- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Várj már mi köze az operációs rendszernek ahhoz, hogy milyen operációs rendszeren fut? A hír arról szól, hogy a webszerveren futó PHP programot támadja a locker, aminek nem sok köze van az alatta futó operációs rendszerhez.
Ha félreértettem, akkor bocs.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Dezsike
tag
Gondolom a PHP vagy a webszerver sebezhetőségeit használja ki, aminek nincs sok köze az OShez (max annyi, hogy a biztonsági rés amit kihasznál egy adott portban nincs benne). Amint a webszerver program felett átvette az irányítást bármit titkosíthat amihez a webszervernek írási joga van. Ezért érdemes a fájlok jogosultságait megfelelően beállítani és nem adni írás jogot bárkinek más programok bináris és konfig fájljaihoz, adatbázisaihoz, így max a weboldal fájljait tudja titkosítani, amiről általában van biztonsági mentés.
-
TomMusic
őstag
válasz t72killer #10 üzenetére
Itt most elsősorban arra gondoltam, hogy nem nagyon hallani/olvasni arról, hogy xy zsarolóvirus gyártó hekkercsoportot kapcsoltak le és zártak börtönbe, vagy hogy egyáltalán valami komolyabb megmozdulás indulna ellenük a hatóságok részéről.
Ezt a részt nem egészen értem:
nem forgalmaz feleslegesen (adblock, hosts-malware-domén block)Itt arra gondoltál, hogy tanácsos használni az AdBlockot, nem?
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz t72killer #17 üzenetére
Jah elfogadom, hogy csak szerencse volt. Viszont ahol tényleg élet-halál fontosságú cuccok vannak, ott a napi mentés, tükrözés, redundancia minden ilyen szirszar, alap dolog.. én egyszerű júzerként is azt csinálom, hogy kb hetente csinálok egy teljes klónozást (direkt nem tükör, mert ha durran, akkor durran a tükör együtt), elteszem a másik hdd-t kicsit arrébb (de mostanában gondolkodom, hogy széfet bérlek és oda rakom), ha valami kardinális változás volt a rendszeremen, akkor rendkívüli klónozást csinálok a backup hdd-mre... de 1-2 hetente mindenképp áthúzom... Holott nekem nincsenek élet-halál adatok a lemezen, leginkább játék mentések, meg a hülyeségeim amiket így, mint épp most zagyválok, text-fájlokba mentegetve, meg hasonló átlagos marhaságok, amik ha vesznek mind, akkor sincs semmi tragédia, kicsit (vagy esetleg néha jobban) kellemetlen, de nem döglök bele.. De hogy cégek, vállalatok, intézmények, ahol tényleg szinte élet-halál szintű adatok vannak és nem biztosítják be magukat, és egy ilyen aljadék vírus be tudja őket zsarolni, az szánalmasan nevetséges... ahol komoly IT-sek vannak, ott KELL LEGYEN erre mindig valami preventív megoldás, és körberöhögik a vírust, ha be is esik néha egy-egy... nemde?
-
bambano
titán
a probléma magja az, hogy linuxon is van egy halom szemét szoftver, ami csak olyan beállításokkal hajlandó futni, ami enyhén szólva sem biztonságos. tipikusan: wordpress, mysql, meg van egy php template engine is, most nem jut eszembe a neve, amivel prestashop alatt találkoztam.
így ha ezeket felrakod, és beállítod az oprendszert úgy, hogy ezek fussanak, az nagyjából egyenértékű azzal, mint aki az xp-t admin accounttal használja mindig.sajnos hülyeségre nincs diéta.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest