Új hozzászólás Aktív témák

  • Davcy

    tag

    Sziasztok!
    Vásároltam egy QNAP 251-es NAS-t és hálózati beállítással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Két router van a házunkban egy Inviteles ZTE és egy normális TP750N. Amikor installáltam a NAS-t a TP-Linkre dugtam rá, ami a ZTE-en keresztül éri el az internetet. Az install sikerült, a belső hálózaton keresztül láttam a NAS-t. Megpróbáltam a port forwardingot a két router és a ZTE-internet között, de nem sikerült. Pár óra mutyizás után megtörten átraktam a NAS-t a ZTE routerre adtam neki ugyanúgy static IP-t, beállítottam port forwardingot, stb., de ahogy nézegettem a NAS Network menüjét az adapternél az van kiírva, hogy „Cannot reach internet”. Itt megállt a tudásom…
    A router alapcíme: 192.168.1.1
    A NAS static IP címe: 192.168.1.100
    DNS-nek a routert adtam meg: 192.168.1.1 és a google-t másodiknak: 8.8.8.8.
    A 80-as port helyett szerettem volna valami nem olyan ismertet megadni, ezért a http elérésre (ez a NAS-on úgy van megnevezve, mint NAS web) a standard 8080 helyett 5885-t választottam. Erre csináltam meg a port porwarding-ot is.
    UPnP engedélyezve van a routeren.
    A Network összefoglaló oldalon a Web connectivity mellett piros X van, ha rányomk kiadja, hogy egyik port sem lát ki a netre.
    Mit rontok el? Milyen más beállítást kellene csinálnom. (Így a Cloud Link install sem megy, logikusan nem tudom elérni a net felöl.)
    Sajnos csak este tudok képet küldeni, így ha esetleg valami más beállítást kellene linkelnem, akkor később tudok válaszolni!
    Előre is köszi minden segítséget,
    Üdv,

    Davcy

Új hozzászólás Aktív témák