Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
"Itt az ideje azokra az emberekre építeni, akik ténylegesen használják a termékeidet, nem a mondabéli fogyasztókra, akik nem fogják kidobni egyszerűbb androidos és iOS-es eszközeiket csak azért, mert ti azt szeretnétek."
egyet értek az ipsével
de ezt buktát olyan egyszerűen elkerülhetik/elkerülhették volna ha telepítés közben választani lehet/lehetett volna, hogy hagyományos vagy új megjelenést akar az ember
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Elég sokáig hitt abban, hogy jó lesz a Windows 8...
Azt egyébként nem értem: ha az a probléma, hogy Sinofsky tervezte a W8-at és sikertelen lett, akkor miért ostorozza a céget azért, hogy egy csoport tervezi az Update-et? Nem tűnik konzekvensnek...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
TigerCat
nagyúr
Egyetértek a cikkvégén írtakkal. Elsősorban munkaeszközként kell tekinteni rá és arra is kell használni, mivel ez a legalkalmasabb erre a célra. Viszont azt professzionálisan tegye. Stabilan, sallangmentesen. Aki pedig otthoni célra veszi meg, annak legyen minden vicik-vacak média, vagy akár érintő kijelző támogatás.
A jelenlegi felállás azért nem tetszik, mert felemás. Nem csak a modern vs. desktop felület, hanem mert össze-vissza van minden. Aero nélküli ablakok, lapos felületek és 3D-s ikonok, mappák, stb. Nem egységes, nem szép. Windows 7-ről nem szívesen váltanék rá...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
nagyúr
Én a napokban újra neki futottam a Windows 8.1-nek és úgy tűnik az Atheros megoldotta a wifi driver hibáit, de 2 3rd party program mindenképp kellett, hogy emészthető legyen nekem ez a rendszer, a Start Menu X és a 8GadgetPack(igen azon kevesek közé tartozom akik használták a gadgeteket Win 7-en). Pattogós, gyors a rendszer de totál felesleges a Modern UI, egyáltalán nem használom, értelmét se látom, jó lenne ha teljesen ki lehetne kapcsolni. Meglátjuk mikor térek vissza Windows 7-re, nem adom fel könnyen, megpróbálok kitartani.
Thanos was right.
-
Mrsoska
csendes tag
Nem teljesen értem, megjelenés óta használom, elégedett vagyok vele. Persze, aki nem fogékony az újra, annak elfogadom, hogy furcsa lehet a kezdetekben. De, hogy a 8.1 után mi a hátránya egy átlagos felhasználó szempontjából a Win 7-hez képest, azt nem tudom.
Elégedett voltam persze a korábbi oprendszerrel is (7), de ha az ember nem a média által belehajszolt zsigeri gyűlölettel közelítette meg a nyolcat, akkor szerintem 10-15 perc alatt simán belakható lett, és adott esetben gyorsabb is a használata.
hunfloorball.hu
-
isizakhi03
tag
"Itt az ideje azokra az emberekre építeni, akik ténylegesen használják a termékeidet, nem a mondabéli fogyasztókra, akik nem fogják kidobni egyszerűbb androidos és iOS-es eszközeiket csak azért, mert ti azt szeretnétek."
Hatalmas nagy tisztelet a csókának.
Remek cikk lett, köszönöm.
Intel Haswel i5 Feel the Real Power !
-
Steve1207
veterán
Egyetértés, de ettől függetlenül még mindig azt lehet mondani, hogy a legstabilabb, amit valaha használtam. Engem pl a start menüs baromság egyáltalán nem izgatott soha, mivel egy jobb klikk a tálcán és eljutsz mindenhova, úgyhogy a Metro-ból nem használok semmit se, nem is láttam az első indulások óta. Az aero hiánya zavart, viszont így még letisztultabb, ami szintén nem baj.
(#5) Mrsoska: na igen, az otthoni felhasználók csak rinyálnak ok nélkül, de még munkára is lazán használható a felvázolt módon.
[ Szerkesztve ]
.
-
djculture
félisten
Az a hátránya mondjuk hogy amit a régi winben egy kattintás vagy egy billentyű kombinációval meg egy katintással eltudtál intézni a win8/8.1 nél az 4-5 kattintás minimum, magyarán lassítja a dolgokat nem a felhasználót segíti hanem agyon van bonyolitva. Persze hogy utálják a cégek ahol munka eszköz lenne ez a szerencsétlen szr oprendszer és azon felhasználók is akik hozzá vannak szokva a gyors kezelhetőséghez.
Egy oprendszernek pont az lenne a lényege hogy a felhasználó keze alá dolgozzon, a win8/8.1 meg csak neheziti a felhasználó dolgát nem segít.
[ Szerkesztve ]
-
pumpa007
tag
based on true story....
-
King Unique
titán
Teljesen egyetértek !
(#7) Steve1207: +1
(#4) Narxis: azért azt nem mondanám, h totál felesleges a Modern UI, mert van néhány dolog, amit szívesebben nézek azon, pl. időjárás, térképek, számológép és a "start menü funkciója" is tetszik.
Másik topikban már kifejtettem véleményemet amblock a témával kapcsolatban, akit érdekel: katt
(#8) djculture: mi 4-5 kattintás, pl. leállítás , az 8.1-ben is csak 2, ahogy 7-esben, ráadásul előbbi startgomb menüjéből rendszer eszközök is közvetlenül elérhetőek, ami 7-esnél vezérlőpultból volt megoldható, vmint amit fentebb kifejtettem, kezdőképernyőról sokkal gyorsabb program ikonokat keresni, indítani.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Én megjelenése óta használom a 8-at. Katasztrofálisnak azért nem nevezném, de az biztos hogy így halott koncepció. Gondolok itt az asztal + modern felület kettősségére. Eleve nem értem mi szükség a modern appokra asztali gépen. Felesleges.
Abban egyetértek hogy a start menüt le kell cserélni valami hatékonyabbra, de nem messze nem ez a legjobb megoldás. Egyébként magát a csempés megjelenítést nem tartom rossznak, de elég lett volna ha egy turbózott start menü lett volna, nem egy komplett szeparált átjárhatalan maszlag.
Attól mondjuk a mai napig ideggörcsöt kapok, mikor a mail appot be akarom zárni, de a (microsoft) egérrel csak negyedjére sikerül megfogni a képernyő tetejét...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
törölt tag
Ahhoz, hogy a Win túlburjánzottsága csökkenjen első körben el kellene dobni a visszamenőleges kompatibilitást, és x64 only megírni.
-
jFox
őstag
Én nem vettem észre ilyesmit. Az RP változat óta használom a laptopomon. Az elején egy kicsit fura volt a csempés felület, de már megszoktam. Az asztalra is csak egy kattintás eljutni. És ott már a mekszokott ikonok fogadnak. Sőt 8.1-nél lehet asztalra is boot-olni, ha jól tudom. A billentyűkombinációk is működnek, szóval nekem nincs bajom vele.
Sőt, a régi Mobile Pentium 1,8Ghz-es gépemen is gyosan teszi a dolgát. Előtte XP volt rajta, ugyanezekkel a programokkal. Ég és föld a sebesség.mod: nekem inkább annó Windows Mobile-től volt igedrohamom, hogy erőltették ott is a Start menüt. Na az volt az igazi katasztrófa. Használhatatlan volt.
[ Szerkesztve ]
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
lapa
veterán
válasz isizakhi03 #6 üzenetére
nem az a nagy baj, hogy az ios-t meg az androidot nem dobják ki, de még a szutyi xp-t se.
-
Eleinte én is katasztrófának tartottam, aztán részlegesen megoldottam a nagyobb problémákat.
Letiltottam a Metrot és felraktam egy start menüt (IO bit félét), valamint beleástam magam hogyan lehet a hülyeségein javítani. Driverproblémáim még vannak (és emiatt néha kékhalálozik is), meg a hálózatkezelése még mindig gyengébb mint a win7 esetében de összességében én tudom ajánlani win7 után. (most konkrétan wifi kapcsolat nevét írja a vezetékesre és hiányzik pár menü a wifinél...)
Jó lesz ez!! Pár javítócsomag után kinövi a hülyeségeket. Vista is így kezdte és 7 lett belőle!
Ha kérnek tőlem windows-os kész gépet akkor egyértelműen 8-asat ajánlok start menüvel metro nélkül és nem 7-est! -
addikt
aha, tehát most, hogy a win8.1 kijött és a win9 kanyarban van és látszik, hogy nem tarolt a rendszer hirtelen már lehet hangosan kimondani, hogy hülyeség volt nem hallgatni azokra, akik a beta óta mondták, hogy ez nem lesz így jó.
érdekes nem ugyanez volt Vista-val is, mikor már a kanyarban volt a win7, akkor lehetett szidni, aztán amikor már letarolt "mindent" utóbbi, akkor hivatalosan is elismerni, hogy a Vista-val hibáztak.
nem flame-et akarok kelteni, csak az nem tetszik, hogy valaki utólag okos és ebből hír lesz, pont amikor már az újat kell majd tolni. nagyon marketing szagú az egész.
utólag én is nagyon pontosan meg tudom mondani és meg is tudom magyarázni, hogy miért azok a múltheti lottószámok, mint amik lettek, ehhez nem kell szakértelem.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Jacek
veterán
Én is gyorsan megszoktam, install classicshell+asztalra boot és kész..
-
Mrsoska
csendes tag
Az összehasonlítás akkor lenne fair, ha figyelembe vennék azt is, hogy mennyi időt spórolunk meg a 8 használatával az elődjével szemben és egy hosszabb periódus után összesítenénk, ezzel meg lehetne elméletileg mondani, hogy melyik a hatékonyabb rendszer. Meggyőződésem, hogy a 8 nyerne, legalábbis én ezt tapasztalom. Persze egy teszt a gyakorlatban kivitelezhetetlen.
A stabilitást már megválaszolták előttem is, másfél éves használat során háromszor fagyott ki, az is Hamachi miatt volt, miután letöröltem, megszűnt a probléma, pedig nem ritka, hogy napi 12-14 órán keresztül is üzemel az - egyébként szerény képességű - asztali gépem.
#13 zoli62
Hajlamosak az emberek azt mondani, amit a szájukba adnak, főleg ismeretlenül, látatlanban. Na meg ott van a csorda szellem is.
#21 .tnm
Igen-igen, mondhatni "utólag okos kapitányt" játszik a szakíró. (Bevallom, nem követem, eddig azt sem tudtam, hogy létezik, így a korábbi írásait sem ismerem.
hunfloorball.hu
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz MasterDeeJay #19 üzenetére
Aha, csak ezt egy átlag júzer nem fogja megcsinálni...
-
fordfairlane
veterán
egy Steve Jobshoz hasonlóan erős akaratú, irányításmániás, a vevői visszajelzésekre fittyet hányó vezető kezébe kell adnia a Windowst
Azé' álljon meg a fáklyásmenet, ha ez ilyen egyszerű lenne, nem lehetne rosszul csinálni. Nem az akaratosság a lényeg önmagában, akaratos főnökök vannak bőven a cégeknél. Jól kell tudni felismerni, miben kell hallgatni a visszajelzésekre, és miben nem.
Jobs rendszeresen idézte Henry Fordot, aki valami olyasmit mondott, hogy ha a leendő vevőire hallgatott volna, akkor gyorsabb lovakat tenyészett volna, nem autót kezd gyártani. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a kész termékeket alaposan tesztelték laikusokon is, és a visszajelzések sokat segítettek abban, hogy a kikerülő termékek jól használhatóak legyenek. Szóval tudni kell, mikor és miben nem szabad hallgatni a visszajelzésekre, és ez egyáltalán nem olyan egyszerű.
„A Windows 8 egy katasztrófa a szó minden értelmében. Ez nem vita tárgya, egy olyan aranyos fantáziavilágban, ahol mindenki véleménye egyformán fontos. A Windows 8 egy katasztrófa, és pont.” – írja Thurrott.
Nekem is ez a véleményem, de azért Thurrottól meglepő ilyet olvasni.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Penge_4
veterán
"de ha az ember nem a média által belehajszolt zsigeri gyűlölettel közelítette meg a nyolcat, akkor szerintem 10-15 perc alatt simán belakható lett, és adott esetben gyorsabb is a használata."
Soha nem úgy közelítettem meg semmit, pl. a ribbont is szerettem meg az új Windows 7-es taskbart is, pedig ezeket is sokan fikázták. De ami sok, az sok.
Kétféle változás van, pozitív és negatív. A változásokkal szemben (teljesen mindegy, hogy milyen) az emberek többsége ellenséges és tartózkodó. Még pozitív változásokat is nehéz emiatt véghez vinni, mert sokan nem akarnak váltani (lásd: XP kultusz). De a negatív változásoknál még az a minimális geek réteg is el fog fordulni tőlük, mert marhaságot csinálnak és nem tudják jó képet vágva hozzá ajánlani senkinek, mert egyszerűen nincs olyan indok, amiért bárki (Gizikétől az expertekig) használná mondjuk Win7 helyett.
A Windows 8/8.1 egy teljesen elcseszett hibrid. Mert pl. a Windows Phone is butább, mint egy iOS (pedig az már nagy dolog azon túltenni ezen a téren), a desktop OS meg pont ezt a ratyi felületet kényszeríti rá minden erővel a felhasználóra, aki eddig megszokta az ablakokat, tálcát, Start menüt és a többit.
Voltak pozitív változások. Gyorskereső a Start menüben, a tálca felturbózása Win7-ben, lehetett volna még tovább is fejleszteni, mint multidesktop (a Linuxok mintájára) és hasonlók, de alapszabály, hogy ami jól működik/bevált, azt ne "javítsd" meg. Sokan esnek bele abba a hibába, hogy ami régóta változatlan azt meg akarják változtatni mindenféle értelmes, logikus indok nélkül, mert "csak".
Amíg ez az agymenés megmarad a művészet világában, ahol egy világhírű festő lehányja a vásznat és rárecskázik kétszer, majd 10 különböző neves díjjal jutalmazzák, hogy micsoda géniusz ez az illető, addig egészségére annak, akinek ez kell, engem nem zavar.
De mikor ez az eltorzult "kreativitás" kiszabadul a nagyvilágba és hatással lesz olyanokra, mint a világ legnépszerűbb (és munkavégzés szempontjából is meghatározó és kikerülhetetlen) operációs rendszerére (vagy mondhatnám a középületek, tömegközlekedési eszközök példáját is), akkor az kicsit kibassza a biztosítékot és nem csak nálam...
[ Szerkesztve ]
-
WinPho
senior tag
Kedvenc kritikám a rendszerrel szemben:
"Nem lehet normálisan asztalon használni."
"Ronda a dizájn..."
"Ez csak tableten jó."
"Nem futna rajta a kedvenc 10 éves játékom."
"Nincs start gomb. Se menü." (Még mindig ugyanarra a képes, csak fullscreenen...)
Többet akartam volna, de nem sikerült.Mit tett szegény Win8, amiért ennyire utálni kell?
[ Szerkesztve ]
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
merkucyo
aktív tag
Elsősorban munkára használom a gépemet , az elmúlt 5 évben 3-4 laptopom volt kivétel nélkül win7-el használtam , és szerettem , de a win8-at annyira nem tudtam megszokni , hogy tavaly váltottam Mac-re , mert szvsz nem nehezebb win 7 ról OSX-re mint win8-ra váltani .
[ Szerkesztve ]
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
addikt
<<logikus indok nélkül, mert "csak">>
nagyon logikus üzleti indok volt mögötte. ha a piacvezető OS-ükön rászoktatnak/lenyomják a torunkon/megszerettetik velünk (ki hogyan értékeli) a csempés felületet és ottani alkalmazásokat, akkor azzal javítják (javították volna) a tablet-es és okostelefon-os pozíciójukat is.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
félisten
Tízmilliárd légy biztos téved, és a techb*ziknak van igazuk Am a startmenüs dolog a leg kevésbé fájó pont. Inkább a logikátlan, asztalon is **** nagy színes kockákban üzengető rendszerrel van a probléma, amely félig csak desktop félig metro. Mert ha már választhatom az asztal felületet, miért kell jobbról kipattintani a ronda nagy, látássérülteknek tervezett panelt, melyről a fontos beállításokat lehet elérni? Egyből a gépházba terelne, ami egy hányás, a vezérlőpultot meg eldugja... Szerintem!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
bunfi
őstag
Én szeretem a csempéket. Főleg a fürdőszobában, mert jobb, mint a linóleum. Egyébként minden más szempontból komoly előrelépés volt a 7-hez képest, csak a felület lett elszúrva, mert nem szeparálták a felhasználási környezetet, hanem megpróbáltak az OSX-iOS "integrációján" egy lépéssel tovább lépni. Ebből lett a bukta. Talán tanulnak belőle, talán nem.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
merkucyo
aktív tag
Nem tutdom ki emlékszik arra, hogy anno még a Samsung Omnia i900-on milyen volt az Op. rendszer , de az a fajta felület , a mai erősebb telefonokon 4-5" kijelzővel , és komolyabb szinkronizációs lehetőségekkel szerintem tökéletes lett volna .
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
Penge_4
veterán
"ha a piacvezető OS-ükön rászoktatnak/lenyomják a torunkon/megszerettetik velünk (ki hogyan értékeli) a csempés felületet és ottani alkalmazásokat, akkor azzal javítják (javították volna) a tablet-es és okostelefon-os pozíciójukat is."
Ezzel együtt pedig sírba teszik a kvázi-monopol desktop rendszerüket. Mert újra elkövetik azt, ami miatt a Win7 lesz a következő XP. És pont most, amikor már a Google is komolyan belépett az OS piacra. A Google, Apple és Linux disztrók egyszerre fogják elszippantani a piaci részesedésüket. A végén még a ReactOS is feltámad hamvaiból.
Arról nem beszélve, hogy az EU is egyre inkább nyit az open source alternatívák felé. Még egy-két apró banánhéj és a Microsoft bukja a business-szférát. Már így is egyre több Windowson látok LibreOffice-t.
Ha pedig a business-szférában hódít a Linux, valamint 10-ből 6 tablet Android, 3 pedig iOS, akkor nem sokáig fogják az átlagusereket sem maguk mellett tartani. Mert az egész kulcsa az volt, hogy az iskolától kezdve mindenhol Windows-t és MS Office-t használtak, plusz arra írták a játékokat (ami a konzolpiac miatt megint csak szétdarabolódott).
Mondhatni a Microsoftot eddig is egyedül a megszokás tartotta életben.
-
Fontos?
tag
Idézek:
„A Windows 8 egy katasztrófa a szó minden értelmében. Ez nem vita tárgya, egy olyan aranyos fantáziavilágban, ahol mindenki véleménye egyformán fontos. A Windows 8 egy katasztrófa, és pont.” – írja Thurrott.
MESTER!
...és ennyi is. A többség is EZT hangoztatja.
Jut eszembe! Mielőtt támadva volnék.
Használtam, még akciósan vásároltam a win8-at, amíg az elején lehetett.
Fent volt a gépen elég sokáig(fél évig biztos), havonta akadt vele problémám.
-hát köszöntem, de inkább nem... Repült vissza a win7,azóta sincs gondom.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
aizen92
addikt
Érdekes. Én több mint fél éve használom, de nem futok bele olyan hibákba amik kiakasztanának és visszatérésre kényszerítene.
Esetleg ki tudod fejteni mik voltak ezek a hibák?
Bár én ha akarnék se tudnék visszatérni sajna. Win7laptop licenszemet elvileg az upgrade eltüntette."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
WinPho
senior tag
válasz Plazmacucci #30 üzenetére
Én a beállítások panelen már hónapok óta nem jártam.Egyszer beállítottam megfelelőre, onnantól ment is szépen, vezérlőpulton meg minden ugye maradt a régi, és azon a maradék dolgot beállítom.
-
Cathulhu
addikt
Pl nem működik, ha meg igen, akkor se jól. Win7-et 3 év alatt egyszer telepítettem újra, win8-at az elmúlt egy évben 3x. Volt, hogy egymás után rögtön 3x (de ezt egy nagy telepítésnek számolom...) mert képes szinte azonnal elszaródni, vagy eleve rosszul települni. Az állandó problémák, nyűglődés a hardverekkel, leakelő memória csak hab a tortán. Egy dolgot ért el a win8, otthoni gépen is átálltam linuxra. Azzal is sok a nyűg, de csak egyszer, utána megy évekig gond nélkül. Windows maradt dual bootban, ha szökőévente egyszer játszhatnékom támad.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
solaris17
aktív tag
hát igen, egy katasztrófa
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
Steelers
senior tag
Nem értem! 1 éve használom a Win 8-at és azóta semmi gondom nem volt vele,se fagyás, se kompatibilitási probléma.A kezelhetőségét kb 1 hét alatt megszoktam.8.1-óta metró felület sincs. Mi a gond? Mazochista sem vagyok,ha szar lenne vissza állnék 7re....de nem.
-
WinPho
senior tag
Nem fog a MS egykönnyen kibillenni az OPrendszer-bizniszből. (A tablet más téma, egy telített piacon próbálkozott. És az emberek általában a megszokás rabjai, és fujjcsempe, stb) Az átlagemberek többségének, ha mondasz egy Linux disztrót azt felelik, hogy: "he?". Az Apple meg úgy rögződött be, hogy >>drága<< Egy irodában a MS Office verhetetlen. Nem tudom elképzelni, hogy a Win elveszítse a helyzetét, max kicsit vesszen a helyzetéből.
-
aizen92
addikt
pontosan.
azért ellen véleményt meghallgatnék, de a "szar, fos" és egyéb szakmainak nem mondható hozzászólásból elég nehéz kideríteni, mik lehetnek azok a hibák, amik használhatatlanná teszik.
a Felületet meg hagyjuk már pls, 1 program és át lehet alakítani régi win7-esre."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Csavarnyuzo
őstag
Aki azt mondja nem rossz, az képzelje magát egy olyan ember helyébe, aki még azt sem tudja mi a gyorsbillentyű, a win gombot életében nem nyomta le, alapértelmezett nyomtatót sem tud váltani stb.
A pirosat kell elvágni.
-
Angyom
tag
Anno rommá fikázták a Vistát, de a 4 éves használata alatt egyszer nem fordult elő vele olyan, mint előtte az Xp-vel, mint: nem indul, nem ismer feli a meghajtókat, indításkor már le is áll a generchostprocess for win 32.exe és a többi ökörség exe. XP-t fél évente telepíthettem újra. A Vista úgy volt jó, ahogy. Minden ment rajta, kék halál mentes volt. Nem rámoltam tele toolbar-okkal és egyéb nyavalyákkal. Csak azért cseréltem le, mert piszok olcsó volt 8-ra váltani. A 7 pedig számomra nem nyújtott semmi pluszt, így ki is hagytam (na és a 30K-s ára miatt is)
6K-ért vettem lemezes VUP win8-at és megérte. Nekem tetszik, nem izgat semmiféle főblogger meséje, hogy szar meg használhatatlan. Akkor nyomassa a Linuxot, ha nem tetszik neki. A Metro pedig olyan amilyen, vannak benne jó és hasznos programok, de alapban én sem használom. Start Menü 8 progival olyan mint a Vista/7 start, és asztalra bootol. Minden fut rajta hibátlanul mint anno a Vistában. Nincsenek extra igényeim, így számomra abszolúte használható oprendszer. Játékra és netre.
-
kovgab
aktív tag
Nah...
Van baj...
Én csak most kezdtem használni otthon a gépezeten...
A céges lapos már megy vele, nincs nagy baj, Windows gomb és begépelni ami kell, már dobja is
A fejlesztőknek mint ami én vagyok VS2012 - VEL annyira nem rossz.
Az otthoni cucc meg kérdés, ott erősen megy a hack...
De nem ítélem meg el...Ká Úr
-
TOM-202
senior tag
Én azt veszem észre az ilyen híreket olvasva és a kommenteket időről-időre végigfutva hogy van egy alkalmazkodásra képes kis létszámú mag akik képesek könnyen és gyorsan alkalmazkodni a W8-hoz és nem zavarja őket a más grafika, kezelés, rendszer működése, ezen véleményüket harsányan és szorgosan kürtölik világgá. Tulajdonképpen lényegtelen hogy milyen motivációval teszik meg ezt. Másik oldalról meg van a nagytöbbség (köztük én is) aki úgyérzi hogy a MS becsapta őket, hiszen kell-nemkell alapon "vagy megszokod vagy mást használsz" hozzáállással a MS ráerőltetős módszerével hosszútávon egyre több felhasználót/vásárlót/hívet veszít. Megmondom őszintén hogy engem is zavar ez a leegyszerűsített mármár gyerekes grafika, a durván szemre cigisdoboz méretű buta villogó ugráló csempék a monitoromon, az elegáns Aero Glass teljes hiánya és a teljesen leegyszerűsített megjelenítés, a durva grafikai visszafejlődés. Kipróbáltam, leteszteltem, aztán rájöttem hogy ezt nem nekem találták ki. Tabletra, okostelefonra, kis notebookra jó mivel ezekre találták ki, de egy eyefinity-s sokmagos processzoros asztali monstrumra vagy egy céges többmonitoros CAD munkaállomásra egyenesen nevetséges próbálkozás. Ezen sem a 8.1, sem a lehetséges 8.2?, stb. már nem segít. Még jó hogy csak a HDDt cseréltem ki és nem a rendszeremet, így W7Ux64 ment is vissza a helyére és marad is ott amíg lehet. Én megpróbálok magamban továbblépni és bízok abban hogy a következő próbálkozás nem kísérli meg összemosni a "tartalom fogyasztásra" és a "tartalom előállításra" szánt eszközök kezelőfelületét, mivel sem funkciójuk, sem működésük, kezelésük nem azonos. Nagy hiba minden eszközt egy kalap alá venni és ami még nagyobb hiba a választás szabadságát a felhsználótól megvonni.
-
Dexter-2000
őstag
Jaj de gáz az egész (szerintem)
elég volt a címet elolvasni...
Microsoft kijelentette, még régebben hogy a win 8 egy másik alternatíva azoknak akik az újításokat szeretik...
én kimondottan mióta 8 am van a 7-re már rossz szemmel nézek...
A másik a "startmenü" amit szerintem nagyon jól megoldottak a csempékkel sőt! jobb mint a régi!
na meg persze a kisebb rendszerkövetelményről nem is beszélve
na mind1 aztán lehet ezután még fognak kötözködniSzép napot!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen