Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  Valaki lefordítaná ezt "marketing nyelvről" magyarra? :Y :F

  Az IoT melyik területe ígéretes egyébként? A smart home szegmens nagyon nem tűnik annak, de gondolom vannak olyanok is, amikre lesz kereslet.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  mennyi haszontalan pénzkidobási lehetőség...

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Hiftu

  senior tag

  Szerintem a lemaradástól való félelem, ami sokszor vezérli az üzleti döntést. Persze a végeredmény vegyes: a virtuális valóság eddig nem sikertörténet (korai beugrók általában buknak), az okostelefon fejlesztés pedig az. Itt a késői beszállóknak nehéz (Intel, Ms) . Kérdés, hogy a Dell IoT-je hova fog kerülni.

  Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

 • Tigerclaw

  veterán

  Sajnos az IoT a jelen egyik buzzword-je és amíg ki nem pukkad, addig sok IT cég stratégiát alapoz rá. Nem lenne ezzel baj, de sajna most is csak szemellenzősen beállnak a taposómalomba és addig mennek amíg nem koppannak nagyot. Biztos hogy rengeteg hasznos ága van az IoT-nek, amit érdemes fejleszteni, de vagy nem látják még hogy melyik az, vagy csak szokás szerint a marketingesek erősebbek a döntési folyamatban és ezért nyomják az okoshűtő, okosmosógép blődséget.

  Le kellene tisztázni a termékszegmenseket és azokra koncentrálni, amiknek tényleg van haszna, értelme és lesz is rá fizetőképes kereslet. A smart home sem ördögtől való csak nem kellene olyan árréssel dolgozni, ami lehetetlenné teszi az eladását. A különböző okosizzók, konnektorok, szenzorok, központok olyan horror drágák, hogy csak a geekek, a milliomosok, vagy a bolondok veszik ezeket...igaz az utolsó réteg egyre nagyobb.

  A közlekedésben pl. lehetnek hasznos megoldások az IoT és M2M területen. (diagnosztika, forgalomirányítás, navigáció, fekete doboz funkció, automatikus segélyhívás baleset esetén, nem beszélve az önvezető autókról)

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  attól félek, az adatbázis építési mánia elhatalmasodott. azért tolják az iot-t, mert abból hatalmas mennyiségű adatot lehet kinyerni, amit fel lehet dolgozni, ahhoz hálózat kell, szerverek, mesterséges intelligencia (rotfl), stb. ez mind-mind pénz. és az adathörcsögöknek nem elég a facebookból meg a w10-ből kilopott adat.

  akkor fog nagyot durranni az iot buborék, ha az emberek rádöbbennének végre, hogy lopják az adataikat és megálljt parancsolnának ennek.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • BatchMan

  senior tag

  Van igazságod, de volt egy pont, amikor fejes kellett ugorjak mézesbödönbe, vagy kimaradok belőle. Amikor regisztrálod az Android készüléken magadat a nagy G-nél.
  Rádöbbentem, hogy lopják az adataimat, de nem tudom megoldani, hogy ne. Amúgy tök jó itt a "melegvizes lavórban" ;) hasznos, amit kapok az adataimért.
  Az IoT szépen be fog szivárogni. Ami hiányzik még: egy nyílt szabvány, hogy az egyes gyártók termékeit lehessen variálni. Amint ezt meglépik, beindul a bolt. De egyenlőre mindenki magának akarja az egészet. Naívok.
  A Dell a tetejére ad megoldásokat, csak azt nem látom, mire lehetne azokat használni IoT vonalon.

  OFF:
  Amúgy adathalászatból van hova fejlődniük. Mielőtt veszek valamit, körülnézek a neten. Megvettem már a terméket, de hetekig tele vagyok hirdetésekkel a már lebonyolított üzlettel kapcsolatban. Minek?
  De legalább kiegészítőket kínálnának. De nem. Sőt sokszor pont azt, amit és ahol megvettem. Grat.

Hozzászólok Aktív témák