Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gregorius

  őstag

  válasz floatr #82 üzenetére

  Nem, azon van a hangsúly, hogy van egy legális, és egy illegális technológia (a securom és tsai az adott média eredetiségét ellenőrzik, az xcp meg letiltja a grab-et, amit afaik a média player is használ lejátszáskor
  Azon, hogy mi legális meg mi nem, azon lehet vitatkozni. Néhány SecuRommal védett szoftver például megtagadja a működést, ha Daemon Tools van a rendszeren. Ez kábé olyan, mintha az egyik böngésző nem lenne hajlandó elindulni, ha egy konkurens is telepítve van. Egyébként meg teljesen legális az az eljárás is, hogy pl. a saját gyártmányú mp3 lejátszódra kizárólag a saját gyártmányú szoftvereddel lehet zenét tölteni illetve róla meghallgatni. Barátságtalan, de legális.

  Ezzel az erővel akár azt is mondhattad volna, hogy Gizinek az is mindegy h tele van a gépe lopott szoftverekkel többcsilliós nagyságrendben.
  Gizikének tényleg mindegy. (Persze egészen addig, amíg el nem kezd villogni a kis ikon, hogy "Ön a szoftverhamisítás áldozata lett" stb). Az a nem mindegy, hogy tulajdonképpen mi is az, ami rajta van a gépen, nem az, hogy honnan van.

  Pont hogy arról beszélünk, hogy ez a BHO ugyanolyan bővítmény, mint az Adobe BHO-ja, ami PDF-et jelenit meg
  Az Adobe BHO-ja még csak megközelítőleg sem kelti azt a látszatot, hogy a kedves felhasználó a weben böngészik egy másik cég böngészőjével.

  Esetünkben két variáció van.
  1: Gizike tudja, hogy a kérdéses plugin benne van a rendszerben. Mert mondjuk ő telepítette, vagy neki telepítették, satöbbi. Helyette akkor rakja fel a teljes Chrome-ot, teljeskörű böngészési élményt kap hozzá (nem csak az opt-in oldalaknál) és még a felülete is letisztultabb. Probléma megoldva. Ha nagyon hiányzik neki a kis kék ikon, lecserélheti. (Személyes tapasztalat, laikus júzerek kezembe került kompjúterein nem egy esetben az FF az IE ikonjával volt kint a gyorsindításban.)
  2: Gizike nem tudja, hogy a kérdéses plugin benne van a rendszerben. Mert mondjuk az OEM rakta fel. Gizike ekkor át van verve a fára felmászódott macskájával együtt, ugyanis azt hiszi, hogy ő az IE-ben klikkelget, pedig dehogy.

  A msnak meg nemtom mi fáj, mert tán írtam is h az IE6SP2-től a BHO is sandboxban fut, szal ha egy böngi-motor van a BHO-ban
  Attól, mert a BHO sandboxban fut, attól még lehetnek kompatibilitási bajai, elszállhat, stb. És a tonnányi bugreport és panaszáradat nem a gúglihoz fog érkezni. Lásd még a kékhalálok és a gagyi driverek esetét. Utóbbinál ezen okból kifolyólag egy igen szigorú követelményrendszert kell teljesíteni, ha az ember azt akarja, hogy MS-nél aláírják a driverét, és még szigorúbbat, ha azt akarja, hogy a telepítőlemezre is rákerüljön.

  Innentől kezdve meg ez a bővítmény praktikusan nem több egy ügyes marketingfogásnál, egy teljesen fölösleges technikai bravúrnál, meg a vonatkozó supportosok fölösleges bosszantásánál.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés