Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz martonx #6120 üzenetére

    De engem azért lepett meg a dolog, mert azt írtad, hogy "a csalások 99%-át megfogja" - de még mindig nem látom be, miért.
    Ennyi alapján elég csak egyszerűen mondjuk Chrome helyett Firefoxban vagy egyéb böngészőben megnyitnia az oldalt, és ott regel megint (mert ugye IP-cím alapján nem elég szűrni, a korábban említett esetleges IP-cím-egyezőségek miatt; tehát nem lehet kizárni azt, hogy két felhasználó azonos IP-ről akarjon bejelentkezni/regelni). Meg a cookie-k, cache és a többi törlése nem egy túlzottan expert dolog, mert olyanok is szokták törölgetni az ilyesmiket mondjuk CCleanerrel, akiknek fogalmuk sincs a zzzinternet működéséről. Meg az sem egy olyan extrém valami, hogy egy átlagjúzernek mondjuk két böngészője van (hát tudod, a kék e betű, meg a színes négyszínű gömböcske vagy a rókácska vagy az O-betűcske :D).
    Pl. mi van, ha az adott felhasználó mondjuk bejelentkezett Chrome-ban, de az valamiért becrash-elt neki, aztán ezért azt gondolja, hogy a Chrome összefosta magát, és ezért IE-ben nyitja meg utána az oldalt? Vagy mittudomén, az egyetemi hallgatói számítógépközpontban hirtelen áramszünet lett bejelentkezés után, és akkor úgy dönt, hogy na jó, majd otthonról folytatja, és elfogadja az eredményt? Akkor már nem fogja tudni megtenni, mert visszadobod, hogy ő egy csaló?
    Ezek egyből eszembe jutottak, amikor írtad az IP+cookie-alapú tárolást, de azt gondoltam, hogy valami fontos elkerüli a figyelmem.

    Szabad esetleg még egy picit több infót megtudni a dologról, hogy hogyan zajlik? Nyilván ne írj le minden részletet, mert ez nem publikus, de azt szabad tudni, hogy pl. van-e akadálya, hogy a meccs/online játék/nemtommi kezdete előtt az egyes felhasználók megadhassanak olyan kódot/számot/kutyájuk nevét, amit csak ők tudhatnak? Tehát ami egyértelműen a felhasználóhoz kötné. Mert akkor ez alapján az egyedi kód alapján lehetne őket valahogy azonosítani. Csak egy picivel több infót kéne tudni ahhoz, hogy ez megvalósítható lenne-e.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák