Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Depression

  veterán

  Én, mint hírdető, miért hírdetnék a kisbús újságnál, ha a google news-nál mindenkit elérek, még a nagybús.hu olvasóit is a reklámommal?
  Igaz, a kisbús klikkjei magasabbak lesznek, de mit ér vele, ha senki nem akar ott hírdetni?
  Ráadásul a google és facebook a sűrű fillér elven sokkal olcsóbban adja a reklámját, mert neki nem kell eltartania egyetlen újságírót sem, de az egész világon minden hírdetés többsége nála van, hisz a maps által tudja, hogy ki hol lakik, kereső által, hogynki mire kíváncsi, és célzott hírdetést kap mindenki.

  [ Szerkesztve ]

  Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

 • dark100

  aktív tag

  A hirdetokkel van a gond, nem az olvasokkal. A hirdetok 2/3-a a googlenk adja a penzet, mert szerinte ott eri el a legtobb embert. Ez kene az ujsagoknak.

  Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  arra kínosan ügyel a Google, hogy a hírgyűjtő reklámmentes maradjon, nem is ezzel van a gond
  az ügy kicsit fedősztori, mert a lényeg az, amit korábban is leírtak a topikban: a Google, a Facebook stb. elszipkázzák a hirdetőket, így a reklámalapú üzleti modell vergődik, nagyon sok esetben meg is halt a médiában, mert elviszik a hirdetőket
  a másik oldalról pedig az előfizetéses modell nagyon nem akar működni, az Index-botrányban erről elég sok szó esett
  a médiacégek egyszerűen azt akarják, hogy a Google osszon valamit vissza a gigabevételeiből

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • Mr K

  tag

  A legtöbb újság, ami nem egy paywall mögött ücsörög, lehetővé teszi, hogy adomány formájában fizess a tartalomért (amennyit tudsz, vagy amennyit arányosnak érzel). Én pl. ezt rendszeresen megteszem.

  Viszont azt gyanítom, egyre kevesebbeknek van igénye "komoly" (alapos, mély) újságcikkekre, akinek meg még van, az inkább bliccel, és inkább nem gondol bele abba, hogy mi lesz, ha az utolsó "igazi" újságíró is a sutba vágja a tollát (ha van még neki egyáltalán), és inkább villanypásztornak áll.

  A külső dotációval pedig az a baj, hogy nehéz jól csinálni, és ha nem csinálják jól, akkor meg aláássa az újságírói függetlenséget, és onnantól kezdve megette a fene az egészet.

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Hozzászólok Aktív témák