Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
PL. egy 2002-ben vásárolt gépen nem hinném, hogy annyira száguldana a Vista még memória bővítés mellett sem. (bár Se7en-nek mintha kisebb lenne a gépigénye)
Vista szerintem egy tesztpéldány volt a Se7en elterjedése előtt, mert valljuk be kellett bőven fejlődnie az adott programoknak, szoftvereknek, drivereknek (amin XP-n ment az Vista alatt sehogy eleinte), csakhát ezzel azt érték el, hogy sz@r a Vista, akkor a Se7en miért lenne jobb.
Vistát kb 1 évig folyamatosan használtam, majd kb. 3 hónapja a Se7en-t is nyúzom, és eddig azt mondhatom nem kell tőle félni. -
dabadab
titán
"mi meg 2006 közepén, és? fasz volt az előző rendszergazda, OEM Win2000-ek futottak a gépeken."
Azert az a ceg, ahol en voltam, valoszinuleg mas kategoria volt, mint a tietek, pl. ott nem a "rendszergazda" talalta ki, hogy mi legyen, hanem az IT reszleg kozpontja, ami lehet, hogy nagyobb volt, mint nalatok a komplett ceg, szoval nem lehet annyival elintezni, hogy egyetlen ember hulye volt.
Az meg, hogy mennyire maceras OS-t cserelni, nagyban fugg az adott korulmenyektol - ahol az egesz ceg egy win-only programtol fugg, ott nyilvan nagyon soknak kell tortennie ahhoz, hogy az OS valtast fontolgassanak, de ott, ahol pl. vmi Java appletes cuccot hasznalnak, ott mar nem annyira.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
vehement69
senior tag
pontosan, a Windowsnak vannak hülyeségei, viszont a legtöbb negatív vélemény a trehány programozók programjai miatt születnek. a Microsoftnak a driver-aláírós modellhez hasonlóan (vagy pl Apple AppStore, csak hogy kedveskedjek neked ) be kéne vezetni egyfajta szoftver-certifikációs modellt, hogy ne barmolhassa szét minden jött-ment kódoló a rendszert. nálunk itt vállalati szinten is akkora gagyik vannak néha, hogy sül a bőr az ÉN képemről.
de úgy általában a registry-s dll-es dolgot hagyni kéne a francba, talán majd a következő, 'nem-Windows' MS OS (Midori?) nagyot durranthat ilyen szempontból is. én addig figyelem távolból a dolgokat
I am cancer in your bones
-
-
Hedgehanter
őstag
1 domain, tobb helyen, folder redirection, felhasznalok mozognak egyikrol helyrol a masikra (roaming profile nem jo nagy fajlokkal dolgoznak)... A vista synch center-el voltak gondok amikor a felhasznalo atment egy masik helyre meghagyott egy local copy-t a fajlokrol (es ketto lett) es csak egy uj local profile letrehozasaval tunt el...
-
törölt tag
az a baj a GUI-s katt-katt megoldásokkal, hogy kell egy működő rendszer hozzá. pont tegnap volt az, hogy a meghívott előadó gépe az előadás előtt olyan 20 perccel nem volt hajlandó működni, folyton újraindult rögtön login után (tudom, utálod a kékhalál érvet, mert az már nincs, itt volt, egy fél másodpercre bevillant, aztán reboot). safe módban még a loginig sem jutott el. hogy legalább a fájljai meglegyenek a 20 percbe az fért bele, hogy ubuntu livecd-ről bebootoltunk, lementettük egy pendrive-ra, és kész. de amúgy hozzáteszem, hogy a gép közben szépen futott, amíg le nem merült az akksija.
tudom, hogy a bsod üzenetekből lehetne kód alapján hibát keresni, csak ugye nem jelenik meg, hanem újraindul. és a fenti esetben nem tudtunk eljutni egy működő asztalig sem, mert már ott kiakadt valamin.sh4d0w: ez a send error report azért rossz, mert nem látom semmi folyományát sem. bár a múltkor volt az egyik office-szal egy probléma, hogy egy ppt nyomtatása közben a 11. oldalig elment, aztán fagyás, office2007 magától újraindul, hibajelentést akar küldeni. mondtam neki, hogy küldjön! erre jött a válasz, hogy a hibára már van megoldás. mondom hűde jó, biztos valami frissítés, de nem. elirányított egy oldalra, ahol olyan megoldásokat kínáltak fel, mint "biztos be van kapcsolva a nyomtató?" meg "indítsa újra az office-t"...
-
törölt tag
ez csak egy példa volt. megesik ilyen is, nem élettől elvonatkoztatott feltételezés.
pedig van neki. néha az a jó, ha nem látod.
ez olyan, mint a menzai konyha? jobb, ha nem látod mit művelnek bent... nem tudom, én szeretem, ha legalább a lehetősége megvan, hogy utánanézzek hol is tart a javítás, esetleg tudok kommunikálni is a fejlesztőkkel (ha akarok). -
floatr
veterán
Ezt mondjuk egy nyitott bugtrackerrel meg is lehetne tenni -- gondolom ez jár a fejében neki. Volt pár alkalom, amikor küldtem hibajelentést (az a jófajta egérkattintós), és kaptam pár levelet a bugtrackerről arra az esetre, ha netán érdekelne, hogy mi van mán a stuffal.
-
törölt tag
a 2 milliárd felhasználó fele eleve kalózmásolatot használ, ezért nem is küld hibajelentést de egyébként sem jön elő mindenkinél pont az a hiba, főleg nem egyszerre. szóval ez kisebb csúsztatás. az meg a nagyobb, hogy ha láttál volna már ilyet, akkor tudnád, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden egyes usernek szívhezszóló levelet küld a fejlesztőgárda, hanem arról, hogy egy hibajeentés létrehoz egy bejegyzést a fejlesztőcsapatnál, amit te neten megtekinthetsz, hogy áll, milyen besorolást kapott, mennyire veszélyes, stb. emellett még volt persze olyan is, hogy a jelentés után az a fejlesztő, akihez kerül visszaírt, hogy hogyan próbáljam meg pontosabban behatárolni a hiba forrását, hogy gyorsabban haladjon a fejlesztés.
tduom, nálad eleve minden windows-os dolog tökéletesen működik. én eleinte szorgosan hibajelentgettem, de mivel nem adott semmilyen megoldást a problémáimra, így felhagytam vele. szerintem ez nem egy jó megoldás, hogy hibajelentek, és aztán majdcsak valamikor javítanak valamit. és főleg nem segítség az olyan, amikor elirányítanak egy olyan oldalra, ahol olyan hibamegoldások vannak, amiből látszik, hogy teljesen hülyének néznek. biztosan én vagyok peches, és pont kifogtam azt az egy hibát, aminél ez így van, de az összes többi hibajelentés hatékony, és 100%-os megoldást nyújt a problémákra.
Inv1sus: ezt nem igazán értem. milyen mindegiyknél kell ezt csinálni? komolyan, szerintem keresni kell olyan programokat, amiknél még forrásból kell fordítani...
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
"itt kicsit nagyobb felhasználóbázisról beszélgetünk" -- uhh tényleg ezt mindig elfelejtem. Ez egy rendkívül jó érv bármire, bele kéne venni a bullshit generátorba arra az esetre, ha valamit nem akarunk megoldani
"hogy nem biztos, hogy akarják, hogy mindenki lássa, milyen hibákon dolgoznak, ez potenciálisan veszélyes is lehet." -- amerikában má feltalálták a jogosultságokat egyrészt, másrészt meg egyszerűen láthatóan képtelenek nyitottságban gondolkodni, de ez már más tészta
-
törölt tag
itt az a lényeg, hogy látod a fejlődést, és tudsz hozzátenni (ha akarsz/képes vagy rá), hogy tovább segítsed. egyrészt ha valami fejleményre rájön az ember utólag a problémánál, azt simán hozzáírhatja a bug-trackerhez, másrészt azt is látod, ha esetleg (például információ hiányában) megoldatlanul zárták le a kérdést. ilyenkor, ha fontos, akkor meg tudod újra nyitni, stb.
nem értem ez miért olyan bonyolult...Inv1sus: milyen fapados progik? bár a parancssort jobban szeretem, de synapticban is meg lehet bármit találni. de ha nem tetszik, akkor fogod magad, és letöltöd a .deb telepítőjét a cuccnak a program hivatalos honlapjáról. akkor tényleg pontosan úgy kell kattintgatni, mint windows alatt. csak kevesebbet...
-
ddekany
veterán
"egyébként attól, hogy látod, hamarabb kész lesz?"
Igen, mert pl. vissza tudnak kérdezni a fejlesztők, pontosítani lehet a jelentést...
Persze a nagyra nőt cégek megszólíthatatlan lomha maszlaggá válnak, és nem állítom, hogy ez elkerülhető (bár az adott cég belső kultúrája sokat számíthat a hatás mértékét tekintve). Kisebb cégeknél nem hogy válaszolnak ha találsz valami hibát, de a következő verzióban gyakran ki is javítják. Nagyobb cégeknél, akármilyen durva hibát is jelentesz (ami nem biztonsági hiba) és akármennyire világosan leírod mi a gond és mi okozza, valószínűleg kapsz vissza egy sablon levelet, hogy ők most mennyire thank younak téged, és aztán az elkövetkezendő verziókban is javítatlan marad a hiba, meg örökké. Valószínűleg az üzeneted ténylegesen sosem jutott el a fejlesztőkhöz. Aki szokott nyílt cuccokkal dolgozni, annak igencsak mellbevágó a különbség.
-
jerry311
nagyúr
Ja, felajánlotta az Office frissítést. (Nem kalóz Vista, nem kalóz Office).
Office (és Vista) felfrissít, hiba ugyanaz. Pedig a windowsupdate-es összes patch fent volt, nem volt semmi új a géphez. MS KB-ben semmi hasznos.
Hibaüzenet kibogarász. Bugos DLL helyett neten kerestem újabbat, kézzel lecseréltem azóta működik.
WTF? Ezt most hogy? Miért nem volt benne az új DLL az Office patchekben? Ezért küldjem el a hibabejelentéseket? -
azbest
félisten
Sokat tud javítani egy cég megítélésén az, hogyan kezelik az ilyen kérdést... van pér nagyon kellemes tapasztalatom hibajelentés kapcsán (bár azok kisebb cégek voltak mint az ms), pl:
- Quick View dos alatti multimédiás progi.. pár évvel ezelőtt találtam benne egy hibát, ami bizonyos fájlok lejátszásakor jelentkezett.. emailben megkonzultáltuk a dolgot, majd biztos ami biztos küldtem postán a problémás fájlokból mintát is (akkoriban még modemes net volt a jellemző), cserébe kijavította a hibát és kaptam egy pro verziós licenszet
- Sapphire hd 3650 256mb ddr3 kártya biosa bugos volt, rosszul kezelte a venti szabályozást... némi konzultáció után amiben bemutattam a problémát (teszt közbeni jellemzőkről screenshotok) és javasoltam melyik paramétert állítsák át, küldtek egy javított bios-t a kártyához
- már nem támogatott AsRock laphoz a support az érdeklődők mailjére válaszul friss beta biost küldtMs esetén sajnos nehéz konkrét problémára konkrét megoldálst kapni, sokszor csak átpasszolnak valamilyen általános hibamegoldó közösségi fórumra, vagy a saját tudásbázisukba (ami sajnos sokszor túlságosan alacsony szintű egy informatikusnak, mert túl általnos problémákról szól)
(#166) moonman : ezt jó hallani, hogy létezik ilyen is
Valamilyen publikus bugjelentő címer / oldalra lehet küldeni problémákkal kapcsolatban anyagot, vagy kapcsolatok is kellenek hozzá, hogy a megfelelő helyre kerüljön a leved? (azért mégiscsak MVP vagy, biztos tudsz valami, amit egyszerű földi halandók nem )[ Szerkesztve ]
-
veterán
(ez volt a legközelebbi hsz.-od)
Szia!
Elmeséljem egyébként, hogy mi a problémám a Vistával/7-tel?
Vistával: 2007-ben vettem egy FS (brand) gépet, Vista HP volt rajta, driverek rajta vannak a CD-n amit kaptam, minden fasdza, egyszer átállítottam AHCI módba a merevlemez-kezelést és rám sem bagózott (magyarul: driver nélkül nem ismerte fel a HDD-met, driverem pedig nyista, konyec, nincs)
Na mondom, ez aztán fasza egy gép...Windows 7-tel Aztán amikor kijött a W7 build 7000 akkor letöltöttem, és az sem kezelte normálisan a cuccot. Mondom, nagyon jó. Azóta bármelyikkel próbálkozom mindig megáll a betöltésnél (7057) vagy a Vista szerű töltőcsíkot hozza elő. (7068)
Na ilyenkor mit csináljon az ember fia? Leellenőriztettem WinMD5Sum-mal is, TC-vel is, az ISO-ban hiba nincs.
Kírtam már vagy legalább 4x mindegyikkel ezt a hibát dobja.Ellenben pl. berakok egy Ubuntu 8.10-et az hiba nélkül viszi az AHCI módot. és nem fagy nem xaraxik.
Üdv. Core2
-
veterán
-
jerry311
nagyúr
Nem ma volt, nem saját gépen. Szóval pontosan nem emlékszem.
Részleteiben annyi, hogy a magyar helyesírás ellenőrzés elfeküdt. Normál hibaüzenet, semmi extra. Nem is érdekelt túlzottan, katt Send report. Meg is lepődtem, amikor nyílt a weblap, hogy van megoldás: frissíts köcsög. Frissítettem, mindent amire az MS-nek volt frissítése. Szuper up to date gép, hiba ugyanúgy előjön. Na itt néztem meg részletesebben, hogy mi a fene baja van. Hibaüzenetben egy DLL fájl, amiről később kiderült, hogy a helyesírás ellenőrzés része. Neten keresgéltem, jó KB cikket nem találtam. Csak olyat ami hasonló hibajelenséget ír le, de max 30% volt a közös ebben a hibában és a KB cikkben leírtban. Viszont más találatokban volt szó erről a DLL-ről és Office fagyásról. Keresgéltem DLL után, volt belőle frissebb verzió. Lecseréltem kézzel, azóta is működik.De miért nem lehetett ezt automatikusan?
-
ddekany
veterán
"szerinted az átlagfelhasználók hány százaléka fog fejlesztőkkel bugokról csetelni?"
Egy szóval nem említettem, hogy az átlagfelhasználók ilyet akarnának... Még csak azt sem mondtam, hogy egy oda-vissza kommunikáló hibajelentő életképes lenne MS léptékben. Csak próbáltam rávilágítani arra, hogy mi az amit más szoftver kultúrából érkezők hiányolnak...
[ Szerkesztve ]
-
Dale
aktív tag
Kicsit off de bugreporttal kapcsolatban nekem nem volt szerencsém... Még megjelenésekor a Vistával jövő Windows Mailben találtam egy problémát (nem kiakadós bug, csak implementációs probléma a plain text levelek írásakor a font kiválasztóban) amit szerettem volna lejelenteni, de a módját azóta se lelem. Kérdeztem Larry Ostermant a dologról ő meg a Connectre irányított, de ott csak olyanra tudok bugreportot írni amit eleve engednek, pl .NET Framework amivel szerencsére nincs bajom. Próbáltam keresni legalább egy MSDN blogot ami érinti a Windows Mailt de azt sem találtam, így feladtam a dolgot, most meg a Windows 7-ben már nem is lesz ez benne csak Live Mail. Ebben azóta is van banner? Na mindegy, mostmár nem érdekel a Windows Mail probémája, de ha akarnám, miképp tudnék erről az esetről bug reportot küldeni a Connecten?
https://enginedesigns.net
-
bambano
titán
Akik lépésről lépésre haladtak a windowsokkal, azok apránként kifizették a migrációs költségeket, mindig egy kicsit, de többször. Nekik nem alternatíva költség szempontjából a linux, mert ha már átálltak vistára, onnan a w7 nem nagy áldozat.
Akik évekig megmaradtak egy windowsnál és most kellene a teljes migrációs költséget kifizetni w7-ig, azoknak a linux is lehet alternatíva költség szempontjából.
De ne terjedjen a linux, kevesebb szemetet raknak bele a titkárnő két szép szeméért.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
veterán
-
dabadab
titán
Ez egy atcimkezett Lexmark Z615, es eros a gyanum, hogy egy "winprinter" (a'la winmodem), vagyis tenyleg sajat driver kell neki (a HP nyomtatoid (meg amugy kb minden normalis nyomtato) beszelnek PCL-ul, azert jo nekik a LJ4 driver).
Linuxos driver egyebkent van hozza
DRM is theft
-
törölt tag
ad 1: nincs kétmilliárd, de mindegy is, mert
ad 2: ha csak tízmillió van, azoknak sem küldözgetnek külön levelet. még tíznek sem. Ubuntunál: bugreportolsz, (eleve regisztráltál a kellő oldalon), automatikus email jön a feliratkozottaknak, ha követni akarod. ha tízmillió van, akkor tízmilliónak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest