval mozdulatlan tárgyaknak biztos nem menne neki.
-
lajthabalazs
senior tag
Egy falnak talán nem, de egy antenna, vagy még inkább egy szárítókötél, ami nem nagy, és elektromos tulajdonságokkal sem rendelkezik, szerintem símán eltalálható.
Ami a számítási kapacitást illeti, szerintem igen, a megfelelő kamerával, és előhuzalozott feldolgozással, mint amilyen a Kinect-ben is van, viszonylag kis fogyasztású eszköz is hatékonyan ismerhet fel ezt-azt, kérdés, hogy milyen haladási sebesség mellett képes még a navigációhoz elegendő információt szerezni.
-
MongolZ
addikt
Nagy keletje lesz a jammereknek
-
lajthabalazs
senior tag
-
MongolZ
addikt
válasz lajthabalazs #37 üzenetére
Jammernek hatalmas előnye, hogy azért igen nehéz kideríteni, hogy ki használta...
Egyébként marha kíváncsi vagyok, mert itt a környéken néha totál bezavarnak a katonai adások, volt olyan, hogy ismerős repcsije nyíl egyenesen ment, egyszer csak meg jobbra dőlt és belefúródott a földbe... Na, ilyenkor kié a felelősség? -
MongolZ
addikt
válasz lajthabalazs #39 üzenetére
GPS zavarásra szerintem gondolnak, mert azt a legegyszerűbb zavarni. Én tuti azt csinálnám, hogy ha gyenge/zavart a jel, akkor emelkedjen egy jó ideig.
De egyébként tényleg nem értem, hogy miért bíznak ennyire a GPS-ben, eszméletlen könnyű zavarni.
-
Darthforce92
tag
Egyébként ezek akksival vagy benzinnel működnek? Hogyan oldjak meg a hatótáv kérdését?
-
lajthabalazs
senior tag
válasz Darthforce92 #41 üzenetére
Nem tudom hogy miért nem terjedtek el eddig a benzinesek, de szerintem ez is elektromos, legalábbis a vezetékek, amik az apró motorokhoz mennek inkább elektromosak, mint benzinesek.
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz lajthabalazs #42 üzenetére
Ígyis-úgyis kell bele akksi a sok elektronika miatt, valószínűleg akkor már inkább megéri még nagyobbat beletenni, valamint az ezekhez használt benzin sem olcsó...
-
lajthabalazs
senior tag
Ez azért fura, mert a modellrepülőknél, modellautóknál a benzin volt az elterjedtebb, amikor legutóbb néztem. Egy 1kg-os akkumulátorban van mondjuk 200Wh, miközben 1kg benzinben van 44MJ, ami 12222Wh, egy hatvanas szorzó, még ha a motorok hatásfoka csak 20% is, akkor is 12x nagyobb hatótávot enged a benzin ugyanakkora tömeg mellett, ráadásul ahogy a benzin fogy, csökken a tömege, az akkumulátorról ez nem mondható el.
-
őstag
válasz lajthabalazs #10 üzenetére
Küld. fény. post. !
-
MongolZ
addikt
válasz lajthabalazs #45 üzenetére
Az arányok jók, de a villamos gépeknek kb. 2x akkora a hatásfoka, plusz jóval rugalmasabbak... de a lényegen nem változtat.
De ha egy kvadrokopterrel számolok, az azt jelenti, hogy ha nem akarok egy iszonyú bonyolult meghajtást csinálni, akkor 4 olyan robbanómotort kell beépíteni, amelyeknek nagyobb a helyigénye, mint az elektromosoknak. Nem tudom, hogy a stabilitásra milyen hatással lenne a robbanómotor, gondolok itt a szabályozhatóságra.
De csak ötletelek.
-
törölt tag
válasz horvathkrisz #43 üzenetére
Vagy a város túlvégében, attól is függően, mit rendelsz, s azt melyik céggel küldik ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen