Hirdetés

2018. október 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) myckie2


myckie2
(senior tag)

Hála istennek! Akkor a maradék 700 milliárdból fel lehet tenni még több Soros plakátot.

"For every man there is a cause which he would gladly die for."

(#2) barii86


barii86
(kvázi-tag)

javaslom sporoljunk az adon inkabb

[ Szerkesztve ]

(#3) Zolik válasza myckie2 (#1) üzenetére


Zolik
(senior tag)

+1
meg oda lehet majd játszani matolcsy kamu alapítványainak és mészáros lölönek is

'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

(#4) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

"Így akarunk a zsebedben turkálni" következő epizódját látják.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#5) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Ti sporolnatok max, nem mi... :D

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora R7 💙 specs: tde.fun/r7

(#6) Béééla válasza noPublicFG (#4) üzenetére


Béééla
(őstag)

Turkáljanak csak a vállalkozó zsebében ha cserébe ezerszer egyszerűbb lesz és nem kell harminc helyre könyvelni.

Bélabá

(#7) Zolik válasza Béééla (#6) üzenetére


Zolik
(senior tag)

utána meg amit kapnak a cégek majd azért 100xas fizetik vissza az olcsóságot, köszi nem!

'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

(#8) M3


M3
(újonc)

""Aki nem képes kiskorúak nevére ingatlanokat íratni,hogy leegyszerűsítse az adóbevallását, az annyit is ér!""

- tisztelettel: lázár j. , rogán a. és a többiek

(#9) Béééla válasza Zolik (#7) üzenetére


Béééla
(őstag)

Mert mit kapnak a cégek?

Bélabá

(#10) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Tehát megint találtak maguknak pénz forrást... Merthogy abból a 700milliárdból egy iskola, egy kórház nem lesz felújítva, arra a nyakamat teszem...

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#11) Zolik válasza Béééla (#9) üzenetére


Zolik
(senior tag)

ellenőrzéseket a nyakukba...

'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

(#12) Béééla válasza Zolik (#11) üzenetére


Béééla
(őstag)

Áh, szóval Jóska is féljen mert Pista trükközik... Ott jelentek meg az ellenőrök ahol csúcsidőben nem működött a kassza...

Bélabá

(#13) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

Hát, mint gyakorló könyvelő mondom hamarabb lesz itt másik kormány minthogy ezt meg tudják csinálni.

(#14) laleh válasza osztraksajt (#13) üzenetére


laleh
(PH! addikt)

Sajnos kizártnak tartom. :/

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés: törött is!

(#15) Louis válasza osztraksajt (#13) üzenetére


Louis
(tag)

Jelen merítésből, köszi ne, inkább maradjon a jelenlegi.

''Nézd ott egy csikorgó nyom...''

(#16) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Nah, munkahelyteremtes: meg tobb kozmunkast a NAV-ba... Gondolom hirtelen meg fog emelkedni a tartozasok szama a NAV fele.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#17) Romvr


Romvr
(őstag)

Aha tehát a nagyjából 3 millió keresőképes (és feltételezetten dolgozó) emberre levetítve ez kb 230 ezer forint fejenként. Ha az elektronikus adóbevallás után jön az SMS hogy Beérkező utalás 230.000 HUF akkor azt mondom van értelme, mert annál marad a pénz aki vásárol, tehát befekteti a gazdaságba...stb. Élénkítő hatása lenne szerintem nem csak a dolgozókra de magára a kereskedelemre is.

Ha csak nekik lesz fejenként 1,7 milliárdjuk a zsebükbe akkor paripapömpölőt az ülepükbe! :((

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#18) sh4d0w válasza Romvr (#17) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Mezzel es kohosalakkal megszorva.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#19) UnA


UnA
(Korrektor)

Nekem azért félelmetes, hogy még akik a mindenféle digitális fejlesztések mellett szoktak itt csápolni ezerrel, azok is csak negatív hozzászólásra voltak képesek - amikor a közigazgatás ilyen irányú átalakítása tényleg hasznos.

Az pedig nem lehet érv, hogy én bezzeg nem fizetek adót ennek vagy annak a kormánynak, mert az máshol a világban sem működik.

(#20) osztraksajt válasza UnA (#19) üzenetére


osztraksajt
(őstag)

Mint mondtam gyakorló könyvelő vagyok, és a digitalizáció megvalósítása csakis a drasztikus egyszerűsítésen keresztül megvalósítható, a jelenlegi adó és számviteli törvények nem teszik lehetővé hogy akár csak egy alapszintű bevallást is hozzávetőleg helyesen kitöltsön a NAV. A széthájpolt mekkora faszák vagyunk az SZJA bevallással mögött is egyszerűen az van hogy mindenki mindent lejelent kötött formában irgalmatlan munkával, a NAV meg csinál egy szum függvényt a beérkezett adatokon. Ja, így könnyű. Kb annyi munkájuk van vele mintha hoznának egy komplett autót meg hozzá 4 kereket, rádobom a kerekeket és verem a mellem hogy én csináltam az autót.

De maradjunk egy nagyon egyszerű és életszerű példánál. A cég vesz 100db 8-as csavaranyát, lejelenti a NAV felé a vevő és az eladó is az online számlázóprogramon keresztül. De hogy te mihez használtad azt a csavaranyát azt viszont nem tudja. Mert pl lehet neked készlet amit el fogsz adni és akkor áru, lehet hogy beépíted a termékbe amit előállítasz és akkor anyag, vagy éppen az épülő gyárcsarnokodba beépíted ami beruházás és 50 év alatt évi 2%-al értékcsökkented, ergo mindnek teljesen más az adózási és elszámolási vonzata. És ezt most kavarjuk meg azzal hogy 10-50-40 arányban használod fel erre-arra.

Szóval maradjunk annyiban hogy majd hiszem ha látom, ez egy kicsit nagyobb gurítás mint az online pénztárgép ami jóformán hardver kérdése volt, az adatok komplexitása össze sem vethető egy számviteli nyilvántartással.

És ebben az lesz a szívás, ha még majd nekünk adnak plusz feladatokat azzal hogy "egyszerűsíteni" tudják a munkánkat. :W

Mondjuk én konkrétan letojom, elég jól megélek másból is, ha tovább folytatódik ez a trend akkor egyszerűen hagyom az egészet a francba. El fognak oda jutni hogy senki nem fogja/akarja betartani az idiótábbnál idiótább szigorúbbnál szigorúbb szabályokat. Mondom ezt úgy hogy a nagy nemzeti közműszolgáltató sikeresen kiküldte decemberben az első féléves szemétszállításról a díjat. Én meg szarrá leszek bírságolva ha nem megy be online a számlázóból az adat ahogy a vevő kilép a boltból.

[ Szerkesztve ]

(#21) Fred23 válasza osztraksajt (#20) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Lehet, már erre gyúrnak, ha ügyetlenül is. A lényeg, hogy fel lehessen majd valamit mutatni. Most csak gyakorolnak. :D

(#22) KFORboy


KFORboy
(fanatikus tag)

Spórolhatnának ők, de nem mi...

Mintha annyira rászorulnának szegények...
Így se meg úgy se oda megy a pénz ahová valóban kellene, faszt nekik mégtöbbet!

Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !

(#23) Romvr válasza Fred23 (#21) üzenetére


Romvr
(őstag)

Euro itt addig nem lesz amíg a minimálbér el nem éri a 800-900 EUR értéket. Mindezt úgy hogy a cégek sem mennek tönkre. De mi is kellene ehhez? Sávos adózás minden területen. Azaz pl nettó 200 alatt 0% adózás, aztán egy köztes sáv a középosztálynak és egy magasabb sáv mondjuk nettó 1 milla feletti keresőknek. Mindezt úgy hogy az alapvető élelmiszerekre csak 5% ÁFA, egyéb élelmiszerekre mondjuk 15% ÁFA, műszaki és luxus cikkeken maradhat a 27%. Emellett persze a kis és középvállalkozások adózását is meg kell könnyíteni hogy Lujza Bt./Kft. maszek zöldséges ne annyit adózzon mint mondjuk a Tesco vagy egy évi 100 millás árbevételű Kft...stb.

Hogy miért? Hát azért mert ha megkapja Gipsz Géza a 300 EUR fizetését miközben mondjuk az osztrák határon 800-ról indul akkor azért egészen más az üzenete mintha itt is keresne legalább 700-at. Ha meg látja hogy itt a 10 EUR termék odakint csak 7,5 EUR az ÁFA miatt akkor megint kérdések kezdenek felgyűlni a fejében. Márpedig a kormány nem szeretné ha kérdések gyűlnének fel a fejekben mert nincs az a hatalom ami megállítana százezreket akik vasvillát ragadtak... Ha pedig egyszerűen kimenekülnek az országból akkor tényleg csak a nyugdíjasok és az itt maradtaknak haza utalt pénz fogja tartani a gazdaságot... még kb 2-3 évig aztán nagyobb államcsőd lesz mint amit a történelem látott. Azért ha a dolgozó osztály elpárolog (ami lássuk be In Progress) akkor nincs pénz amit el lehetne költeni. Ha nincs költőpénz, nincs gazdaság. Ha nincs gazdaság akkor elszegényedés van, hisz hiába lesz terméked, nem tudod kinek eladni azaz nem lesz KKV. A multik is szépen kezdenek utána kivándorolni hisz ha nincs ki dolgozzon akkor veszteséges az üzemeltetés. Persze eleinte próbálnák magasabb bérekkel itt tartani az embereket, de a jelenlegi adórendszer mellett egyszerűen veszteséges lenne X összeg fölött kínálni (az állam többet keres rajtad mint ami valós fizetést kapsz). Szóval az eredmény hogy nyugdíjasok és segélyezettek országa lesz mert aki képes egy szöget is beverni önállóan a megfejelő helyre az már rég kint dolgozik. Aztán mivel nem lesz adóbevétel elapadnak a nyugdíjak... bár addigra a kórházak fogalmát már csak a wikipédián olvashatjuk mert nem lesz egészségügy. Az állam próbálván fenntartani az életszínvonalát és az adóbevételeket, emelné az adókat az élelmiszereken és az olyan dolgokon amit egyszerűen muszáj fizetnie az embereknek, valamint még több kölcsönt próbálna felvenni már lényegében bárkitől.
És így szépen lassan megszűnik Magyarország létezni mint állam, mert a dolgozók már más országokban vannak, a nyugdíjasok kihalnak és nem marad más mint a politikusok utolsó garasért folytatott harca közben külföldre eladott földek és vállalatok.

Azt hiszem kicsit elkalandoztam... bocsi. :U

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#24) Ringman


Ringman
(PH! addikt)

A gazdasági növekedésében és a versenyképesség javításában az adórendszernek kiemelkedő szerepe van, ezért a lehető legrövidebb időn belül a felére csökkentjük az adóadminisztrációt – tette hozzá.

gondolom azon az is segítene, ha nem lenne 60fajta adó
[link]

multifunkciós agárstadion épül

(#25) Viktor77


Viktor77
(PH! félisten)

No, akkor máris van 500 milliárd a zsebben. Már megérte.

(#26) UnA válasza Romvr (#23) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Az euró bevezetése vagy be nem vezetése egyáltalán nem ilyen egyszerű - nem véletlen, hogy sok gazdag ország sem akart belépni a valutaúnióba.

(#27) fornettisuti


fornettisuti
(PH! addikt)

Eltévedtem, nem a politikai topikot kerestem, de itt megtaláltam.

Samsung S7 - LG Gpad 8.3 - Xiaomi MiBand2

(#28) Lacok


Lacok
(őstag)

"A miniszter szerint 700 milliárdot spórolhatnánk az elektronikus adóbevallással" ....amit elfelejtett hozzátenni, hogy nekik.

(#29) attila9988 válasza myckie2 (#1) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

Úgy gondolom a migráció veszélyeire nehéz felhívni az emberek figyelmét. Ennek egyik módja, hogy nevet adnak a jelenségnek, és így hivatkoznak rá. Magyarországon erre egy nemzetközi, a migrációban érdekelt üzletember neve tökéletesen megfelel arra, hogy körülírják vele a jelenséget. Tehát lehet ezzel viccelődni, de egy plakát kampánynak a pénzben kifejezett értéke eltörpül a legtöbb beruházás mellett, és lehet annyira hasznos, hogy megérje.

Az elektronikus adóbevallás egyébként mindenképp jó dolog, a felesleges kiadások csökkentése mellett egyéb előnyei is vannak.

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

(#30) kymera válasza Romvr (#23) üzenetére


kymera
(senior tag)

Szép álom ez a 8-900 EUR-s minimálbér :D
Azért az megvan hogy mennyi lesz a járulék és az adó ha 900 EUR lesz a minimálbér ?

478,754,775,939,AM2 - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#31) dabadab válasza attila9988 (#29) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Aha, akkor te is olyan vagy, aki szerint a keresztény értékeket leginkább úgy lehet kifejezni, hogy terrorizáljuk azt, aki pár hadiárvának segíteni akar?

Köszönöm, több kérdésem nincs is, tényleg megérte a sorosozásra ellopott minden fillér.

DRM is theft

(#32) attila9988 válasza dabadab (#31) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

Kár hogy erre akkor nem válaszoltam... így meg hónapokkal később... Na mindegy.

Egy szót nem írtam keresztény értékekről, sem hadiárvákról. Remélem nem azonosítod a migránstömeget hadiárvákkal.

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.