Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #250 üzenetére

  Jobban szemügyre véve, valóban...mert csodálkoztam is, h én W8.1 desktopon sehol se láttam ilyen számológépet... :D
  Amúgy meg nem kell ezt túlreagálni, pont tegnap telepítettem másik gépre 8.1 U1-et, érzékeli van-e érintőképernyő, aztán ha nincs ahhoz állít be mindent. Tehát esetemben egyből asztalra boot stb. + ugye a fentebb bemutatott Classic Shell segítségével full letiltható minden.
  VISZONT én azt mondom, h 8.1 desktop + modern felület együttes használatával az igazi, ha vki annyira óczkodik utóbbitól, akkor használjon inkább Win7-et, v próbálja meg a Win9-et, abből már szeptember végén elérhető lesz a Technical Preview verzió.
  Bár látom a topikjaiban megy az új csempés Start menü ekézése (ahogy számítani lehetett rá) :D , de Classic Shell és társai ott is adottak lesznek, tehát nem kéne abból se akkora problémát csinálni, szerintem.

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #251 üzenetére

  Láttam a képeket és a videót a 9-ről. Ahogy gondoltam nem új OS lesz, csak a 8.1 "továbbfejlesztése" - akiknek nem jön be a 8.1, azoknak aligha lesz csábítóbb a 9 mert van egy csempés startmenüje. Persze lehet külső programokat használni, csak hát szomorú, hogy a Windows idáig jutott. Az XP-s / 7-es siker ezúttal is elmarad, abban biztos vagyok. :U

          it's more fun to compute

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #252 üzenetére

  Megint elhamarkodottan következtetsz és ítélsz...
  Nyilván számítani lehetett rá, h "azt" a vonalat viszik tovább és nem fogják több év fejlesztését a kukába dobni, még ha vinnyog is miatta egy réteg.
  Ezek az előzetes képek, videók meg sok esetben annyit jelentenek, h az adott új funkciókat a meglévő (8.1) rendszeren mutatják be, mert én nem vagyok abban biztos, h Technical Preview, v majd végül az RTM is így fog kinézni.... :N messze van még utóbbi, bő fél év.
  Mert videók alapján inkább lehetne 8.2 valóban, skin, Modern UI uaz, mint a 8.1-ben.
  Egy másik videóban pontosan látszik, h Start menüben meg lehet ritkítani a csempék számát, szerintem manuálisan kitűzhetőek, levehetők a listáról az adott alkalmazások. De hisz uez van a 8/8.1 Kezdőképernyőnél is csempékkel, szabadon kipakolhatók, levehetők, átméretezhetők, csoportosíthatóak stb.
  Másik topikban vki nagyon jól kifejtette ezt a kinézet, gyártói oldalról való megfelelés dolgot [link] nem lehet a jövőben csak a XP/Win7 stílusra építeni mindent...

  Tehát majd akkor legyél benne biztos, miután kijött az RTM és boltokba került, meg miután te rászántad magad végre, h valamelyiket élőben is kipróbáld... ;)

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #253 üzenetére

  Szerintem GoodSpeed kolléga meg pont zöldségeket írt (előfordul ha XP-ről van szó ;) )

  Az egyiknek csak az lenne a fontos, hogy motárháztető alatt legyen új az OS, nekik jó lenne még a Windows XP kinézet is, sőt lehet a Win9x UI is megfelelő lenne. Minden legyen a szokott helyen aztán kész. Ha valakinek enyire mindegy hogy néz ki, de minden maradjon a szokott helyen, akkor miért akarna annyira új OS-t??

  A másik még igénytelenebb mert nekik a rendszer komponensek is maradhatnának változatlanul (Windows XP-t használók a támogatás lejárta után). Mik azok a rendszerkomponensek? Mert ha a desktop, tálca, startmenü, ablakok, ikonok, akkor igen, ezek maradjanak csak, ezektől vindóz a windows. Igénytelenek? Pont hogy nem azok, van egy jogos igényük arra, hogy az évek alatt jól megszokott és bevált módon használhassák a gépüket. Hiszen az nem változott, a PC még mindig PC! Az eközben bejött mobil érintős eszközök felülete hogy jön ahhoz?

  Igazából ők a rémálom az MS-nek, mert nekik nem lehetne új rendszert fejleszteni. Igen, ők a rémálom a M$ részére, de nem azért. Ők is szeretnének új OS-t, ami jobb mint az XP. (miért ne?) Hanem azért, mert nekik nem lehet bármit eladni mint azoknak, akiknek mindegy milyen, csak új legyen és még egy primitív ákom-bákom grafikájú felületet is szépnek kiáltanak ki. Én azt fogadom el, ami tetszik. <-- és itt a pont. Csináljanak olyat, ami nekem is tetszik. A 8 olyan lehetett volna, ha nem erőltetik a metrot hanem választhatóvá teszik, és ha minden új mizéria is kikapcsolható lenne, ha valakinek nincs rá szüksége. (lásd charms bar) Felhasználók tömege tüntetett érte, de a M$ pont le...ta őket. Megoldhatta volna jobban? Meg. Fogadja el és szokja meg akinek 7 anyja van. Az erőszak nem jó megoldás.

  Aztán ott vannak, akik kívül belül újat akarnak, de nekik is meg kell felelni, mert az a tény, hogy újat kapnak még nem jelenti azt, hogy el is fogadják az újdonságot abban a formában. Én meg a M$ helyében rájuk tojnék nagy ívben. Újat akaranak kívül-belül, meg is kapják, és akkor még nem fogadják el az újdonságot abban a formában?? ..mi van? Kik ezek, valami gazdag részvényesek? :DDD

  Szerintem fél év alatt a 9 már nem fog sokat változni, és ha új számot kapott, lehetne nagyobb is a változás, így csak parasztvakítás, bőven elég lett volna a 8.2 is. Majd emlékezz, hogy én már ekkor leírtam! ;) Nem az a gond a csempékkel, hogy ne lehetne pakolgatni, méretezni, átszínezni - hanem hogy csempék! Egyszínű négyszögek, amiken szintén egyszínű piktogrammok vannak - ez az alapvető csempe. Sz@rul néznek ki 2014-ben egy számítógép monitorán! Nekem jobban tetszenek a szép ikonok, az művészi GRAFIKA de a csempe maximum ipari grafika kategória, mint a túristajelzés, vagy a jelzőtáblák. Persze lehet kép is a csempén, meg ikonok is. Előbbivel kis képekké válnak, utóbbi módon meg még idétlenebbül néznek ki. :P És akkor mi lesz a háttérképekkel, a metro felület nem nagyon kedvez nekik. Sokan szeretik a háttérképet, kifejezi az aktuális hogylétünket, évszakot, időszakot, ki mi szerint váltogatja. Azt vártam, hogy végre beállítható legyen a háttérképnél, hogy a nap folyamán cserélődjön, mert este nem az jó, mint pl. amikor süt a nap. Jöhettek volna az animált ikonok, vagy legalább a rákattintás után megváltozók, mint Amigán anno. Én a desktop még személyreszabottabb megvalósításában reménykedtem, és akkor jön a metro.. Primitív felület, amit nem desktopra találtak ki. Nem én vagyok igénytelen.
  Na jó, a "kipróbálásra" mégegy válasz: Mutatnak neked egy négyszögletes kerekű autót. Új. Azt mondod, ez hülyeség, neked nem tetszik már ránézésre sem, jó ahogy eddig volt. De erőlködnek, hogy próbáld ki, csak utána mondjál róla véleményt, majd megszokod ezt is, ja, de ha nem akarod.. Érted már? Lehetne négyszögletes kormánnyal is, a lényeg, hogy lehet valamin látni is, hogy az nem tetszik és ezen semmiféle próbálgatás nem segít.

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • emvy

  nagyúr

  válasz ceia #254 üzenetére

  "Ha valakinek enyire mindegy hogy néz ki, de minden maradjon a szokott helyen, akkor miért akarna annyira új OS-t??"

  Ez komoly kerdes? Joparan vagyunk, akik elsosorban nem a kinezet miatt hasznalunk egy adott OS-t. Ha a Win 8.1 pont ugyanugy nezne ki, mint az XP, akkor is ezer es egy ok lenne a hasznalatara.

  while (!sleep) sheep++;

 • ceia

  őstag

  válasz emvy #255 üzenetére

  De minden a szokott helyen lenne.. Akkor mi is marad? A biztonság, új IE, és olyan dolgok, mint a store, és one drive támogatása. Ezek a userek túlnyomó részét nem érdeklik. Engem sem. Na jó, a biztonság egy kicsit, majd ha netbankolok, mert tervezem. De arra bőven jó a 7. Vagy inkább arra Linuxot fogok használni ;)

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • emvy

  nagyúr

  válasz ceia #256 üzenetére

  XP-hez kepest szerinted ennyit ad a 8.1, ami erdekes egy felhasznalonak?

  [ Szerkesztve ]

  while (!sleep) sheep++;

 • ceia

  őstag

  válasz emvy #257 üzenetére

  Igen, vagyis alig valamit. Ténylegesen csak a biztonság, ami értékelhetően jobb benne. Átlag felhasználót nézve, nem extrém mobilozós, felhőzős, gazdag vásárolgatós, egyetemista kockát ;)

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • #41133696

  törölt tag

  válasz ceia #256 üzenetére

  SSD-k teljes körű támogatása (oké, azt már a 7-is, de az XP nem), a modern CPU utasításkészletének kihasználása, és megkövetelése... stb...

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #254 üzenetére

  Az ilyen userek, mint te, a tipikus "rémálom" az MS-nek, mert nektek tényleg nem újat fejleszteni, te csak akkor lennél boldog és elégedett, ha Win9, de 10,11 stb. 9x, v 100%-ban az XP-re hajazna... :D
  Az asztali része uaz az szinte az újabb rendszereknek is, mint a Win7-nek és ki mondta , h 8-cason csak Metrón kell dolgozni? Ahogy azt a kis eltérést sokan az XP-ről 7-re váltásnál bőven meg tudták szokni, kényelmesebbé is tette a használatot úgy új rendszerekre váltásnál is meg lehet.

  Itt eleve az a röhejes, h akiket te próbálsz támadni és okítani, mindenki hosszú évekig használt XP-t, van aki azon nevelkedett (pl. én), de ellenben itt mki használta talán a Vistát is, de Win7 és Win8/8.1 rendszereket biztos, van aki még Linuxot is kipróbált. Tehát van mkinek összehasonlítási alapja és tudja miről beszél.
  Ellenben itt vagy te, aki életében XP-n kívül más rendszert jóformán nem használt, fogalma sincs új Windows-okról úgy igazán (fenti kérdéseket is kerülted) és úgy látszik nem is akar és nem is lesz.... :U
  Mert ha lenne, tudnád, h nem érdemes ilyen pitiáner dolgokon leragadni, mint az ikonok és társai.

  Egyébként 8.1 Metro felületen is be lehet állítani, h mutassa az asztali háttérképet, "Asztali háttér megjelenítése indításkor" [link], és ha desktopon az van beállítva, h x percenként váltogassa, akkor az Metrón is megjelenik.... ;)
  És még te állítod erővel, h minek kipróbálni, mikor még ilyenekkel sem vagy tisztában...

  [ Szerkesztve ]

 • ceia

  őstag

  (#259) GoodSpeed Átlag user SSD-t sem használ, szerintem a legtöbben azt sem tudják, mi az. Modernebb CPU-t se nagyon. Nekem is csak E3300 van és egyelőre megfelel, az SSD meg nem éri meg.

  (#260) emvy Örültem. :) Gondolom, akkor rád illett a leírás.. Nem sértésnek szántam :R és tudom hogy a PH-n nagyrészt ilyenek vannak, de az átlag PC használó nem ilyen. Tudod mire használja az átlagember az átlag gépét? Netezés (olvasgatás, letöltés, FB, online játék..) DX9 játék, zenehallgatás, filmnézés. Nagyjából ennyi. Ezeken mit javít a win8, hogy érdemes legyen kiadni rá 27 ezret?

  (#261) King Unique Neked miért baj az, ha valaki a megszokott és bevált módon akarja használni a gépét? Nem támadok vagy okítok én senkit, te kötözködöl velem amiatt, hogy nekem miért nem tetszik a 8. Már leírtam párszor, ha nem érted, sajnálom. A 7-et fel fogom rakni. A 8 nem jobb semmivel a 7-nél, addig nincs értelme küszködni vele, amíg jó lesz a 7. Az még néhány év. :P

          it's more fun to compute

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #262 üzenetére

  Nem nagy szám manapság az SSD és nem kell vkinek IT-szakinak lennie, h ilyen legyen a gépébe, de fogjuk rá, h még nem annyira elterjedt a nép körében.
  Innen fúj a szél, h pénzt kell kiadni érte... Nyilván, aki technológiai analfabéta és nem érdekli semmi, annak elég XP is, csak vannak olyan fogalmak is, mint kényelem, biztonság, stb. Ilyen hozzáállással maradhatna még 10 évig az XP, bár nem biztos, mert a Full HD filmeket a régi gépek 1 magos procija már most se annyira viszi, sőt alig, a 4K-t meg biztos nem fogják. És mivel egyre terjed, egyre gyorsabb a net, még mielőtt ráfognád, átlag user igenis tölthet le Full HD filmeket lazán.

  Azért, mert az pont nem igaz :N , a megszokott bevált módon tudod asztalon használni a Win7/8.1/ és vsz 9-cet is, programtelepítés, felépítés, netezés, filmnézés stb., ugyanúgy történik azokon is. Azt a kicsi változást, ami pl. XP-hez képest pl. egy W7-nél van, meg bőven meg lehet szokni. Ha ugyanezt Linuxra állítanád, na ott már kicsit máshogyan vannak a dolgok, azt többet kell szokni, azzal még egyetértenék. De, azok állítják az előbbit jellemzően, akik ki sem próbálták és nem használták az új rendszereket...
  Leírtad, h bajod van Metroval, de ott asz asztal, aminek jobban tetszett a kinézete, mint a Win7 féle Aero Glass, akkor?? Te felrakod a 7-est, mikor nem tetszik? Ráhúzol XP témát, v kikapcsolod Aerót, v mit csinálsz vele? És, ha már 8-ra sajnálod kiadni a pénzt, akkor 7-re mért tennéd, nem virágbolti lesz az majd? :D
  Az, h a 8 nem jobb semmivel, nem tud többet semmivel, azt is megint az olyanok állítják, akiket e téren nem érdekel semmi és nincs vele tapasztalatuk...
  De hisz jön a Win9, akkor az se, az se fog megfelelni igényeidnek, mert már a korai előzetes, korántsem kész tesztverzióból látod, milyen lesz az RTM??

  Illetve ott a bibi, h a kritika részedről nagyon egyoldalú.... :U Linuxok, új Windows-ok --->szarok, 0 grafika, nem kell semmi újdonsága, de hisz mi értékelhető van bennük? Aztán egy XP vajon mi?? Technológiailag elavult, kényelmetlen, szépnek és jó grafikájú rendszernek nem igazán mondható....Szerintem akit megkérdeznek, jellemezze felületét 2-3 szóval: puritán, fapados, ronda jutna először eszébe.
  Itt PH-n felmérést végeznénk, h aki használt XP-t (mki szinte) és újabb Windows-okat, azok közül ki akar visszaváltani XP-re ??? Szerintem SENKI....

  Azt meg mki tudja, aki kicsit is benne van az IT világában, h egy programról, OS-ről csak akkor tudsz teljes képet alkotni, ha használod. És nem minden csak pusztán a felület, hanem élesben tapasztalsz csomó dolgot, ami adhat más pluszt, illetve kinézet is szokható bőven.
  Mondhatnám a saját példámat Linuxok kapcsán, amíg nem használtam, nagyon sok dologról fogalmam se volt és hiába néztem videókat, teszteket...elsőre nem tetszett az Ubuntu, aztán másodjára nekifutva, kifejezetten bejött. :)

  [ Szerkesztve ]

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #263 üzenetére

  SSD nem éri meg átlagos pc használat esetében. Komplikált a használata, rövid az élettartama, drága. Az árából inkább 2TB sata3 HDD és sokkal jobban járok. (most 500-asom van és 1 terás lesz hamarosan)
  4k ma még luxus de még a blu-ray is túl drága átlag fizetéshez. Full HD megy XP-n dual core és alaplapi vga-val.. amiatt nem kell váltani.

  Azért én nem hasonlítanám a 8 kezelhetőségét egy XP-éhez. A 8 komplikáltabb, az XP egyszerűbb. A 7 akkor már kevésbé tér el az XP-től, leszámítva pár irritáló és felesleges dolgot de legalább mindegyik kikapcsolható. És igen, másik skinnel fogom használni, 8-as skinnel és külső startmenüvel! Olyan lesz, amilyennek a 8-nak kellett volna lennie ;) Tessék, egy átlag felhasználó kipróbálta a 8-at és nem kért belőle Mum tries out Windows 8

  Az XP elavultsága szubjektív dolog - bizonyítja ezt a máig magas használati aránya. Számomra kellemes a felülete, nem ronda. A metro a ronda, puritán, lepusztult (mintha karakteres képernyőn menne grafikus helyett) a 7-é pedig egyszerűen unszimpatikus. Kidolgozott felület, csak a stílusa nem jön be.
  Különben miért kéne bármit is "megszoknom"? A M$ csináljon olyan OS-t, ami elnyeri a tetszésem, hogy megvegyem. Nem nekem kell megszokni, ez téves gondolatmenet. Nem ingyenes OS, ha a pénzemre pályáznak, hát szedjék össze magukat :D Na persze, tudjuk jól, hogy monopol helyzetüket használják ki pofátlanul amikor meg sem próbálnak szélesebb igényeknek megfelelni. A desktopra bootolást (még jó..) és a szánalmas start menü változatot aligha nevezném annak.

          it's more fun to compute

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #264 üzenetére

  És ez megint ki mondja, használsz SSD-t...???
  Egy rendszernek való (60-120 GB), azért nem annyira drága manapság, élettartam terén is max vezérlés szállhat el benne, de az is inkább csak a gagyibbakban. Komplikált használatot nem értem?
  HDD-k terén rengeteg a selejt manapság, abban is jóformán csak a drágább, felsőbb kategóriás típusok az igazán megbízhatóak.
  Lehet nem mkinek van Blu-ray lejátszója, de azt akkor úgyis azon nézné, HD-Ready/ Full-HD filmeket meg nem nagy cucc letölteni. A másik, h neked még jobb géped van, amibe kéne +RAM és Win7/8.1 vígan menne rajta, de nézz meg egy átlag XP-s, régi P4-es, 1 magos Celeron procis, 256 MB - 1 GB RAM-os gépet...azon 1920 x 1080-as filmek már akadnak rendesen... ;) Akinek meg erősebb gépe van, az jellemzően így-úgy tesz rá legalább egy Win7-et.

  Atya ég, komolyan azzal a videóval akarsz érvelni... :U Ismerős a sorozat, mert a hölgy egyébként Linuxokat és egyéb rendszereket szokott tesztelni, többnyire elégedetten. De egyrészt ez 1 db user, másrészt sima 8.0 és 2012...folytassam még?
  Win7-et így elcseszni, W8 téma + külső Start menü, kikapcsolni ezt-azt, ujj.... :W Esélyt se adsz neki, máris egyből át akarod szabni XP-re, mert ha ugye nem úgy néz ki, v vmi máshogy van benne, akkor más mindjárt sz@r...de te dolgod, felőlem.

  Hát lehet Modern UI, metro appok nem az Aero Glass jegyében készültek, de eleve mit vártak sokan, egy RT-n, WP-n is ilyenek, ott mégse kritizálják a felületét. Másrészt azért XP fapados kinézetéhez képest, még ezek is dízájnosabbak, de igaz ez szubjektív. Az, h XP-t máig használják nem kevesen, 2 fő oka van: anyagi és kényelmi/ lustaság....nehogy már költeni kelljen új gépre, OS-re, nehogy már le kelljen menteni adatokat, újra felrakni programokat stb.
  Ha sokaknak megfelel Win7, de egy 8.1 is nem kevés usernek, neked meg egyik se, akkor talán azon kéne elgondolkozni, h nem feltétlen az OS-ben van a hiba... MS meg külön a te kedvedért nem fog Win9 néven XP 2.0-t kiadni, de 7.1-et se...

  [ Szerkesztve ]

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #265 üzenetére

  Az SSD-k komplikáltsága: pl. ott a trim, meg szakértőzni kell ahhoz, hogy úgy használd, hogy ne menjen hamar tönkre, (pl. kevés írás legyen) A HDD-knél nincs semmi komplikáció, partícionálás és formatálás, és használhatod. Nem kell pont attól óvni, ami miatt venné az ember, vagyis hogy dolgozzon! Nekem mindig jól szuperáltak a HDD-k, jót kell venni (WD) Vinyóval is kielégítően gyors minden, nem adok ki pénzt és görcsölök az SSD-vel, hogy másodperceket nyerjek.

  Azok a videók nagyon is jól mutatják, hogy egy átlag userre hogy hatnak a különböző OS-ek, pl. a Win8.. Simán vállalom, hogy egy user kategória vagyok Dianaval, részemről a megtiszteltetés :R Bár ő ekkor már 7-et használt, amire Vista után váltott és mégsem tetszett neki a 8! Megjegyzem, minden Windowst classic felülettel használt. Azóta már ő is 8-at használ, de Classic Shell-el és a megszokott klasszikus felülettel! Ő is utálja a metrot! Láttam sok videót vele, tudom hogy pl. a Linux Mint is tetszett neki. Kevesebb igénye van a felülettel kapcsolatban mint nekem, a logikus és egyszerű kezelés érdekli de azért a metronál már ő is rendesen kiakadt. :DDD Meg is mondta, ez nem fejlődés, ezzel visszatértek a kezdetekhez. Hát kb.

  Igen, a Win7 ilyen "elcseszése" teszi majd használhatóvá számomra. Különben kipróbáltam melóhelyen (baráti körömben nincs 7/8!) és nem tetszett rajta semmi. Egy sci-fi filmben elmenne, de tartósan fárasztó a szemnek (és a jóízlésnek). Én nagyon sokat gépezek, nem is hinnéd, mennyit.

  Abban nincs igazad, hogy az XP fapadosan néz ki és hogy a 8 nem.. Gondolkozz már kicsit, mit jelent a fapados? Puritán, egyszerű. Na most bármilyen két azonos elemet összehasonlítasz a két OS-ben, (tálca, ablak, ablak-ikon, OK gomb, slider, start gomb..) Melyik a puritánabb kinézetű? Az XP-ben ez mind sok színt, színátmenetet használó 3D hatású grafika, a 8-ban pár vonal és egy háttérszín.. Hadd ne demonstráljam már képekkel, tudod, melyiken hogy néznek ki ezek az elemek.. Nyilván az újabb OS-ek felülete több funkciót tud, tehát funkcionálisan fapadosabb (egyszerűbb) az XP. (pont ezért is szeretem) De a kinézetet ne keverd össze a felület nyújtotta szolgáltatásokkal. Kinézetre pont a 8 a fapados, az XP nem. Csak míg a metronál ez a fapadosság primitív hatású lett, a desktop része inkább designos, letisztult ún. clean. A 7 másik történet, az meg túl lett cicomázva szvsz. csicsa a köbön.

  Nem csak nekem nem tetszik a 8, hiszen sokan nem váltottak 7-ről sem, biztos ők is kényelmesek. ;) Csak itt a PH-n van nagy 7/8 hype, más fórumokon osztják rendesen főleg a 8-at, de a 7-ben is sokan letiltják az aerot meg ezt-azt. Nincs is ezzel semmi baj, akkor jó egy OS, ha lehet személyre szabni sőt, lenne igény még részletesebbre is. Csak te áradozol a gyári default használatról, mert neked az pont jó. Örülök neki, de hidd el vannak, akiknek nem tetszik minden okosság. Itt pl. a charms bar előugrásának letiltásáról szól a cikk, és olvasd csak el lent a hsz-eket, csak nem lusták ők is megszokni..? ;]

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  Nem tudom, tisztán Win8 felület-e, de ez bejön. Ezzel lenne jó a Win7! :)

  Vagy még inkább ezekkel a színekkel, jobban tetszene.

  Innen származik a kép, lehet hogy nem teljesen Win8 a virtuális gép miatt..? [link]

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #266 üzenetére

  Akkor még nem próbáltál SSD-t, mert minden jóval gyorsabb, nem csak a boot, de programok indulása is azonnali stb., de felesleges mondani...TRIM új rendszereknél eleve támogatott, élettartam meg korántsem annyira kritikus, mint amilyennel ilyesztegetik a népet...[link], [link].
  Aztán ki az a Diana, elé tettek egy sima 8.0-át, nyomkodta 10 percet, szerinted ez mérvadó, ez tapasztalat...?
  Csak azért lájkolod az XP-t, mert csak azt azt ismered, ahhoz vagy szokva...nem csak itt PH-n favorizálják újabb Windows-okat (amúgy nem véletlenül), szerintem más, akár külföldi fórumokon is, ha megnéznéd. Aki tudott, menekült róla és semmi pénzért nem váltana vissza. Ad, akár egy 8 is felület terén extrákat, bizonyos "effekteket", de főleg egy 7, de akármelyik modern KDE, Cinnamon felületű Linux is simán veri ilyen terén az XP-t. Egész ablakmegjelenítése, bizonyos programfelületek megjelenése is kicsit "lepukkantabb" rajta. Akinek annyira számít a szép felület, annak nem az XP féle lesz a No.1, max annak, aki mást még nem használt.
  Az, h xy akár itteni, akár külföldi fórumon, a sok agyas mit, hogyan tákol a rendszerben, egy dolog, de aki használja, az pontosan tudja, h a Charms Bar se csak úgy random ugrik elő a semmiből, hanem csak jobb felső/alsó sarokba mozgatva a curzort és előbbi rendszerszinten is letiltható, ha láttad feljebb.

  De kár ezeket magyarázni, mert, míg nekem, v másnak itteni topikból van mind2 oldalról tapasztalata e terén, napi szinten használja új rendszereket és használta hosszú évikig XP-t is, addig neked (még) nincs....ergo egyszerűen bizonyos kijelentések HITELTELENNEK hangzanak a te szádból...
  Majd több rendszer és x hét/ hónap gyakorlati tapasztalat után kéne újból előhúzni a témát... ;)

  Win Server 2012 Win8 felületre épül, még csempe is van benne, Windows/ Microsoft Azure meg megint más (felhő alapú), ezeket átlag user nem nagyon próbálgatja.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #267 üzenetére

  Az Azure felülete nyilván kicsit más néhol, nekem ez a kékes nem is igazán tetszik. :N
  Viszont a második kép, az alsó, az full Win8 stílus, nekem is hasonló van egyik gépen beállítva. Eleve a témától, háttérképtől függ, ahhoz állítja automatikusan az ablakkeretek, tálca színét is, de az asztal ---> jobb klikk --->személyre szabás résznél tetszőlegesen variálható.
  Amúgy, meg ha alapból a 8-cas asztala jön be, akkor megfontolandó, h valóban a 7-essel kéne-e szórakozni, mert ahogy arra 8.1 skint, úgy 8.1-re 7-es skin téve se mindig teljesen olyan, mint az eredeti...

  mondjuk az röhejes, h ha annyira ocsmány a többség által, akkor mért csináltak W7-re, W8 skint, de mindegy...? :D

  [ Szerkesztve ]

 • emvy

  nagyúr

  válasz ceia #266 üzenetére

  > Az SSD-k komplikáltsága: pl. ott a trim, meg szakértőzni kell ahhoz, hogy úgy használd, hogy ne menjen hamar tönkre, (pl. kevés írás legyen)

  WTF did I just read?

  Nem, ugyanugy nem kell szakertozni, mint egy mobiltelefonnal. Nem kell foglalkozni a trimmel (minden OS kezeli magatol), nem kell keveset irni ra. Ezenkivul nincs hangja, nem problema, ha mechanikai behatas eri.

  > Vinyóval is kielégítően gyors minden,

  Most kb. azt mondod, hogy Pentium 2-t hasznalsz, mert azzal is eleg gyors minden. Es mielott az mondod, hogy tulzok: a HDD->SSD valtast kb. mindenki ugy eli meg, mintha ot evet ugrott volna elore az idoben.

  while (!sleep) sheep++;

 • Bogyó bá'

  veterán

  válasz emvy #270 üzenetére

  Na meg nem OCZ SSD-t kell venni... :D

  Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

 • ceia

  őstag

  (#268) King Unique A linkelt cikkektől éppenhogy megerősödött a véleményem, nem kell SSD. Nekem kb. vízhűtés kategória, azaz biztos nagyon hatékony, de annyira nem vagyok őrült ;)
  A Win7 kezdettől nem tetszik. Nem hittem volna hogy egyszer leírom, de az utolsó normális desktop OS a M$-tól. Egyszer fel fog kerülni a gépemre, és addig fogom használni, amíg csak lehetséges. Szerencsére van még jópár éve hátra, + utána is menni fog még párat. (olyan lesz mint az XP!)

  (#269) King Unique A 64 bites Win7 is tudja azt, amire kelleni fog: biztonságos, dx10, 8GB ram. A Win8-at és azzal az új vonalat nem akarom támogatni a megvásárlásával :N
  Akinek nem tetszik a 8 desktop, annak az aero hiánya miatt főleg. Na legalább én azt nem hiányolom belőle, felőlem a 7-be sem kellett volna.

  (#270) emvy Véded amit kedvelsz és emiatt írsz olyat, ami nem egészen igaz.. A trimet is ellenőrizni kell, hogy működik-e. Az alignálásra is oda kell figyelni. Mindenütt azt írják, hogy nem szabad teljesen kihasználni a tárhelyet, kell 10-20 % meghagyás. Mivel az írások csökkentik főleg a használhatósági idejét, törekedni kell arra, hogy ne legyen sok írás rá, pl. temp és cache is legyen más meghajtón. A WD-m is nagyon csendes, nem rugdosom a gépet, szóval nem lesz semmi baja, és ez már 4 éve megy extrém sokat, de még mindig 100%-os.
  Elhiszem hogy SSD-vel sokat gyorsul a rendszer, de nem vagyok oda annyira a gyorsaságért, hogy ennyit kiadjak érte és xarakodjak vele. Nekem elég jó így is, villám az XP-m ;]
  Azért az "okos" telókról sem igaz, ha azt akarod hogy rendesen működjön, bele kell mélyedni abba is. (root..stb) Találd ki, nekem van-e..

          it's more fun to compute

 • #19617792

  törölt tag

  válasz ceia #272 üzenetére

  "A trimet is ellenőrizni kell, hogy működik-e."

  csak opcionális ellenőrzés, mert 7 óta, de talán még a Vista is magától kezeli (friss)telepítés után. előkövetelmények legyenek meg: AHCI mód, de van SSD, amelyiknek ez se kell. utána teendő egy szál se.

  "Az alignálásra is oda kell figyelni."

  friss install esetén erre sem kell figyelni, a 7/8 telepítő ezt is automatice megoldja. klónozás esetén előre el kell készíteni a partíciós táblát, de lehet a klónozó progik már ezt is megoldják.

  "Mindenütt azt írják, hogy nem szabad teljesen kihasználni a tárhelyet, kell 10-20 % meghagyás."

  ez is csak opcionális, mert a megfelelő wear levelinghez jellemzően hagynak gyárilag plusz, nem elérhető tárhelyet (over-provisioning).

  "Mivel az írások csökkentik főleg a használhatósági idejét, törekedni kell arra, hogy ne legyen sok írás rá, pl. temp és cache is legyen más meghajtón."

  tehát vegyünk el SSD-től munkát, hogy kíméljük, mikor azért vettük, hogy üveghangon repesszen vele a gép és minden. fuck logic? ne erre torrentezz, a többi nem érdekes.

  "A WD-m is nagyon csendes, nem rugdosom a gépet, szóval nem lesz semmi baja, és ez már 4 éve megy extrém sokat, de még mindig 100%-os."

  kösd le a WD-t míg BIOS-ban vagy. na. olyan SSD-vel.

  "Nekem elég jó így is, villám az XP-m"

  SSD-vel meg kirepülsz az univerzumból, annyival gyorsabb. XP is, mondjuk XP kicsit sügér az SSD-hez.

  "Azért az "okos" telókról sem igaz, ha azt akarod hogy rendesen működjön, bele kell mélyedni abba is. "

  nem szükséges. nem LG / Samsung custom bloatware-s cuccot kell venni és akkor nincs mit gyomlálni. gyári Nexus telefon pöcc-röff megy. aztán most WP-m van. root / unlock mint olyan van valamiféle, de kell a francnak. pöcc-röff megy.

  [ Szerkesztve ]

 • ceia

  őstag

  válasz #19617792 #273 üzenetére

  Az a kis zümmögés egyáltalán nem zavar, a ventik hangosabbak. Amúgy meg úgyis vinyó mellé szokás betenni.. Nem azt mondom, hogy baj lenne ha még gyorsabb lenne minden, de ennyi pénzért nem éri meg, mivel tényleg jól elvagyok így is. Annyiba kerül, amiből kijönne 2TB vinyó.. De azt is csak 1TB-ot fogok venni, ha majd rászánom magam, hogy újra rakjak mindent.. :P
  Google és M$ teló? :Y Na ezt inkább nem is láttam.

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • #19617792

  törölt tag

  válasz ceia #274 üzenetére

  akkor amit keresel úgy hívják, hogy: SSHD. 1-2 TiB vinyó egy kis SSD cache-sel egybeépítve. még az is fényevekkel gyorsabb, mint a normál HDD... a sima HDD-től mint rendszermeghajtótól szabadulni kell tűzzel-vassal.

  "Google és M$ teló? :Y Na ezt inkább nem is láttam."

  amíg ez a kettő (három Apple-lel együtt) prominens, addig vagy kémkednek vagy kémkednek telefonon keresztül.... plusz asztali Windows, facebook, Google kereső, ami USA-ból jön és nem open-source arra (kb) törvény írja elő, hogy le lehessen hallgatni, úgyhogy mindegy mivel próbálkozol.

  [ Szerkesztve ]

 • #41133696

  törölt tag

  válasz emvy #270 üzenetére

  Pontosan, Példának ott van az én 2004-ben tervezett alaplapos gépem.

  ASUS A8N-SLI (2005 végén vettem újonnan), még az AHCI-t sem ismeri, Így NCQ sincs de van rajta SATA 2, és ez az SSD van benne: Kingston SSDNow V100 64GB. Ami már több mint 3 éves. Az AHCI hiánya nem pozitívum, de nem is tragédia mert Windows 7-nél az MS rendesen megoldotta a dolgot:

  "1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?

  Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
  Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et.
  Ezen általános megállapításoktól függetlenül lehet találkozni olyan -tipikusan Intel- IDE driver-ekkel, amelyek továbbítják a TRIM-et, de legbiztosabb ellenőrizni illetve én minden esetben azt javaslom, hogy le kell cserélni az OS alap IDE driver-ére.
  "

  Forrás: http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_telepitesi_utmutato_ahci_edition.html

  Szerk: és igen, dimenzióugrással felérő élmény volt SSD-re átállni annál a két magos rendszernél. Van benne HD-s 4670-es VGA, és 3 GB RAM, és így SSD-vel megtámogatva, majdnem 9 évesen is tökéletes Internetezéshez, Youtube HD Stream nézéshez is.

  [ Szerkesztve ]

 • emvy

  nagyúr

  válasz ceia #272 üzenetére

  > A trimet is ellenőrizni kell, hogy működik-e.
  Nem kell, minden modern OS automatikusan kezeli, evek ota.

  >Az alignálásra is oda kell figyelni.
  Nem kell, kiveve ha bitrol bitre masolsz ra particiot -- aki ezt megcsinalja, annak nem nagy ugy az align egyebkent sem.

  > Mindenütt azt írják, hogy nem szabad teljesen kihasználni a tárhelyet, kell 10-20 % meghagyás.
  Nem kell, van overprovisioning.

  > Mivel az írások csökkentik főleg a használhatósági idejét, törekedni kell arra, hogy ne legyen sok írás rá, pl. temp és cache is legyen más meghajtón.
  Totalis okorseg, egy SSD-t joval tovabb hasznalhatsz massziv irassal, mint egy atlag HDD elettartama.

  Szoval osszevissza beszelsz.

  while (!sleep) sheep++;

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #272 üzenetére

  Többiek leírták SSD kapcsán, amit kellett, sokat nem is akarok hozzáfűzni...
  Itt eleve árával van a fő problémád, ennyi. Ha adnának ingyen egyet, szerintem ugyanúgy beraknád a gépedbe a HDD helyére/ mellé és ámulnál milyen gyors.
  Ha kezdetektől nem jön be a W7, minek akarod feltenni, ez az "átszabás" se annyira az igazi ám...? Olyat meg, h melyik Windows a jó, melyik nem, szerintem látatlanba, használat nélkül nem kellene kijelenteni... :U
  Ezt a 8 GB RAM dolgot nem értettem, annyi lesz majd gépbe pakolva :F
  Csak mert ugye 32 bites verziók eleve 4 GB-ig kezelik, 64 bites Home Basic ---> 8 GB (de ilyet kapni nem nagyon lehet kereskedelmi forgalomban itt nálunk). Professional ---> 16 GB, Ultimate/ Enterprise ---> 192 GB.

  Nem tudom meddig akarod még húzni ezt az XP dolgot, de pl. fő AV gyártók is 2015/ 2016 körül megszüntetik XP-re a supportot, igaz Kaspersky 2018-ig kitolja, de régi gépekre az felejtős....bár a tieden talán még elmenne ??
  8+ felfelé nem veszed meg, jó...akkor a 7-est mégis, ja hisz le lett írva, az megfelelne félig-meddig talán, v ki tudja, ilyen speciális igényeknek eleve nehéz megfelelnie bármely OS-nek? :D
  Még most lehet kapni pár hónapig gondolom Home Premium verziót, de év végére, illetve jövőre elvileg csak Professional lesz elérhető, legalábbis hivatalosan.
  Egy 8.1, v egy 8.1 Pro sem nagyon drágább és vsz Win9-nek is hasonló árazása lesz majd.

  [ Szerkesztve ]

 • #19617792

  törölt tag

  válasz King Unique #278 üzenetére

  "64 bites Home Basic ---> 8 GB (de ilyet kapni nem nagyon lehet kereskedelmi forgalomban itt nálunk). Professional ---> 16 GB, Ultimate/ Enterprise ---> 192 GB"

  korrekció: Home Basic - 8GiB, Premium - 16, Pro/Ent/Ult - 192. ha jól emlékszem, forgalmazás elején a Basicet is meg lehetett venni OEM kiadásban. de erre mérget már nem vennék.
  árra meg esetleg bepróbálhatja 8.1 esetén a g2a-t. átlag 15€ juthat hozzá. ha bejön, boldogság van.

 • King Unique

  félisten

  válasz #19617792 #279 üzenetére

  Na, nézd csak, tényleg, HP kimaradt, Prof is 192...ott a pont. hiába, éjjel már...
  Basicet eredetileg inkább fejlődő országok (pl. India) piacára szánták, nem az EU-ba, az, h itthon lehetett e kapni, passz, de most biztos nem. és amúgy értelme sem volt, mert elég fapad kiadás
  Azért g2a egy kicsit rizikós, kulcsok eredete is kétes...persze volt akinek bevált W8 topikban, de ott van a DE...

  [ Szerkesztve ]

 • #41133696

  törölt tag

  válasz King Unique #280 üzenetére

  Meg attól, hogy "bevált" még nem lesz jogszerű. Persze sokakat ez nem érdekel.

 • King Unique

  félisten

  válasz King Unique #280 üzenetére

  Tudom, azért is írtam a DE szócskát... :)
  Amúgy nem tudom milyen kulcsok azok, v honnan szerzik, esetleg MSDN kulcsokat adogatnak el egyesek, de kicsit sántít a dolog...
  De még így g2a-val is, ha úgy nézzük, még ez is jobb megoldás, mert legalább hajlandó érte fizetni vmennyit a user, de a többségnek eleve derogál és ugye tudjuk honnan szerzi be és aktiválja be a rendszert... :D

  [ Szerkesztve ]

 • Storms

  őstag

  üdv

  Windows 7-ről érdemes már 8.1-re átállni? Olvastam , hogy kijött egy frissítés Win 8.1-re amivel már lesz "hagyományos" start menü. Eddig azért nem álltam át Win 8.x-re mert nem volt start menü és engem nagyon zavarnak ezek a csempék... Win 9-ben vagy 10-ben lesz már start menü?

 • King Unique

  félisten

  válasz Storms #283 üzenetére

  Hali!

  Mint már írták W8 topikban, maga a rendszer gyorsabb, xy újítása miatt alapból érdemes lehet felrakni.
  DE, az a kérdés, sztereotípiák, mítoszok mennyire lettek beléd rögzölve az új rendszerrel kapcsolatban :F
  Mert Start menü az nincs, csak Start gomb és annak menüje, ami szintén hasznos, de nyilván előzőt nem váltja ki, illetve tudsz rá felrakni külső Start menüt, amiben szinte minden modern UI-hoz kapcsolódó dolgot le tudsz tiltani. Korábban írtam is róla [link].
  Tehát összegezve, ha ez a megoldás így elfogadható, akkor bátran meg lehet próbálni a 8.1-et, ha nem és már a csempe puszta megléte zavar a rendszerben, akkor szerintem nem kéne erőltetni és maradj inkább a Win7-nél.
  Vagy megvárod a Win10-et, bő fél év múlva kint lesz az is, viszont Modern UI, csempe lesz abban, igaz visszafogottabb, szolidabb tálalásban. Illetve minden bizonnyal W8-ról ingyen lehet majd W10-re upgrade-elni.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés