Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
éljen az információ szabadsága!
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Killing
addikt
Hajrá! Csak legyen C-terv is.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
5h4rK
tag
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
Az egesz ugyet elvezem. Mindenki tudja, hogy a torrent az esetek 99,99% -ban illegalis cuccok letoltesere hasznaljuk, megis abszolut mindenki ( meg itt magunk kozott is ) azt mondjuk, hogy az "informacio szabadsaga"-ert kuzdunk.
-
bambano
titán
Nekem a beszéd vasszüzes verziója jobban tetszik....
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dajkopali
addikt
ez persze igaz, ám ha a svéd kalózpárt programjának értelmes részét nézem (a szerzői jog reformjáról szóló passzusokat), akkor már nem ilyen egyszerű a helyzet
arra is érdemes figyelni, hogy a szoftverek lopása kapcsán nem nagyon van vita, ez egy olyan terület, ahol viszonylag nagy az összhang: szoftvert lopni bűn, és ezt mindenki elismeri, az is, aki letölt
a viták a filmekkel és a zenékkel kapcsolatosak
s hogy mi a törvény és mi nem?
hogy egy durva példát mondjak: Magyarországon törvény írta elő a homoszexualitás büntetését a 20. század utolsó harmadában"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
5h4rK
tag
A filmekkel kapcsolatban: senkinek sincs igaza. Nekunk abban nincs, hogy leszedjuk es megnezzuk anelkul, hogy a kiadonak valami haszna lenne belole ( kiveve a nagyon jo filmeket, amelyeket megnezed utana moziban is ), a kiadoknak sincs igazuk mivel mi nem akarunk fizetni par ezer Ft-ot ahhoz, hogy megvegyunk egy filmet. Az aranykozeput az pl. az lenne, hogy fizetsz par szaz Ft-ot es EGYSZER megnezheted a filmet. Az sztem mindenkinek jo lenne. En is fizetnek annyit es a kiado is kapna penzt. A zenevel pedig az a legnagyobb gond, hogy meg kell vedd az egesz albumot 1 szam miatt. Ha rendesen megreformalnak a dolgokat akkor sztem mindenki jol jarna es torrentre sem lenne tobbe szukseg ( legalabb is nem erre hasznalnank mint most )...
-
malwy
senior tag
Múltkor ráakadtam a PirateBay letölthető adatbázisára - magán a Piratebayen (21 vagy 23GB). Életben marad. Biztosan
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
hát itt most újra elindulhat a százszor végigfuttatott vita, én annyira nem szeretném
az elég világos az eddigiekből, hogy a reformra szükség van
biztos visszatetsző, hogy egy saját hírre utalok, de a megoldás kulcsát, legalábbis azt, hogy milyen módon lehet értelmes kompromisszumokat kötni tényleg ez mutatta meg"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
bambano
titán
Semmi baj nincs a torrenttel, az csak egy eszköz. A baj az, hogy szellemi javak mozgását nem követi anyagi javak megfelelő irányú mozgása. De igaza van Palinak, ne fussunk neki 500. alkalommal. Viszont ha az anyagi részt rendezni lehetne, akkor már lehetne torrenten is terjeszteni a cuccot. Az a tény, hogy pár vállalat (dvd gyárak) csődbe mennének, nem kellene, hogy megállítsa a fejlődést, a lovaskocsi gyárak sem prosperálnak manapság.
Szerk: illetve az is baj, hogy a fejekben nem tudatosul, hogy szellemi javak mozognak, amihez kötelezően tartoznia kellene anyagi mozgásnak is.
[ Szerkesztve ]
-
adam320
senior tag
Ebből nem lesz semmi.
-
bok92
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"ez egy olyan terület, ahol viszonylag nagy az összhang: szoftvert lopni bűn, és ezt mindenki elismeri, az is, aki letölt
a viták a filmekkel és a zenékkel kapcsolatosak"Nem értem miben különbözne a kettő. Én egyiket sem tartom bűnnek. Annyi különbséggel, hogy míg a filmek és a zenék kizárólag a szórakozást szolgálják, addig a szoftverek sok esetben a megélhetést.
És ha az ingyenélő kiadók jöhetnek olyan demagóg példával, hogy szegény éhező zenészek/színészek/MS alkalmazottak, akkor én is jöhetek olyannal, hogy szegény éhező minimálbéren élő Gizi néni. Az én példám tapasztalat, az övék pedig sarkított.
Én a magyar életszínvonalhoz viszonyítok, ők az amerikai életszínvonalhoz. A kettő pedig nagyon nem ugyanaz.A jogi része meg abszolút nem érdekel, ha holnaptól fizetni kéne a levegőért, akkor azt is lopnám. Van olyan törvény, amit elfogadok és van olyan, amit nem.
Vitázni meg tényleg kár ezen, senki nem fogja tudni megváltoztatni senkinek az álláspontját.
-
negyedes
addikt
Csak nem tudjak a hullamsirba lokni.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
ZCoyote
őstag
Engem csak az zavar, hogy pont egy ilyen tetűnek a beszédét választották
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
Depression
veterán
Leginkább elrettentő példája van, gondolom mostmár 2x is meggondolják az emberek, hogy feltöltsenek-e oda, mert lehet, hogy legközelebb IP ellenőrzést írnak elő.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bambano
titán
Churchill kiváló példája annak, hogyan működik egy jó társadalom és egy jó demokrácia.
Tisztában voltak vele, hogy egy háborút nem lehet megnyerni parlamentáris demokráciával, megválasztottak hát egy olyan embert miniszterelnöknek, akinek sok kvalitása volt, de ezek között nem szerepelt a demokratikus vezetési stílus (meg sok más sem )Ez a figura megnyerte nekik a háborút, utána három másodperc alatt elzavarták és visszacsinálták a demokráciájukat. Szerintem ez zseniális dolog volt.
-
Geller72
veterán
Az egyesült államokban legális volt a drog. Nem most, természetesen. Ahol az alkohol, a cigi, a kurvák után tisztes összeg folyik be, ott attól a pillanattól kezdve minden legális. Előtte pedig mennyire deviánsnak tüntetik fel. Itt sem a BŰN-ről van szó, hanem a pénzsóvár faxokról. Ha igazán akarnák, tehetnének ellene valamit, hogy máshogy álljanak hozzá az emberek. De nem is akarják. Nekem ne mondja senki. Leszarják ők, hogy nekünk hogy lenne a legjobb. A PROFIT mindenek előtt. A P. Bay-nél nem maga a torrent lehetősége a fontos már, hanem az elveink sérülékenysége. Az egész olyan, mint egy biztos háborús vereség. Tudjuk, hogy nem nyerhetünk, de megpróbáljuk a bástyáinkat a legtovább tartani. Nehogy azt higgye valaki, ha itt most valakik fejet hajtanak, akkor minden szép és jó lesz ezután. Jön majd más, ami böki valakinek a begyét, természetesen anyagi érdekből. A birka nép meg csak tűr. A cél a minél nagyobb haszon. És az egyre több haszon. Ha nem így lenne, ha minket ember számba vennének, akkor nem lenne hétezer forint egy BD. Hanem mérlegelnék, hogy mennyi lenne az az összeg, amiért még megéri foglalkozni vele és tisztességes haszonnal értékesíteni is lehessen. Én még előadót nem láttam közterületen gazt kaszálni. Ha meg nem veszik a termékét, ott meg nem az emberekkel van a baj, hanem az előadó egy határ szar. A kiadók dettó. Az összes képmutató jogvédő meg simogassa egymást vazelinnel.
-
Penge_4
veterán
Csak leírtam a véleményemet. Úgy tudom, ezt még szabad. De amint láthatod azt is leírtam, hogy nem szándékom vitázni, mert úgysem fogja senki megváltoztatni a másik véleményét.
Csak válaszoltam arra, miszerint "mindenki elismeri, hogy bűn", hogy attól, hogy nem hallatjuk hangunkat folyamatosan, még nem jelenti azt, hogy bűnnek tartanánk, vagy fejet hajtottunk a jogvédőknek.
És igen, nevezhetsz hülye szabadságharcosnak, vagy aminek akarsz, akár userjs-t is írhatsz, ami elrejti a hozzászólásaimat, hogy ne zaklasson fel a többséggel ellenkező véleményem, de attól még a szólásszabadsághoz emberi jogom van, amely minden létező törvényt felülír. A következmény másodlagos.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest