Új hozzászólás Aktív témák

  • Nestor16

    senior tag

    Xeon 3040 @ 3.15Ghz

    Játszom vele már egy ideje, de a 4x1 GB DDR2 666Mhz ram miatt nem tudom tovább húzni, pedig bírná, mert a CPU még alap feszen van, így gyári hűtővel normális hőmérsékleten tartja.

    Most kezdtem el újra nézelődni a piacon, hogy mit tudnék kihozni ha áldoznék is rá manit (eddig csak azokból főztem amit ingyen kaptam), L4520-at néztem ki, az tűnik a legjobb árértéűknek, nézek még ramot is, mivel jó lenne 8GB-ra bővíteni aztán max még az SSD jöhetne utoljára. Persze egy jobb hűtő se ártana a gyári helyett, de ezért néztem alacsony fogyasztású CPU-t, na meg az is biztos bírná a tuningot alap feszen.

    Egyébként 2 lapom is van:
    GA-965P-DS4 - elég nagy behemót de régi konstrukció lehet, mert csak 1066 Mhz FSB támogatott, a kiszemelt proci alapból húzva menne benne. RAM 2x4GB fér bele.

    GA-G41M-Combo (rev. 2.0) - ez már vinné az 1333 Mhz-et, RAM-ban is, 2x4 GB kéne bele, mert DDRI-II is támogatott és csak 2 slot van, de legalább támogatja a 8GB-ot.

    A kérdés már csak az, hogy mennyi 2x4GB DDR2 RAM és mennyi a 4x2GB DDR3 RAM a piacon. A megérzésem azt súgja, hogy érdemesebb a DDR3 irányba menni. Ti mit gondoltok?
    Fontos, hogy csendes legyen.
    Azt hiszem még egy képet is megér a konfig.

    Üdv, Dávid

Új hozzászólás Aktív témák