- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
any*tok p****ját a célzott reklámaitokkal együtt!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
kételkedem
addikt
Eddig nem tették? Ez meglep!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
moli.hu
őstag
tudja valaki, hogy pontosan hol es hogy lehet letiltani? nem kb vagy valoszinuleg.
-
sh4d0w
félisten
Anyátok... mi van mostanság, napfolttevékenység, vagy mi a szösz, hogy minden fa*szkalapnak egyszerre jut eszébe a hülyeség?
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
fatal`
titán
Any*tok b*dös p*csáját.
Többet nem is írok mert egy nagy csillag lenne az egész.
-
anulu
félisten
-
floatr
veterán
Nahh de azért a guglitól kell rettegni, megmondták...
Az egészben az a vérlázító pofátlanság, hogy éves kártyadíj van, tranzakciós díj van, és még ez sem elég bevétel, ezen felül még az adatokat is eladják. Mondjuk ugyanezt megcsinálják pl. a mobilcégek is, szóval nem is értem h min vagyunk felháborodva, amikor már évek óta majd kiveri a szemünket.
-
tdd587
őstag
Azért abba gondoljatok bele, hogy ezt minden cég így csinálja/próbálja csinálni - ha keresnek ezen valamit, akkor az beszámít az üzemi eredményeikbe és pl. nem kell emelni a szolgáltatások árát, mert elégedettek a részvényesek. A konkrét példánál maradva, most minden kártyá vásárlás ingyenes a fogyasztónak.
A másik dolog, hogy az átlagemberről otthon ki fog derülni, hogy általában hetente egyszer bevásárol mondjuk a tesco-ban. Karácsony környékén meg rendel két könyvet. Néha tankol. Azért ez annyira nem titkos, miközben a facebook oldaladon önként megadsz magadról mindent.
Szerk: a hír a Visa/Mastercard-ról szólt. A bankok díjait ne keverjük most bele a képletbe. A kártyakibocsátó szervezetek tőled nem szednek sápot.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
addikt
válasz kételkedem #2 üzenetére
Bizonyára eddig is tették, csak eddig nem tudták az adatokat kor, nem, faj, stb. szerint elemezgetni (hivatalosan).
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
djculture
félisten
Eddig is megvolt ez pl telón x-y-z hülyeséggel mindig hívogatnak.Az az érdekes hogy néha még mindig a 20 évvel ezelőtti tulajdonost keresik itt.
-
addikt
A másik dolog, hogy az átlagemberről otthon ki fog derülni, hogy általában hetente egyszer bevásárol mondjuk a tesco-ban. Karácsony környékén meg rendel két könyvet. Néha tankol.
Ez így nem pontos:
Az átlagemberről, kinek neve Kovács József (született 1952.12.24, lakcím, stb.), ki fog derülni, hogy általában hetente egyszer bevásárol a soroksári tesco-ban, általában 15:00 és 17:00 között. Karácsony környékén rendel egy Le A Kormánnyal! és egy Hogyan Csináljunk Molotov Koktélt című könyvet, néha az üllői úti MOL kúton tankol, de két hetente egyszer biztosan ott van.Én nem szeretném, ha a bűnözők tudnák, hol és mikor fogok tankolni, vásárolni, akármi. Mert, hogy előbb-utóbb valaki kilopja az adatokat, az tuti. Noha bűnüldözésre már most is használják, ld. amerika: xyz fizet a lopott kártyával és már ott is a rendőrség.
FB oldalam meg nincs.
S ugyan nem olvastam el én se a szerződést, de kötve hinném, hogy benne van, hogy harmadik félnek kiadhatják az adataimat.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
tdd587
őstag
Ez nem biztos, hogy így van. A belügyminisztérium is kereskedik pl. a címadataiddal. Amíg le nem tiltod. Tehát nem azt kell engedélyezni, hogy megtehessék, hanem azt letiltani, hogy ha valaki vásárol 10.000 pesti címet, akkor a tiéd biztosan ne legyen benne.
Mondjuk ezt a példát konkrétan 10 éve hallottam talán még egyetemen, szóval azóta nem tudom, hogy megy ez.
Amúgy meg kellene nézni a kártyaszerződést, amit aláírtál, hogy mit kezdhetnek az adataiddal, felhasználói szokásaiddal és kinek adhatják tovább azokat. Európában ez elég szigorú, annyira nem rezelnék be tőle.
-
Zirowe
nagyúr
Pontosan úgy tudod letiltani, ha nincs ilyen kártyád.
Az meg külön botrány, hogy nem elég, hogy fizetek egy szolgáltatásért (ugyebár ezen kártyáknak vannak kifejezetten drága verziói), amiért egy bizonyos szintet és profizmust elvárnék, de még külön akarnak rajtam keresni a díjakon felül.
Én már várom azt az állásfoglalást, hogy a személy vásárlási szokásai, akár anonim módon is, de a személyes adatok körébe tartoznak, így azok kiadásához és felhasználásához, akár anonim módon, először az érintett személy hozzájárulása kell.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
tdd587
őstag
válasz Dark Archon #12 üzenetére
Visa/Mastercard ezeket az adatokat szerintem nem kapja meg. Egy nevet persze igen, ez rajta van a kártyádon is. A lakcímed viszont nincsen. A bankod tud rólad ilyeneket. De a tranzakciós logokat ott is előbb be kell dobni valami adattárházba, és összekötni felhasználói csoportokkal esetleg személyekkel.
Aki dolgozott már banknak, az tudja, hogy az adatbányászat célcsoportok azonosítására van, nem arra, hogy te konkrétan mit csinálsz, mire költesz. Az mondjuk érdekelheti a titkosszolgálatokat - nekik csinálnak egy külön lekérdező felületet, vagy kézzel szolgáltatják ki az adatokat, ha kérik.
A banknak meg az kell, hogy kell 10.000 olyan ügyfél, aki jó adós, van lakáshitele, van gyereke, szokott online vásárolni, tehát adjunk neki hitelkártyát.
FB oldalam nekem sincs.
Európában általában nem lehet harmadik félnek kiadni személyes adatokat a beleegyezésed nélkül. Dolgoztam már olyan cégnek, ahol külön papírt irattak alá velem a bérszámfejtéshez is, mert nem EU csinálta, hanem valami US cég.
-
tdd587
őstag
Pontosan. Tehát neked vásárlónak ingyen van a vásárlás. Ha haragszunk az éves kártyadíj, a tranzakciós költségek stb. miatt, akkor tessék a bankra haragudni, mert ő veti ki rád ezeket a sarcokat. Ha nem vagy elégedett, meg kell nézni a konkurenciát, hátha jobb feltételek vannak máshol.
Szerk: a drágább kártyáknak pedig vannak extra szolgáltatásaik. Pl. biztosítás, ha külföldön vagy. Ami ha évente 1 hétig külföldön vagy (pl. nyaralsz) már vissza is hozta az éves kártyadíjat.
[ Szerkesztve ]
-
Raucher
tag
Azért kíváncsi lennék rá, mennyit ér egy ügyél, akiből egyébként megélnek.
2 vagy 50 centér adnak el, egymásután akár ötvenszer is.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
WonderCSabo
félisten
ügyelnek, hogy ne sértsék meg a személyiségi jogokat
Azt úgy tennék el, hogy nem adnák el senkinek.
-
3psilon
aktív tag
Ez ugyanaz a MasterCard, amelyik valamiért úgy döntött, hogy a WikiLeaksnek nem engedélyezi a pénzkifizetést?
Ennyit az önkényességről.
Tény, a rendszer kényelméről ma már senki sem mondana le. Hány hitelkártyája is van egy átlag amerikainak? Öt, hat? Érdekli őket, kinek adják ki az adataikat?
Egyébként meg betelt a pohár, lóf@szt a s3ggükbe, törlöm magam Facebookról és kiköltözöm egy farmra. Igaz, műholddal ott is megfigyelnek.
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
tdd587
őstag
Szerintem direkt nem akarjátok érteni, hogy mi a különbség a kártya kibocsátó cégek és a bankok között. Az elsőből annyit látsz, hogy kapsz egy plecsnit a kártyádra és jé, a zimbabwei budis néni is elfogadja fizetőeszközként. Tessék megnézni a számlát, 124Ft-ért pontosan 124Ft-ot fognak levonni tőled.
A másik plecsni meg pl. az OTP lesz. Na ő fizettet veled éves kártyadíjat, meg számlavezetési díjat, meg SMS díjat meg akármit. Amit természetesen azért tesz, mert nem ingyen van neki felrakatni azt a nyamvadt logót a te kártyádra. A budi meg azért nem 118 forint zimbabwében, mivel minden tranzakcióért kell egy kevés díjat fizetni a kártyaelfogadó helyeknek. De ez már csak egy ilyen.
A semmi sincs ingyen közhely meg a definicíó kiforgatása. Amiért nem fizetsz, az ingyen van. Amiért közvetve fizetsz, az meg azért van, hogy bosszankodjál. Azaz tudatos vásárlóként küzdjél a rendszer ellen hiába és még örökké boldogtalan is legyél miatta.
-
VIC20
őstag
Csak azt nem értem, hogy ha nem derül ki személyes adat, csak az, hogy ilyen kártyával ezt, meg ezt vásárolták, akkor hogyan lehet célzott a reklám? Tescóban a következő fizetésnél a kártyaolvasó a kapcsolódás alatt reklámokkal bombáz majd?
-
jerry311
nagyúr
Eladták már ezek az anyjukat is, nem is értem, hogy ezzel a húzással miért vártak eddig?
-
bambano
titán
fenébe, nem lehet minden hírhez azt kommentelni, hogy a buffoknak dolga lenne...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Youri
veterán
Anyátok.... Többet nem mondok, mert az permban lenne....
RTX ON
-
Fancy-boy
addikt
Ez már csak egyre rosszabb lesz.
-
rauschie
senior tag
Na most kezd nagyon elegem lenni, azt nem tudom pontosan miből, de hogy túl sokan pályáznak túl sok adatomra, az biztos.
-
thomas791
tag
Nem elég hogy fizetek kártyahasználati díjat, ezek meg még kiadják az adataimat?
Van egyáltalán olyan Bank vagy kereső ami nem rólam gyüjt adatot??????Megbizhatóság? Nézz utánna!
-
moli.hu
őstag
mastercard ugyfelszolgalat valasza:
Dear Sir/Madam,
Thank you for contacting MasterCard and we appreciate your concern. The activities described in the article are for a business that operates solely in the United States. MasterCard does not receive cardholder names and contact information with card transactions. MasterCard does not sell your transaction data to third parties. Privacy and data protection have been paramount to our business for 45 years and continue to be. Our commitment to privacy and data protection is at the core of our value proposition to cardholders like you. We hope this answers your concerns and that you will continue to be a valued cardholder. -
Romvr
őstag
Jaj de jó! Pont kezdtem gondolkodni hogy mi hiányzik még nekem. Hát az hogy az adataimmal kereskedjenek így minden vásárlás után kapjak egy célzott reklámot. Esetleg az hogy ha olyan dolgot veszek ami nem tetszik a Pártnak akkor rámkattanjanak és elvigyenek a Gondolat Rendőrök.... kicsit előre szaladtam az időben...
Milyen szerencse hogy múlt héten mondtam fel a bankszámlámat, a kártyával egyetemben.
RFID csippet GPS modullal mikor ültetnek belénk? Vinném a családot is, mert csoportos kedvezmény van."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
moli.hu
őstag
ennel nagyobb kulonbseg a ket ceg kozott, hogy a visa USD-ben folytat minden tranzakciot, a mastercard pedig EUR-ban. tehat ha gorogorszagban HUF szamlahoz kotott visa kartyaval fizetsz, akkor a fizetendo EUR-t atkonvertaljak (nem kozeparfolyamon!) USD-be, majd az ujra atkonvertaljak HUF-ba.
-
moli.hu
őstag
ujabb valaszt sikerult kicsikarnom a mastercard-tol:
Dear xyz,
Only U.S. issued card data is included in the database used to generate the media solutions insights.
Sincerely,
Louella Lazar
Consumer Inquiries[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest