Új hozzászólás Aktív témák

  • pmonitor

    aktív tag

    válasz sztanozs #18127 üzenetére

    Nekem nincs alapfokú angolom sem. Én inkább csak szavakat tudok. De ilyent speciel a szövegkörnyezetből ki tudok következtetni. Csak igazából azért egészítettem ki az előző hsz-emet, mert ott azt írtam, hogy igazából programozni meg lehet tanulni programozni még a kulcsszavak jelentésének ismerete nélkül is. Elég azt tudni, hogy mire valók.
    Ha úgy kerül szóba, hogy "egyértelműen előnyben van a programozásban az, aki minél jobban tud angolul", ebbe nem tudok belekötni, mert egyértelműen egyetértek vele.
    De azzal nem értek egyet, hogy valaki azt mondja, hogy "a programozás nyelve az angol".
    A kettő között jelentős különbség van. De az itt lévő képen is egyértelműen látszik, hogy a világ az felé halad, hogy minden országnak a saját nyelvén is tudjanak a programok. Beleértve a compilereket is!!! Pl. én vb6-ban használtam magyar ékezetes függvényneveket. Mondjuk azóta nem... De állítólag még C#-ban is lehet magyar ékezetes metódusneveket használni. Ezt nem próbáltam. Na meg azt sem, hogy az ilyen program angol OS-on működne-e? De megismétlem: a világ így vagy úgy, de az felé halad, hogy minél több(főleg általános) program tudjon az adott ország nyelvén kommunikálni. Az más kérdés, hogy azért még komoly zökkenők vannak benne. Mint pl. itt is. Tehát van még hova fejlődni, de az irány egyértelmű.

    #18128 coco2:
    Köszönöm szépen, de én sajnos az állapotom miatt már nem vagyok alkalmas nagyobb mennyiségű anyag tanulására. Nem véletlenül vagyok leszázalékolva. De azért köszi. A fiatalokna sokat segítettél sztem. ezzel. :R

    [ Szerkesztve ]

    http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php

Új hozzászólás Aktív témák