-
IT café
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz xeon forever #14799 üzenetére
Ez most hogyan kapcsolódik ide? Persze tudom hogy ez a jurassic parkból van.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
nagyúr
válasz xeon forever #14799 üzenetére
Forró rágógumi ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
rup1u5
nagyúr
Súlyos hiányosságok vannak az alapműveltségében annak akinek az alábbi képről nem rögtön minden idők legnagyszerűbb sorozata a Seinfeld és abból Newman ugrik be!
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
nagyúr
válasz rup1u5 #14803 üzenetére
Ez idáig azt se tudtam, hogy a világon van. A futballal kb. ugyanígy vagyok.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
lolka-bolka
tag
Sziasztok
Olyan problémám van ,hogy vettem 1 xeon E5450 eo procit. Viszont belerakom a gépbe elindul,de nem ad be semmit.Kivetem a ramokat,hogy legalább jelzést adjon ,de azt sem ad. Elötte 1 5450-es co volt benne és működött.Még mielött megkérdezné valaki mért akartam cserélni, mert jő áron jutottam hozzá.legalább is úgy érzem .Alaplap asus p5q3
A segítséget előre is köszönöm.
-
ricsi99
addikt
válasz lolka-bolka #14807 üzenetére
Jól van rajta az adapter a cpu-n?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz lolka-bolka #14809 üzenetére
Vedd ki még1* a cpu-t és nézd meg a foglalatot /minden rendben van e.... ugyan akkor kihuzott/kikapcsolt tápnál egy cmos reset?... etetleg szerelés közben nem húzódott ki a vga a foglalatból kicsit? Avagy a táp vezeték?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
nagyúr
válasz lolka-bolka #14811 üzenetére
Hmmm... VGA nem mozdult ki a helyéről picit ? így már szívattam meg magam anno.
Mármint, ha nem IGP van.
[ Szerkesztve ]
-
tyan
senior tag
válasz lolka-bolka #14813 üzenetére
Az alaplapról vegyél le mindent (proci, ramok, vinyó, tápcsatik, videókártya, hangkártya stb.), majd rakd vissza őket.
Illetve jártam már úgy Xeonnal, hogy úgy tűnt, jól van felragasztva az átalakító matrica, mégsem bootolt be a Windows. Kicsit kellett csak arrébb csúsztatni a matricát és jó is lett a proci. -
ricsi99
addikt
válasz lolka-bolka #14811 üzenetére
Vga-t is kiveheted a helyéről nyugodtan,aztán vissza...
Ne az elemet vedd ki hanem cmos reset... Táp lehúz ,cmus jumper átrak , vár 5mp majd vissza...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz lolka-bolka #14807 üzenetére
A cserélgetések közben valószínű hogy megadta magát a deszkád. Hűtő le, aztán fel stb... Folyton hajlik a lap, és mivel már nem mai gyerek, valahol megszakadhatott az áramkör (megtört), vagy egy öreg forrcsúcs.
Van ilyen lapom a padon 14-16db kb. Ugyan ezzel a hibajelenséggel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tzsolesz #14816 üzenetére
Sajna ez is egy lehetőség... a gyári Intel körmös hűtő (a nehezebb, magas bordás) eszméletlenül tudja pl. hajtani a lapot... de van más hűtő is, ami erre szintúgy képes.
-
YAKEN
aktív tag
Szereztem egy Asus P5NT WS lapot egy ipari pc-ből. Elég komoly lapnak tűnik. Meg is jött a kedvem összedobni egy egy fasza kis félkonfigot 4x2gb rammal meg egy x5460-al.
Van valakinek tapasztalata ezzel az alaplappal? -
nagyúr
Nem tűnik rossza alapnak. Az X5460-nak mennie kell benne, a szükséges moddok megtétele után (CPU modd - sticker, nutolás vagy a lap socketének moddolása, BIOS modd - microcode befércelése).
nForce 680-as chipset, azaz kb. az összes XEON jó lehet bele a fentiek után.
-
-
lolka-bolka
tag
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat amit adtatok.
Kiszedtem a ramokat,procit,vgat. A procik voltak a ludasak.A hútő rá tétel után elmozdult mind 2 esetben,de kiszúrtam vele.Most jó.
-
tyan
senior tag
válasz lolka-bolka #14823 üzenetére
Ugye, hogy jó lett. Ezekbe a lapokba van anyag rendesen, ha nem ütöd-vágod, akkor sokáig megy.
-
ricsi99
addikt
Kérdésem lenne.
Ha jól láttam az Xeon E5160-as sorozat nem tudja az SSE 4.1-et.
Mekkora érvágás ez egy mezei felhasználás szempontjából? Net+ Sims
Van 3 cpu
e6420 4 mb cache sse4.1 nélkül... ez kb a xeon szintje
e7200 3 mb cache sse4.1 -el
Xeon 51604 magos cpu-t még mellé sem merek tenni... mert a vrm-ek leugranak a lapról és elszaladnak...
Találtam egy p5gcmx/median alaplapot amibe sikerült életet lehelnem... és nagy varázslás folyik ...ebbe nem tudom eldönteni ,hogy melyik cpu-t varázsoljam bele
-
Tim82
félisten
válasz ricsi99 #14826 üzenetére
Én nem biztos, hogy próbálkoznék a Xeon 5160-nal, szerintem nem nyernél vele sokat egy E7200-zal szemben. Az utóbbi meg hivatalosan támogatott (CPU support list).
Mondjuk szerintem amiben egy E7200 fut, abban egy E7600 is, ha esetleg magasabb órajelű proci kell.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ricsi99
addikt
Ebben a lapban a xeon szerintem nem is menne.... de ha kiszórakoztam magam akkor belepróbálok 1 et.
Elnézted a lapot... ez egy "Median" fost@licska lap volt ...celeron-D support max... ,amire ráeröltettem az mx/1333 as biost ... Atomstabil 350fsb.... i945g chipset
ott az e6420 ami a xeon asztali megfelelöje....
1/2 napot most azzal szórakoztam ,hogy kihozzam az sse 4.1 előnyét valahol de mindenhol a 4mb cache nyert (ugyanazon az órajelen) az e6420 vs e7200 tesztjeimben... (8as szorzo 333 fsb 666mhz ram)
Oké 1-2 spéci program (winrar... tömöritö,videovágó) progik kicsit nyernek az sse vel ,de talán nem ezzel kell a családi homexxxx filmeket konvertálgatni....
Win7 alatt ,böngészők /régebbi játékok jobban mennek.... most win10 alatt érdekes módon a betöltési idö lassabb ,de a programok szintén gyorsabbak... most mellé pakoltam egy e2180-at teesztelni... de az kb ott vérzik el ahol csinálni is kell valamit..sima mezei flash játékban vége van mint a botnak....
Ugy látom intel oldalon minnél nagyobb a cache annál erőteljesebb a prociEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Tim82
félisten
válasz ricsi99 #14828 üzenetére
Elnézted a lapot... ez egy "Median" fost@licska lap volt ...celeron-D support max... ,amire ráeröltettem az mx/1333 as biost ... Atomstabil 350fsb.... i945g chipset
vs
Találtam egy p5gcmx/median alaplapot amibe sikerült életet lehelnem...
Természetesen én néztem el. (Igen, irónia.)
A Medion, mint az Aldihoz kötődő márka, meg pakolt a gépeibe Asus-tól MSI-ig mindenféle gyártótól alaplapot.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ricsi99
addikt
Sorry nem akartam bántó lenni,... a lap asus p5gc-mx/medion/si volt amibe persze egyedi bios volt ,amit át tudtam frissiten p5gc-mx/1333 biosra,igy már elég sokféle cpu-t megeszik.Most már az Aldit-is utálom az egyedi biosaik miatt
Arra lettem volna kiváncsi ,hogy clock to clock a több cache+VT-X vagy az sse4 a nyerőbb ebben a kategóriában.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Tim82
félisten
válasz ricsi99 #14830 üzenetére
A VT-x nem oszt, nem szoroz, ha nem használsz virtualizációt. Szerintem a 3 MB vs 4 MB L2 cache sem fog meglátszani érdemben a hétköznapi használatban. Az SSE viszont jó kérdés.
A Xeon 5160-nal még mindig úgy gondolom, hogy nem mész túl sokra és eléggé szerencsejáték, hogy kezelni fogja-e a 945GC chipset. Helyette jobban járnál egy Core 2 Duo E8400-zal (vagy akár E8500-zal, E8600-zal), az kábé a vége is a Core 2 Duo-vonalnak, és ott már van SSE 4.1, ha kiderülne, hogy mégis kell valamiért az utasításkészlet. Elviekben működnie kellene benne: [link]
Őszintén szólva, nekem az utolsó tapasztalatom az SSE-témában az, hogy egy laptopban cseréltem mobil Core 2 Duo procit (T7500-ról T9300-ra, előbbi még nem tudja az SSE 4.1-et, utóbbi már igen), de az órajel- és fogyasztásbeli különbségen kívül nem éreztem azt, hogy a T7500-ból esetleg hiányzó utasításkészlet bármilyen problémát okozna netezésben. A Sims-et nem tudom, nem játszom vele, bár a hivatalos rendszerkövetelmények alapján szerintem ahhoz sem kellene (Sims 4 rendszerkövetelmények, a konkrétan említett Turion 64 X2 TL-62 sem tudja az SSE 4.x utasításkészleteket).
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Sorry , itt most nem az a lényeg ,hogy mit tudok kihozni a lapból.
Van már xeonos gépem.
Szabin vagyok ,és tengernyi a szabadidőm, hobbim meg az hogy régebbi cuccokkal kisérletezgetek.. ez a projekt is így indult/hogy varázsoljunk valamit....Az a lényeg ,hogy megakadt a szemem azon ,hogy xeon 2 magos ill asztali részen e2xxx e6xxx nem tudja az sse4.1 et
(Igy most összedobtam egy konfigot amiben tudok tesztelni akár 5 cpu-t is.../van itthon pár darab/ )
Pusztán arra lettem volna kiváncsi , hogy egyáltalán ezek az utasitás készletek ki vannak e használva /MS részéről/ vagy csak 1-2 specifikus program használja.
Az álltalam/vagy az ismerősöknél megfigyelt programok, számomra megdöbbentő módon abszolute nem érdekli ez a fejlesztés... amiben lehet benchmark ,amiben nem ott meg stopper módszerrel megfigyelve... a nagyobb cache val ellátott cpu nyer ugyanazon az órajelen...Pl a WebBasemark egy e6xxx (conroe) sorozatú cpu 2,5ghz-n hozza azt az eredményt amit egy 3ghz e7xxx (wolfdale) sorozató cpu.
Az oké ,hogy az aida szerint van bizonyos eltérés a memória olvasás/irás miegyébb területén mégha fixen be is volt állitva a ram ugyan arra az időzítésre.
Sehol nem láttam azt a úttörő specifikai áttörést amit annó mindig hirdettek .
Azt tapasztalom ,hogy minnél több mag+ cache a nyerő.
Ha minden igaz ma szerzek 1066 os ramokat... akkor ugyan ezeket a teszteket megcsinálom egy p5k lapban is... de nem hinném ,hogy memória limit miatt nem tudnák megmutatni az újjabb szériák az erejüket..Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Tim82
félisten
válasz ricsi99 #14833 üzenetére
En valamiért azt hittem, hogy nem összevissza csapongsz, hanem az itt és itt feltett kérdéseidre esetleg valamiféle valid választ is várnál. Ha ebben tévedtem, akkor hagyd nyugodtan figyelmen kívül, amit írtam.
Alpi.: eddig még csak netezésről és Sims-ről volt szó, de nyilván eljutunk majd valahova teljesen máshova is, nem úgy és nem azzal, mint ami akár egy hozzászólással korábban is írva lett, mint kérdés, probléma.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz ricsi99 #14833 üzenetére
Ez a webbasemark egy rakás xar. A T3600-asaim Instant kikapcsolnak amint eljut sz egyik kódig...először azt hittem valami baj van a géppel. De mivel 2 kulonallo gep, mas procival is ugyanazt produkalja(e5-1660;e5-1620)ezert Visszaraktam egy 2016-os biost azzal vegig megy. Az utolsó bios frissítés pedig csak a spectre/ meltdown frissítést tartalmazza...
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
nagyúr
válasz xeon forever #14835 üzenetére
Hmmm... pontosan melyik tesztnél dobják el a kanalat ?
-
ricsi99
addikt
válasz xeon forever #14835 üzenetére
Egy szóval se mondtam hogy jó.
Milyen teszteket szoktatok használni?
Cpu /vga/hdd egyébb szintetikus teszt tonna szám akad ....
Ezt a webtesztszerű valamit is alig találtam.
Pl olyan tesztre gondolok ,hogy egy flash-t mér....Intg vga-val nekem is elhasalt a teszt... miután megtámasztottam egy minőségi 8800Gt (512mb/128bit) 3d lassitóval már ment is.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi99 #14837 üzenetére
Kár is lett volna éltetni, nem igazán alkalmas semmire..1 szálon fut, ennél azért némileg modernebb vasakkal nyomulunk ma már, ennyi erővel SuperPI is lehetne az összevetés alapja
Részemről Cinebench, meg linpack (IBT v. LinX) megy, ha procit nyektetek.
De azért letoltam ezt is diliből, hogy lássam, miről is van szó (X3470@4.4). -
ricsi99
addikt
válasz Speed® #14838 üzenetére
Nem rossz i5-2500@4ghz Opera
Olyan programokat nem tudsz ahol pl flash /javasript teljesitményt lehetne mérni?
Az origó veboldala nálam az etalon... ami ott adblock nélkül nem akadozik az sehol sem fog[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Létezik, hogy a basemark web 3.0 firefoxnál 563 pont, Operával pedig 920?
Itt az ideje kukázni a Mozillát?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ricsi99
addikt
Tudom nem ide tartozik ,de xeonos topicként sok server-el rendelkező formtárs jár erre akik esetleg virtualizációval is foglalkoznak....
Vmware-t használ valaki? Lenne pár alapszintű kérdésem de a progi saját topicjában válaszra sem méltattak a rendszerguruk... vagy esetleg egy topic ahol amatőröknek is van válasz... vagy egy magyar nyelvű weboldal ahol ilyesmivel is foglalkoznak... amiket én találtam az mind haladó szint...[ Szerkesztve ]
-
tyan
senior tag
Tudom nagyon off, de érdekel a véleményetek: Gigabyte P35-DS4 és Xeon E5440-ről milyen rendszerre érdemes tovább lépni, ami hasonlóan költségkímélő, mint ez a régi rendszer, de teljesítményben jobb és fiatalabb?
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
gonger
senior tag
Nekem is lenne a kérdésem, talán azért nem off, mert első körben maradnék a Xeon-nál:
Gigabyte P35-DS3 + Xeon L5420 +SSD + 8GB RAM + Gigabyte GTS 450 videokártya szettel vágok full HD videókat. (rövidek, max 2-3 percesek).
Tudom, hogy kéne még 8Gb RAM(a jelen modulok mellett nincs több hely), de mi az a videókártya amit ez a proci még kiszolgál? 1050-1060 ? Vagy nem javul annyit a teljesítmény és érdemesebb egy komplett szettet cserélni? 1151-es alaplap + i5 6500 környékét nézegettem 16 GB RAM-al használtan összepakolva.[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz gonger #14849 üzenetére
Netto hulyeseg olyanra valtani. Hasznaltan itt HA*n is kapni Dell Fuji Lenovo 2011 munka'llomast 50K HUF korul. Ebbe meg belepakolsz 32GIGA ECC ramot+20k es nyugodtan tudsz vagni videot meg vagy jo par evig...Akar a jelenlegi VGAval is. De persze egy ha elmesz 100K Huf-ig vgaval, akkor egy 980-at is lattam mar itt HA-n 30K huf...
Ui. ez boven jobb konfig vagni.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest